Hae
VillaNanna

Lakkohame

Lakkohame

Lakkohame on ommeltu kolmesta eri kuosisesta puuvillakankaasta. Aikanaan eri lehdillä oli olemassa leikkuupalvelu, josta sai tilattua ommeltavan vaatteen valmiiksi leikattuna. Minulla on tällaisia valmiiksi leikattuja vaatteita iso pino ja olen nyt tehnyt niistä jotakin ihan muuta kuin ne vaatteet mitä pitäisi tehdä. Hameessa on siis hyödynnetty kahta tällaista pakettia sekä minun vanha paita, jonka olen aikanaan itselleni ommellut, mutta en enää käyttänyt.

Lakkohame

Lakkohameessani nähdään kolme eri sektoria: Yksityinen sektori, julkinen sektori sekä kolmas sektori. Hameen väreinä on valkoinen, jossa on sinisiä kukkia, joka kuvaa meidän Suomea. Kukat valkoisella pohjalla taas kertoo, että nyt on kevät ja tämä lakko on uuden alku, kukat tulee lumen alta esiin. Hameen pullea ulkomuoto on päättävien elimien omat palkkapussit. Hameen pitsiosat kertovat meille sen, miten meidän oma palkka valuu eri paikkoihin, että voimme asua ja elää täällä. Palkkapussi on reikäinen, ettei sinne jää mitään. Hameen helma on edestä lyhyempi ja takaa pidempi, joka kuvastaa kahden kerroksen väkeä.

Jokainen voi toki löytää hameesta enemmänkin asioita, mikä on hyvä vain. Itse mietin näitä asioita kun ompelin hametta kasaan. Halusin saada ajatukseni ommeltua tähän hameeseen ja toivoa, että muutkin näkisi sen minkä minä itse. Hame toki oli myös hyvää ajanvietettä ja hyvää terapiaa erittäin ongelmallisesta keväästä, joka itsellä on ollut. Kävin ommellessa läpi kyllä sellaiset myrskyt ja laineet, että nyt on jokainen nurkka tutkittu oman sielun syvyyksissä.

Huomenna on päivä uusi

Lakkohameeni on yksi tärkeimpiä ompeluksiani ja uskonkin, että tätä hametta tulen tulevana kesänä käyttämään paljon. Hame päälle, puukengät jalkaan ja ulos. Se on suunnitelma ja nyt vain toivotaan, että tuleva kesä olisi vähintään yhtä ihana kuin viime kesä. Uskon siis, että tulevaisuudessa tätä hametta saa katsella paljon Instassa ainakin. Meinaan kulkea hame päällä joka päivä jos kelit sen sallii. Toki voi hameen kanssa käyttää myös kumisaappaita halutessaan.

Itselle tämän malliset hameet ovat hivenen ongelmallisia, koska lantioni on niin leveä, että tämä päällä vaikutan hyvin leveältä, mutta itseäni se ei juuri haittaa, tärkeää on se mitä laitan hameen kanssa päälle. Onneksi kaapista löytyy erilaisia yläosia, joita voi testailla hameen kanssa ja myös erilaisia takkeja viileään päivään löytyy myös kivasti. Eli hame muuttuu sen mukaan miten yhdistän sen muuhun. Minua jo jännittää kesä.

Lakkohame Lakkohame

Mukavaa päivää kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Ihana lakkohame, vaikka lakko ei niin kiva asia, etenkin jos sen avulla ei tule kunnon tuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *