Hae
VillaNanna

Verhosta ja lakanasta fiinimpi hame

Verhosta ja lakanasta fiinimpi hame

Nyt sen paljastan, verhosta ja lakanasta saa vaikka millaisen näyttävän hameen. Jos et usko, niin katsoppa postauksen kuvia. Nimittäin, ompelin tässä hetki sitten itselleni hyvin puff tyylisen hameen, jossa käytin materiaalina pliseerattua verhokangasta sekä vuorin ompelin lakanasta. Helppo tehdä ilman kaavaa. Alushame on noin metrin levyinen ja päälliset ovat 2x 1,30m, joten tästä tuli todella puf.

Verhosta ja lakanasta fiinimpi hame

Ohje on suuntaa antava ja kun muuttaa leveyksiä, niin tulee tietenkin vähemmän puffia. ainut asia minkä muuttaisin, jos tekisin hameen uudelleen, on vyötärökaitale, joka saisi olla leveämpi, nyt se on ehkä liiankin kapoinen tälle hameelle. Ehkä saatan joskus muuttaa tämän asian. Mutta tärkeintä on valita kevyet kankaat, sillä miten puffimman teet, sen painavampi siitä kyllä tulee.

Tee näin:

  • Mittaa alushame 1,00m leveä pala ja päälliseksi kaksinkertaiseksi noin 1,30m. Nämä päällikappaleet menevät siis hameeseen päällekkäin. Voit tehdä niin, että helma on alaosalla pidempi kuin päälliosan.
  • Ompele kaikkien kolmen sivusaumat kiinni.
  • Ompele verhokankaan vyötärökaitaleelle rypytyslangat ja kiinnitä molemmat osat (ala -ja päälliosa) vuorin vyötäröosaan kiinni.
  • Tee vyötärökaitale (saman mittainen kuin vuori), jonne ompelet myös kuminauhakujat (3kpl).
  • Ompele vyötärökaitale kiinni hameen vyötäröön.
  • pujota kuminauhat kuminauhakujiin.
  • Päärmää helma miten haluat, itse ompelin vuorin normaalista taittamalla 3 cm sisälle ja päälikappaleet huolittelin rullapäärmeenä.

Toivottavasti tästä saatte edes hiukan  kiinni miten hameen voi toteuttaa. Tästä hameesta tuli tosi pullea, joten jos et ihan näin isoa halua, niin sitten vain poistaa leveydestä vähän. Aluksi itse tein niin, että vuori oli saman kokoinen kuin päälliosat, mutta se oli minulle aivan liian suuri, joten purkasin ja pienensin ensin vuorin, jotta näkisin miten haluan hameen.

Ompelu on välillä kokeilua ja testailua

Minulla ei ole aina antaa mitään ohjeen tapaisia juttuja, kun useasti vain testaan ja kokeilen miten joku onnistuu ja joskus voi käydä niin, että purkaan niin monta kertaa, etten osaa enää sanoa miten päädyin lopputulokseen. Suosittelen siis aina testailemaan ja kokeilemaan. Toki ymmärrän, että helpointa olisi saada valmiin ohjeen, mutta meikäläisen kanssa siitä ei oikein mitään tule. Juuri tästä syystä, että aina en ihan tiedä miten olen lopputulokseen päätynyt.

Joskus myös se kokeilu voi johtaa parempaan lopputulokseen mitä on ohjeessa, eli senkin vuoksi kannattaa kokeilla. Itse harvoin edes luen ohjeita kun teen vaan sen mukaan mikä minusta on järkevin, kuten myös järjestys mikä vaihe tehdään ensin ja mikä myöhemmin. Joskus kun noissa ohjeissakin on ihan sassusti päin kaikki. Mutta ei se mitään, ohjeen tapainen on nyt tehty ja julkaistu.

Verhosta ja lakanasta fiinimpi hame

Mukavaa sunnuntaita!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Virkatun topin ohje

4 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Joskus paras lopputulos syntyy siitä, ettei tee niin kuin ohjeessa sanotaan 😉

  2. Amalian maailma kirjoitti:

    Kiitos ohjeesta! Tätä pitääkin harkita, kunhan pääsen ompeluharrastuksessa alkuun. Kaunis hame tuli, ihanan värinenkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *