Hae
VillaNanna

Kirppisostoskassi paperikassista ja farkkujen palasista

Kierrätyskeskuksen uuden myymälän avajaisten kunniaksi tein kolme postausta aiheesta ja nyt on sen viimeisen postauksen vuoro. Nimittäin, tuunasin lopulta kuitenkin löytämäni farkkutakin ja niin helposti ja yksinkertaisesti, että kuka vaan osaa tehdä tämän. Koska postaus olisi aika tylsä, jos laittaisin vain muutaman kuvan tuosta ihanasta takista niin postaukseen pomppaa myös Lumppis-projektin uusin tulokas, nimittäin kirppisostoskassi.

Nyt on tilava ja hauska kassi, johon kerätä kaikki ne ihanat löydöt mitä kirppiksiltä löytää. Projekti oli todella hauska ja opettavainen. En välttämättä toista tee ihan samalla tavoin mutta kiinnostavaa oli kokeilla miten tällainen onnistuu. Jatkojalostusta varmasti teen lisää. Kassiin on laitettu kaikkea mitä nyt on laatikosta löytynyt kuten farkun osia ja vyön pätkä. Vuori on vanha lakana. Tämä on ehkä Lumppis-projektin kummallisin työ tällä hetkellä.
Farkkutakki oli ihan perus takki, sellainen mihin olemme me 70-luvun lapset tottuneet, erittäin laadukas materiaali, paksu ja leveä. Kaikkein helpoin tapa tuunata vanha vaate on kiinnittää siihen merkkejä. Nykyään ei tarvitse edes ommella niitä kun niissä on liimapinta. Tarvitaan vain silitysrauta, jolla kiinnittää merkin kiinni. Itse valitsin ison kuvan, joita olen ostanut kauan sitten Karnaluksista, silloin kun en vielä kierrätyshommista perustanut juurikaan. Näitä isoja tuli sitten kiinniteltyä juurikin farkkutakkeihin kuten tähän. Tällaisia isoja kuvia on erilaisia, ei vain näitä tällaisia. On kukkia ja lintuja yms. Ja voi kiinnittää lähes mihin tahansa. Kannattaa hyödyntää näitä. Ovat kivoja.
Kuvissa vilahtaa muuten myös huivi, jonka löysin Porttipuiston myymälästä. Tällaista olen pitkään etsinyt, en mitään pientä ja halppista vaan tällaista isoa, muhkeaa ja oikeaa huivia. Hintakin oli vaivaiset 4€. Arvatkaa vain, olenko tyytyväinen… En usko, että tarvitsee sanoa.
Porttipuiston myymälän avajaisiin pääset tästä ja siellä kuvattuun asuuni tästä. Tämä vaatteiden tuunaus on kyllä ihanaa puuhaa ja tulee niin hyvä fiilis vielä kun saa valmiiksi sellaista, josta tykkää.

Ihanaa päivää!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Paperi osana "tilkkutäkkikassia" on kyllä juttu, joka ei olisi tullut mieleeni, mutta ehkä sekin toimii – paitsi sateella, kenties?

 2. Marjo kirjoitti:

  Hauska idea taas jälleen kerran Melissa! Ihailen sinun taitoasi nähdä materiaaleja yhdessä. Suuntaa itse taas Fidaan nyt loppuviikosta. Katsotaan mitä mahtaa minulle tarttua sieltä mukaan.

 3. Melissa L kirjoitti:

  Siksipä se on muovitettu 🙂

 4. Melissa L kirjoitti:

  Toivottavasti löytyy kivoja juttuja 😀

 5. Mama Lina kirjoitti:

  Miten oikein osaat 😀 olet ihan uskomaton 🙂

 6. emmaot kirjoitti:

  Aikas siisti! Ite ostin joskus kirpparilta lasten farkkutakin, leikkasin hihat pois ja siitä tuli täydellinen farkkuliivi!

 7. Melissa L kirjoitti:

  Sitä oppii kun tekee vaan. Aloittaa pienistä jutuista ja siirtyy pikku hiljaa vaikeampiin juttuihin. Tähän tulee himo 😀

 8. Melissa L kirjoitti:

  Ei tosiaan tarvita isoja muutoksia kun lopputulos on jo toinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *