Hae
VillaNanna

Virkatun topin ohje

Virkatun topin ohje

Virkatun topin ohje tulee vihdoin tässä. Pari postausta sitten oli sellainen, jonka ohjetta pyydettiin. Niin kuin tiedätte, olen todella huono kirjoittamaan ohjeita mutta kokeilen kuitenkin. Muutenkin otan itse yleensä kuvasta mallia, enkä lue ohjetta, kun en osaa, niin ongelmallista on minun virkkaaminen. Linkki kyseiseen postaukseen löytyy alta.

Virkattu toppi kesään

Virkatun topin ohje

Tarvikkeet:

  • Drops Paris, valkoinen, noin 200g
  • virkkuukoukku 3,5mm

Valmiin vaatteen mitat:

Vaate sopii noin L kokoiselle.

  • Leveys 49 cm
  • Pituus 50

Tee näin:

  • Virkkaa ketjusilmukoita 100 ja käänny takaisin tehden pylväitä. Tee 17 pylväskerrosta. Jos haluat leveämmän topin, tee kerroksia enemmän.
  • Virkkaa näitä kappaleita kaksi. Yhden kappaleen pituus on päästä päähän 82 cm, keveys noin 23 cm.
  • Taita kappaleet kaksin kerroin (kapeat reunat vastakkain) ja mittaa noin 21 cm reunasta ylöspäin. Laita siihen merkki ja virkkaa sivusauma kiinni. Tee sama toiselle kappaleelle.
  • Yhdistä kappaleet toisiinsa kiinteillä silmukoilla. Jatka tämän jälkeen kolme kerrosta pylväitä (tai niin monta kerrosta kuin haluat).
  • Virkkaa ketjusilmukoilla pitkä nauha etukappaleelle ja taakse solmimisnauhat. Jos haluat, niin voit virkata nauhojen päihin vielä kukat.

Toivottavasti tästä oli jotakin apua kun lähdette tätä toteuttamaan itsellenne. Vaikka olen myöhemmin virkannut toisesta langasta ja toisella virkkuukoukun koolla, niin olen siitä huolimatta tehnyt samalla ohjeella eikä topin koko juuri muuttunut mihinkään.

Virkkaamisen opettelu jatkuu

Seuraavaksi minulla on suunnitteilla virkata itselleni mekko, jos vielä ehtisin tällä lomalla sen vääntää, niin hyvä olisi. Saa tosin nähdä miten aisan kanssa menee. Vielä en ole aloittanut edes kolmatta toppia ja voi olla etten lopulta sitä edes tee. Jotenkin tuntuu sille, että nämä kaksi riittää sittenkin ja teen muista langoista jotakin muuta. Tai olen jo aloittanut tekemään jotakin muuta.

Haluan kuitenkin nyt voittaa tämän virkkauksen ja oppia myös lukemaan virkkausohjeita. Mutta ne ovat minulle edelleen aivan hepreaa, joten voi olla, että se homma jää tekemättä. Helpompi on katsoa kuvaa ja tehdä sen mukaan kuin lukea virkkausohjeita. Toki joissain tapauksissa on helppo katsoa sitä kuvaohjetta, jossa näkyy miten kuvio muodostuu. Niitäkin käytän paljon. Mutta aina nekään ei kerro minulle yhtään mitään. Elän kuitenkin toivossa, että vielä opin virkkauksen salat.

Virkatun topin ohje

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.