Hae
VillaNanna
Kaupallinen yhteistyö

Bleiserimekko ”Diem”

Kaupallinen yhteistyö: Kaavaamo

Bleiserimekko "Diem"

Bleiserimekko on ollut jo jonkin aikaa muotia ja olen jo pitkään miettinyt tekeväni bleiserimekon itselleni, malli ei ehkä ole kuitenkaan ihan tyyliäni mutta halusin silti päästä tekemään sen ja testaamaan, miten mekko muokkautuu itselleni sopivaksi asuksi. Nyt siihen sitten tuli mahdollisuus, kun Kaavaamo otti minuun yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä.

Kaavaamo

Kaavaamo on verkkokauppa, jonka omistaa Alfatex oy. Verkkokauppa myy ompelukaavoja ompelun harrastajille. Kaavat ovat englanninkielisiä PDF -kaavoja, jotka saa omaan sähköpostiinsa. Kaavat tulostetaan ja viivat yhdistetaan joko liimalla tai sitten teippaamalla. Mitoitus on eurooppalainen ja mallit sopivat kaikille vartalotyypeille. Verkkokaupan tarjonnassa on tällä hetkellä naisten sekä lasten kaavat. Vaikeusaste löytyy esittelytekstissä ja vaikeustasoja löytyy aloittelijasta kokeneelle ompelijalle.

Itse olen kovin huono tulostamaan isoja kaavoja, sillä työnikin puolesta olen huomannut miten vaikeaa on yhdistää kaavan osat niin, että saa niistä toimivan kaava-arkin. Lähdin kuitenkin tähän hommaan avoimin mielin ja täytyy sanoa, että aika helposti homma hoitui pelosta huolimatta. Kaava oli helppo yhdistää isoksi kokonaisuudeksi ja homma kävi myös nopeasti. Selkeät yhdityskohdat, eikä iso kaava-arkki kupruillut mistään. Itse käytin läpinäkyvää teippiä yhdistämisessä, jotta olisi helpompi irrottaa kappaleet, jos meneekin pieleen. No, ei mennyt. Olen tehnyt tästä hommasta videon, jonka löydät klikkaamalla tästä.

Bleiserimekko

Olen pitkään suunnitellut tekeväni itselleni bleiserimekkoa, mutta en vain ole saanut sitä alkuun, sillä olen kokenut sen olevan niin eri tyyliä mitä omani on. Mutta koska tähän nyt tuli mahdollisuus, että voisin bleiserimekon tehdä, niin tietenkin otin haasteen vastaan. Mekko tehdessäni, mietin ja suunnittelin miten monella tavalla voisin yhdistellä tämän mekon kanssa asioita, jotta se sopisi enemmän omaan tyyliini ja pikku holjaa alkoi löytyä erilaisia yhdistelmiä, jotka sopivat minulle erittäin hyvin. Vaikeustasoa lisää se, että halusin ehdottomasti kankaan, jossa on liituraitaa. Koska liituraita on minulle rakas kuosi ja siitä on suunnitteilla housupukin, niin hyvä lähteä muistelemaan, miten sitä raitaa oikein pitikään leikellä.

Ensimmäisiin asukuviin valitsin turvallisesti maiharit, olen nimittäin sitä mieltä, että maiharit sopii kaiken kanssa ja koska maiharit yhdistettiin näinkin klassiseen ja naiselliseen malliin, oli kaivettava kaapista musta baskeri sekä suloiset mustat sormikkaat, joissa harmaa koristereunus ja ihan vain mustat paksut sukkikset. Tietenkin mekon kanssa sopii hyvin myös korkkarit, mutta etsin nyt enemmän sellaisia kokonaisuuksia, joita itse tykkään käyttää. Minulle kun bisnestyyli ei ole ominta tyyliä. Minusta bleiserimekko ja maiharit sopii oikein hyvin yhteen, sanoi kuka mitä hyvänsä.

Bleiserimekko "Diem"

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Kaupallinen yhteistyö: Kaavaamo

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Itse en ole oikein jakkutyyppi, mutta mekko näyttää kivalta. Kävisi myös pitkästä jakusta tai kevyestä takista, jos sukkahousujen tilalle laittaa housut ja jakun/bleiserin alle jonkun puseron. Samalla kaavalla pystyy varmaan tekemään myös villakangastakin.

  • villananna kirjoitti:

   Itsekkään en niin jakkuihminen ole, mutta koska niitäkin kuitenkin kaapista löytyy, niin koitan pukea ne vähemmän klassisesti. Maihareissa mennään.

 2. Nora kirjoitti:

  Tai voisi sopia myös takiksi/jakuksi esim. kotelomekon pariksi. Ja mustana tai harmaana hautajaisiin tai pieniin juhliin kotelomekon tai housujen parina tai sellaisenaan.

 3. Nadine G kirjoitti:

  Tämä on niin mun näköinen vaate, että heti tekisi mieli kiskoa ompelukone esille. Tähän todellakin tarvitsisin kaavan, se on sen verran vaikea vaate toteuttaa.

 4. Jowi kirjoitti:

  Ei lukeudu kyllä omaan tyyliin mutta aika kiva tuo toteutus! En sulkisi täysin poiskaan kun on tuommoinen mekkomainen, juurikin maiharien tms kanssa!

 5. Anne N kirjoitti:

  Todella hyvännäköinen mekko ja sopii kyllä maihareiden kanssa munkin mielestä. Mä sain just ekan ompelukoneeni, joten inspiraatio on tervetullutta! Mun on kylläkin turvallisempaa aloittaa kokeilu jollain tosi yksinkertaisella mallilla.

  • villananna kirjoitti:

   Aina kannattaa lähteä helpommasta ja siitä sitten vaikeuttaa. Ompelu on aika helppoa mutta vaatii pitkäjänteisyyttä mikä kasvaa tekemällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *