Hae
VillaNanna

Vanha neulepaita uudestaan

Vanha neulepaita uudestaan

Vanha neulepaita uudestaan? Mitä ihmettä se oikein nyt tarkoittaa? Ehkä aloitamme ihan alusta tämän tarinan ja toivottavasti pääsemme jossakin kohtaa loppuun asti, että tiedätte lopussa mitä tuo tarkoittaa. Vai tiedänkö lopulta itsekkään mitä tarkoitan? Se siis jää nähtäväksi. Mutta ensin se tarina, neulepaidan tarina.

Kaikki alkoi syksyllä, kun poikani kanssa kierrettiin Helsingin kirppareita. Etsin over size neuletta itselleni, sellaista suer isoa paitaa, johon voi talvipakkasella kietoutua kuin huopaan. Ja sehän ihanuus sitten löytyikin, mutta….Se super kuuluisa mutta iski vasten kasvoja, enkä aluksi edes ymmärtänyt, että mikä märkä rätti paiskautui naamalleni. Nimittäin, käytin paitaa vain kerran…Siis yhden ainoan kerran. Mikä kauheus, mikä vääryys. Olin surun murtama, sillä paita oli itse neulottu suloisuus, enkä millään halunnut luopua tuosta pehmeän hahtuvaisesta paidasta, joten mikä eteen?

Vanha neulepaita uudestaan

Vanha neulepaita uudestaan

Mietin ja pähkäilin paidan kanssa jopa kuukauden ja lopulta tein päätöksen, että purkaan vanhan neuleen ja neulon itselleni uuden, sopivamman, mukavamman. Tosin, tästä paidasta ei tullut yli-isoa peittopaitaa, vaan ihan perus paita, joka lämmittää todella hyvin pakkasellakin. Paita on raglahiha mallinen ja olen neulonut sen aina oikein simukoin. Muunlaista ohjetta ei ole antaa. Lörtsykkäpaita muuttui kerralla jykevämmäksi ja ehkä kuitenkin paremmaksikin kun sen purki paloiksi.

Välillä siis käy niin, että kirppisvaate muuttuu lankakeräksi ja kerästä saa muuhun tarkoitukseen materiaalia. Teen tätä samaa myös omille paidoilleni, jos en todellakaan enää käytä paitaa, niin puran sen ja käytän langan muuhun. Näin maksimoin vaatteen hyödyn ja saan käsille töitä, eikä tarvitse sitä varten hankkia lisää materiaalia. Välillä on helppo myös käyttää omia jämälankoja ja yhdistää niistä jotakin kivaa.

Vanha neulepaita uudestaan

Make nine challenge

Joten minun make nine -haasteen ensimmäinen luukku on nyt tehty, luukku oli, että pura vanha neule ja tee uusi siitä ja tämä sopi tähän kohtaan täydellisesti. Olen myös erittäin tyytyväinen tähän paitaan, sillä tätä voi käyttää ihan minkä tahansa vaatteen kanssa ja luoda erilaisia asuja. Koska paita on simppeli, ja neutraalin värinen, sen voi pukea farkkujen, suorien housujen, sekä leggareiden kanssa. Olen käyttänyt sitä myös kukkamekon ja villaisen ruutuhameen kanssa. Kaikki käy… Alle voi lattaa t-paidan, pitkä hihaisen trikoopaidan tai kauluspaidan, poolokin käy. Eli paitaa voi käyttää ihan miten tahansa ja tyyli muuttuu sen mukana. Ihanan monikäyttöinen vaate siis! Tällaisia ihan täysin perusvaatteita ei ole koskaan liikaa.

Ihanaa iltapäivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

Vanha neule kertoo minulle tämän päivän tarinaa

8 kommenttia

 1. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Villapaidasta tuli nätti ja moderni. Hyvä sinä! Kierrätys on hieno asia. Ja sinä osaat toteuttaa sitä taidokkaasti.
  Aurinkoista viikonloppua <3

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana lopputulos, ei voi kuin ihailla sinun taitojasi 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Wau tulipa upea! Olet hurjan taitava!

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Todella kaunis paita tuli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *