Hae
VillaNanna

Liian pieni tunika ja paita

Liian pieni tunika ja paita

Lomalla otin esiin tuunauslaatikkoni ja löysin sieltä liian pienen tunikan sekä kauluspaidan. Näistä olikin hyvä lähteä liikkeelle ja valmistaa itselle toimiva ja päälle mahtuva vaate. Projekti oli nopeasti ohi, sillä tämän teko oli hyvin helppo ja yksinkertainen juttu. Tunikasta tuli mekko kauluspaidan avulla. Ja toimii itselläni oikein hyvin tämä mekko.

Liian pieni tunika ja paita

Pyörittelin jonkin aikaa molempia paitoja edessäni ja mietin mitähän kummaa tekisin. Tunikan takakappaleella oli pitsiä, joten ehkä pitsiä? Hylkäsin ajatuksen hyvin nopeasti, sillä tällä hetkellä pitsien laittaminen joka vaatteeseen ei innosta. Haluan jotakin grunge -tyylistä, joten ainut pitsi, joka on takakappaleella saa riittää tässä. Muuten asusta on tulee jotain ihan muuta kuin tähän asti on totuttu. Romantiikka roskikseen tässä kohtaa.

Miten tein:

Aloitin muokkauksen niin, että leikkasin tunikan etukappaleen vinosti auki, en ihan kokonaan auki, vaan vähäsen. Sen jälkeen fileoin kauluspaidan ja leikkasin kauluspaidan takakappaleesta pitkän kiilan. Etukappaleet taas leikkasin ja ompelin yhteen helmaksi, näin sain lisäpituutta helmaan. Ompelin helman kiinni ja sen jälkeen kiinnitin kiilan. Lopuksi irroitin tunikan hihansuissa olevat kiristävät kuminauhat ja ompelin kauluspaidan jämistä hihansuille huolittelunauhan. Tämän kummemin ei tarvittu mitään. yksinkertainen mutta näyttävä.

Tuunatun vaatteen pukeminen

On aika itsestään selvää, että tämä vaate puetaan maihareiden kanssa. Tällä kertaa tosin pitkien maihareiden kanssa ja päähän musta baskeri. Vaatteen voi yhdistellä monella muullakin tavalla, esimerkiksi laittaa alle poolopaidan, vaihtaa sukkikset verkkosukkiksiin. Tai sitten lisätä asuun vain pitkävartiset sormikkaat. Joko mustat pitsiset tai mustat. Harmaatkin käy hyvin. Leikkimielisyyttä siis kehiin kun pukee päälleen vaatteita. Myös kuosien yhdistely on yksi vaihtoehto.

Minusta pukeutumisen pitää olla hauskaa ja leikkisää. Ei aina tarvitse olla niin jäykkä kuin patsas. On tärkeää, että itsellä on hyvä olla vaatteissaan, muista viis. Maksimalistina minulla on helppo leikitellä vaatteilla ja tyyleillä. Minun on helppo myös yhdistää eri tyylejä toisiinsa ja näin luoda tuhansia eri asuja. Se on parasta maksimalisessa elämässä. Ihanat aarteet, joista nauttii joka päivä.

Liian pieni tunika ja paita

Rauhallista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kastemekosta pitsihameeksi

Vanha ja tylsä neule koristeelliseksi jakuksi

Tahraisten pöytäliinojen uusi elämä

12 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kiva tuunaus taas ❤️

 2. Mare Kinanen kirjoitti:

  Olet kyllä kätevä käsistäsi 🙂
  Tuosta tuli oikein hyvä ja raikas uusiotuote.

 3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Hauska ratkaisu! Upeaa, kun vaatteet saavat käsissäsi aina uuden elämän. 🤗

 4. Tanja / Minimaattori kirjoitti:

  Itsehän olen minimalisti, joka kulkee aina samoissa vaatteissa, mutta samasta syystä arvostan kovasti tuota, että näet vaivaa muovata epäsopivat vaatteet uudelleen käyttöön. Aivan liian paljon on edelleen kertakuluttamista: vaatteita ostetaan vain muutamaksi käyttökerraksi ja hävitetään vain parin vuoden käytön jälkeen.

 5. Samavain kirjoitti:

  Kiva lukea näistä onnistuneista muutoksista, jos jäisi itselle johonkin takaraivoon tulevaisuuden varalta.

 6. Nadine G kirjoitti:

  Tästä tuli ihana!
  Niin se onkin, vaatetuksen on parempi olla itselleen sopivaa eikä missään nimessä kuolemanvakavaa. Vakavia asioita on elämässä aivan tarpeeksi, eikä pukeutumisen tarvitse olla yksi niistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *