Hae
VillaNanna

Lakanasta yöpuku, sunnuntain kimallusta

Lakanasta yöpuku

Joskus voidaan tehdä lakanasta yöpuku, aina ei tarvitse tehdä sellaisia vaattetteita, joita käyttää päivällä, tosin tätä vaatetta voi hyvin käyttää päivälläkin. Tai käyttää koko päivän. Nimittäin aina ei tarvitse olla menossa, vaan välillä voi olla vain ja röhnöttää. Siksi eilinen päivä, ihana sunnuntai oli minulla sellainen täydellinen makoilupäivä. Tein pelkästään suunnittelutyötä, toki leikkelin kaavat ja seuraavan työni osat.

Mitä sitten teen?

Kaivoin lumppulaatikosta kahdet housut ja pikkuisen palan eläinkuosista kangasta, sitä kangasta oli ihan super vähän, sain nippa nappa pari osaa leikattua siitä. Ja näistä oli tarkoitus tehdä yksi hame. Instassa kysyinkin, että miten mahtaa olla, että saanko hameen niistä aikaiseksi ja osa oli sitä mieltä, että ei ja osa taas kyllä. Osat ainakin olen leikannut, katsotaan miltä lopputulos tulee sitten näyttämään. Jouduin nimittäin vähän olemaan luova tässä hommassa.

Lakanasta yöpuku

Lakanasta yöpuku

Yöpuvun tein jälleen tutulla kaavalla Burda 5/13, niin monta mekkoa täällä nähty tästä kaavasta tehtynä. Kaava sopii myös hyvin yöpukuun. Pussilakanan olen ostanut ennen koronahässäkkää Kierrätyskeskuksesta ja tästä lakanasta on tehty jo vaikka ja mitä. Ihan kesämekkokin. Tämänkin piti ensin olla kesämekko, mutta lopulta tästä tuli yöpuku ja ihan lemppari yöpuku. Käytän tätä tällä hetkellä koko ajan. Tällä kaavalla olen tehnyt pari muutakin yöpukua aikaisemmin ja nekin ovat minun lemppareita. Nyt on yöpukuhylly taas sen verran täynnä, ettei sinne tarvitse enempää hetkeen tehdä.

Hihake

Hihakkeet eivät ole enää juttu, mutta tällaiselle vilukissalle ne ovat ihan loistava lisä tällaiseen röhnöttelypäivään. Hihakkeet on tehty ihan suorasta palasta, jonka hihaosat on ommeltu yhteen ja jätetty keskelle aukko, johon olen ommellut villakankaalla huolittelunauhan, samalla villakankaalla olen huolitellut myös hihansuut. Halusin ilmavan ja pallohihaisen hihakkeen. Vaikka materiaali on ohutta ja löysää neulottua kangasta, on hihake erittäin lämmin. Molemmat neulotut kankaat olen ostanut yli 10 vuotta sitten Jätti rätistä, Kaarinasta. Tein aikanaan tästä paidan ilman kaavaa, joka on edelleen yksi lempi paitojani. Tilkut hyödynsin myös ja näitä kankaita ei mennyt roskiin sitten ollenkaan.

Lakanasta yöpuku

Mahtavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Lakanasta menneen ajan yöpuku

Tekstiileistä yöpuku+jakku

Pikku naisia inspiroi

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Taas niin söpö mekko. Voitko perustaa jonku verkkokaupan missä myyt näitä? ?

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Ihanan värikäs ja rimpsuinen! Ihan sinun näköinen. 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana yöpuku, tuossa varmasti uni maistuu!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain, tässä maistuu uni sekä päivän suloinen viettelys 🙂

 4. hannamariav kirjoitti:

  Söpö mekko! Ja toi ”hihake” – ihana!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Hihakkeesta tuli kyllä ihan lemppari. Valtavat puhvihihat ja silleen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *