Hae
VillaNanna

Kertomus joulusta – Silja Europa

 

Me vietimme joulua tänä vuonna vähän toisin kuin ennen. Olen tehnyt niin rajusti töitä koko vuoden ja varsinkin nyt syksyn, ettei meillä ehditty miettiä joulua ollenkaan. Tästä syystä hyppäsimme laivaan ja laitoimme nokan kohti Tallinnaa. Matkaa varjosti minun flunssani, johon sairastuin muutama päivä ennen matkaa. Olin siis reissun aika töttöröö ja siksi kaikkia ihania asuja ette nyt valitettavasti nää kun en joka riennossa ollut lopulta mukana.
Minulla on hieman auki vielä se miten reissun sekä asut teille avaan tänne blogiin mutta mennään näin askel kerrallaan… Kyselin Instassa, että millaisia vaatteita haluatte nähdä ja nyt tulee sitten niitä mitä haluttiin..Ainakin osa niistä.
Sain myös ohjeen, että kannattaa aina pakata mukaan yksi ylimääräinen asu, jotta voi lennossa vaihtaa, jos ei valittu asu miellytä. Tämä olikin todella tärkeä ohje, sillä näin viimeisenä päivänä kävi, että tarvitsinkin sitä vara-asua kun olin sen verran kipeä, ettei ollut sellainen olo, että olisin laittanut juuri sen asun, jonka alunperin valitsin.

Meidän matka alkoi jo kotoa niin, että keitimme riisipuuron ja avasimme lahjat. Lahjoja ei oikein ollut kun ei niitäkään ehditty hankkia kuin muutaman. Härdelli sai laivalta sekä Tallinnasta muutaman lahjan lisää, jotka itse valitsi. Hänelle matka itsessään oli jo lahja, joten ei hän paljoa halunnut tai vaatinut. Kunhan sai syödä. Tallinna ei ole huono kohde jouluna. Oli oikein kiinnostavaa pyöriä Tallinnassa ja poiketa kahvilla sekä syömässä. Paljon ei aukioloja ole esillä missään ravintoloiden tai kahviloiden sivuilla mutta yllättävän paljon oli paikkoja auki pyhinä. Kannattaa siis lähteä viettämään joulua tallinnaan.
Meidän matka ei paljoa maksanut, kun saimme yhdistellä pisteet ja rahallinen hinta. Eikä haitannut se, että hengailtiin laivalla, hotelli merellä. Toimii. Toki välillä toivoisi, että meillä täällä olisi myös mahdollista seilata viikon Itämerellä ja nousta maihin eri kaupungeissa. Toki tällainenkin on mutta ensin pitää lentää muualle, jotta voi kokea tällaisen risteilyn. Tässä on niin monta kiinnostavaa kohdetta, jotka sopisivat niin hyvin ajatukseen. Viikko merellä ja viisi kaupunkia, joihin tutustua. Lähdettäisiin heti tällaiselle reissulle!

 

*    *    *    *    *

 

 

Oman asuni olen tehnyt rikkinäisistä paidoista ja tilkun palasesta. Näin mitään ei jäänyt jäljelle, oli täysin zero waste -ajatuksella valmistettu tunika. Loput jämät yhdistin helman frillaan. ja purin myös kaikki reunapitsit paidoista, jotka ompelin helmaan. Kaavana käytin tuttua Burda 8/08 kaavaa. Toki helma muokkautui omaksi kun hyödynsin vanhojen paitojen omaa linjaa niissä. Paitoja oli kaikkiaan kolme, joista tein tunikan ja kukkakangas oli alunperin jämäpalasta tehty hame. Mukaan keräsin paloja, joita on jäänyt muutaman suiron verran Läjäprojektista. Nyt kaikki siitä on käytetty. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. 
 
Mitä mieltä olet?
 
Vaikka tyylini muuttuu, niin on asioita joista en halua luopua ja yksi sellainen on tämä runsas ja tyttömäinen tyyli. Sen kanssa voi yhdistää lähes mitä tahansa myös. Mutta koska oma matkavaatearsenaalini ensimmäinen osa oli vihreä takki, niin kaiken piti oikeastaan sopia siihen ja rakentua sen ympärille. Vielä lämmikkeeksi heitin päälleni pelleriinin, jonka neuleohje löytyy Novita syksy 2013 lehdestä. Helppo ja nopea tehdä paksusta langasta. Sopii hyvin takin päälle lisälämmikkeeksi tai sitten ihan vain alkusyksyn kaunistuksekseksi. Mikä ikinä itselle sopii. Takki on ostettu syyslomalla Kontista ja minulla onkin nyt aika vihreä kausi käynnissä ja se näkyy todella hyvin hankinnoissani sekä mitä kaikkea nyt neulon. Onneksi varastossa on paljon vihreää lankaa!

 

 

 

 

*    *    *    *    *
Lähdimme Tallinnaan jouluaattona Europalla. Jouluillallinen syötiin buffassa ja muut ruokailut sitten muualla. Itse en joka juttuun päässyt tosiaan mukaan kun jäin hyttiin nukkumaan, joten kaikkeen touhuun ja menoon ei kuviakaan sitten ole. Pojilla kuitenkin oli valtavan kivaa ja hekin jäivät välillä lepäilemään hyttiin kun me aikuiset lähdimme kiertämään joko Tallinnaa tai laivaa.
Tällainen reissu kyllä sopii hyvin kenelle tahansa. Toki voi viettää myös Tallinnassa joulun, ehkä ensi vuonna teemme niin tai menemme muualle. En usko, että vietämme yhtään joulua enää kotona. Sen verran nautimme kyllä tällaisesta.

 

10 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Tallinna on kyllä niin kaunis ja tunnelmallinen varsinkin jouluna 🙂 Mukavia välipäiviä sinne! 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ei lainkaan huono tapa viettää joulua 🙂

 3. Jael kirjoitti:

  Tosi kivalta kuulostaa tuo tapa viettää joulua, ja mulla on ikävä noita suuria laivoja ja niiden tarjontaa, ja Tallinnaakin.
  Tosi kivat asut sulla jälleen.) Oikein hyvää loppuvuotta ihanainen:)

 4. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Kurja kuulla, että olet sairastellut jouluna :(. Matka näyttää silti tosi kivalta ja kiva kun löysitte hieman erilaisen tavan viettää joulua. Ihania asuja!

 5. Melissa L kirjoitti:

  Itse en ole kovin Tallinna fani, mutta oli tämä nyt erilainen kokemus kun ei olla ennen jouluna täällä oltu 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Ei ollut ei 🙂 Mukavaa vaihtelua ja mielelläni olen jossain matkoilla jouluna.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Voi että, ensi kerralla kun tulet tänne niin mennään yhdessä käymään Tallinnassa.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Oli kyllä kivaa vaikka kipeänä olinkin.

 9. Krista H kirjoitti:

  Kiva kuulla erilaisesta tavasta viettää joulua! 🙂 Itse olen aina viettänyt joulun kotona perheen kanssa, enkä usko, että ainakaan lähivuosina ollaan reissuun lähdössä. Viime uudenvuoden vietimme Milanossa. 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Meillä ei oikeastaan edes vietetä joulua mutta kuitenkin vietetään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *