Hae
VillaNanna

Itse tehty kinuskijäätelö ilman jäätelökonetta

Itse tehty kinuskijäätelö.
Itse tehty kinuskijäätelö, mikä ihana tekosyy nauttia vähän paremmasta jäätelöstä. Jäätelöpohja on erittäin helppo valmistaa ja siihen pohjaan on lukuisia makuvaihtoehtoja. Laita vaikka latriksikastiketta ja murskattua turkinpippuria. Se on minun ihan ehdoton suosikki kautta aikojen. Ja on muuten mahdottoman hyvää. Jäätelöpohjaan voi sekoittaa myös marjoja tai keksejä tai mitä nyt ikinä haluaa kokeilla. Mielikuvitus on rajana tässä hommassa, oikeasti.
Tämä on sellainen kesäherkku mitä kannattaa todellakin kokeilla.  Tällä kertaa kokeilin Kinuskikissan reseptiä ilman, että sovellan makuja itse. Oli aivan tolkuttoman hyvää. Jäätelöä voi tehdä myöskin pelkästään kermasta, ilman kondensoitua maitoa. Vatkaa vain hyvin kuohkeaksi kerman ja se riittää. Kokeilemaan ja testaamaan vaan reippaasti eri makuja.
Jäätelönteko sopii hyvin myös lasten kanssa puuhasteluun. Siinä on niin paljon erilaista tekemistä, että lapsi voi hyvin osallistua hommaan ja lapset tykkää olla mukana keittiöpuuhissa, meillä ainakin. Isompi lapsi osaa tehdä itse jäätelön ohjeen mukaan ja sitten vielä isompi osaa lukea ohjeen itse. Ihan parasta perheaikaa tämä. Ja lopuksi kiitos on herkullinen jäätelöannos koko porukalle ja voi ylpeänä sanoa, että minäpä tein tämän. Voi luvata, että kaveritkin tykkää ja tulee kaveripisteitä kun he kuulevat, että on itse tehtyä herkkua.
Itse tehdyn jäätelön hinta riippuu pitkälti siitä mitä kaikkea sinne laittaa ja mistä sen kaiken on sinne kaappiinsa tuonut. Uskoisin, että halvimmillaan saa kun jäätelöpohjan tekee pelkkään kermaan ja makua laittaa vain metsän ihanista marjoista. Mutta, joskus ei halua miettiä sitä mitä jokin maksaa, sillä 2l tulee tästä tarvikemäärästä jäätelöä ja kun sen laittaa puoliksi ja tekee kaksi eri makua, niin hinta on sivuseikka kun jäätelöä laittaa suuhunsa. On meinaan iso ero itse tehdyllä ja kaupan. Meillä siis kaikkein mieluiten tenavatkin nauttivat itse tehdystä kuin mistään kaupan tai jäätelökioskin antimista.
Jos olet vähänkään kinuskin ystävä, niin tämä herkullinen itse tehty kinuskijäätelö on juuri sinun valintasi herkkupöytään.

 

Itse tehty kinuskijäätelö.
Itse tehty kinuskijäätelö.
Ihanaa päivää kaikille!
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *