Hae
VillaNanna

Keskikesän aurinkoinen mekko

Keskikesän aurinkoinen mekko tehdään mahdollisimman iloisista kankaista tai mieluiten tietysti tilkuista. Tilkut saavat olla myös kokonaan toisistaan poikkeavia tai sitten sointua yhteen kuten minun tilkkuni tällä kertaa. Mekko on helppo valmistaa myös vanhoista vaatteista, jos haluaa. Olen tehnyt näitä paljon juuri tunika mallina ja nyt halusin kokeilla mekkoa. Mekosta tulikin heti yksi lemppareitani.

Joskus saatan hankkia materiaalia Facebookin eri ryhmistä, kuten ostin pari kesää sitten kassillisen kangastilkkuja Ompeluelämää ryhmästä. Kassin tilkut olivat kaikki eri kokoisia palasia, osa isoja ja osa pieniä. Joukossa oli vain muutama kangas, josta sain kokonaan rakennettua jotakin kivaa itselleni. Muutoin jouduin aika tarkkaan yhdistelemään kankaita toisiinsa. En ole tällä hetkellä ihan varma siitä, että olenko käyttänyt kaikki tämän kassin kankaat, vai saattaako olla niin, että olen laittanut osan kankaista johonkin muualle talteen. Mutta oli miten oli, niin tämä mekko on tehty näiden kankaiden tilkuista jo pari kesää sitten. Tosin vasta nyt olen saanut mekon päällenikin. Ja on muuten niin minun mekko ja varmasti hyödynnän tätä kaavaa mekkona toistekkin.

Keskikesän aurinkoinen mekko

Keskikesän aurinkoinen mekko

Valitsin mekkoon kaavan, joka on yksi lempi kaavoistani. Olen tällä kaavalla tehnyt monen monta erilaista tunikaa mutta tämä on ensimmäinen mekko.  Mekko on tehty Burda 8/08 kaavalla, mutta kaavaa on muokattu sen verran, että siitä sai mekon. Kaava on oikeasti hyvin yksinkertainen tunika, suora helmainen ja hyvin helppo tehdä, vaikka jo aluperäisenäkin on hyvin näyttävä. Itse kun tykkään paljon rimpsuista ja rompsuista, niin mekko on saanut lisää volyymia, sekä tietenkin pitsiä ja rimpsua. Tärkeää oli, että sain mahdollisimman hyvin käytettyä kaikki mahdolliset osat.

Loput riekaleet liimailinkin keväällä vappuhuiskuihini ja pihan viireihin. Eli kannattaa säästää kaikki pienetkin rimpsut, niistä saa vaikka mitä vielä aikaan kun tekee vaan. Minusta on tullu kunnon leikkuujäte virtuoosi. Jos näin voin itseäni ilmaista. Tuunaus ja tavallinen ompelu ei enää riitä, vaan minun on keksittävä kaikesta jämästä jotakin mielenkiintoista. Mutta yksi askel siihen on ommella näitä isompia tilkkuja pois pyörimästä nurkista ja eritellä materiaalit eri kasseihin ja lopulta jakaa ne eri ryhmiin myös. Lopuksi on sitten ompelujäte, josta testaan tänä vuonna jotakin mielenkiintoista.

Keskikesän aurinkoinen mekko Keskikesän aurinkoinen mekko

Kirppislöydöt

Asuun puin myös pari ihanaa kirppislöytöäni. Aurinkolasit ovat löytyneet Fidasta, hattu jo muutama vuosi sitten Nihtisillan Kierrätyskeskuksesta, mutta aurinkolasit ovat ihan uudet. Tarvitsin tuossa kun kirpparit aukesivat astettain uudelleen, jotakin silmien suojaksi kun aurinko porotti ja olin unohtanut lasit kotiin. Kiersin siis Espoon torin Fidaan ja siellä oli korissa nämä kauniit vintage tyyliset lasit. Googlen tulos kertoo niiden olevan Haga Eyewear -aurinkolasit. Samaisia aurinkolaseja en valitettavasti löytänyt mutta paljon saman tyylisiä kyllä. Sokos näyttää myyvän näitä. Lasit ovat uutena arviolta noin 30€ arvoiset, itse maksoin näistä 2,50€. Lasit olivat korissa olevista laseista ainoat, jotka miellytti minua.

Keskikesän aurinkoinen mekkoKeskikesän aurinkoinen mekko

Nautinnollista juhannusta kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Vuosi sitten syntyi keltainen mekko

Joskus suunnitelma A päättyy suunnitelmaan B

Ukkosen jälkeen paistaa aina aurinko

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Ihana kesämekko ja söpön tyttömäinen 🙂 Olen itse metsästänyt kirppareita olkihattuja mutta aina jos löydän jonkun kivan ne ovat joko liian pieniä tai rikki. Täytyy jatkaa metsästystä.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa jatkaa vaan metsästystä, niitä löytyy aina välillä. Ei ole helppoa löytää kirppareilta sopivia hattuja.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanaa kun kirpparit on taas auki, tehtiin neidin kanssa tänäänkin Kontista upeita löytöjä 🙂

 3. Minna M / Kiljusten blogi kirjoitti:

  On kyllä ihan sinunnäköinen mekko! On ollut ihana (mekko)kesä. Ikinä en ole käyttänyt näin paljon mekkoja.

  • villananna kirjoitti:

   Eikös olekkin ihan mun mekko? Mä tykkään todella paljon tästä.

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Voi kuinka ihanan hempeä mekko 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *