Hae
VillaNanna

Villapaidasta poncho

Villapaidasta poncho

Villapaidasta saa ommeltua vaikka mitä kivaa syksyyn sekä talveen. Varsinkin, jos paita on hiukan huovuttunut, niin aivan mahtavia juttuja saa esiemrkiksi kattaukseen. Uskokaa vain minua, myös kattaukseen olen saanut ihania juttuja kun olen pelastanut huovuttuneet villapaidat Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta.

Villapaidasta poncho

Aina ei tarvitse lähteä etsimään kirppareilta villapaitoja, vaan niitä huovuuttuneita ja käytöstä poistettuja ihanuuksia löytyy ihan sieltä omasta vaatekaapista. Useasti ne myös huutaa kovaan ääneen, että haluavat tulla uudelleen käyttöön jossakin toisessa muodossa vain. Neuleiden ja villavaatteiden tuunausta ei kannata pelätä, silmukat eivät karkaa kun käsittelee varovasti leikattuja osia, eikä venyttele niitä mitenkään. Vanhoista villavaatteista saa vaikka mitä kivaa niin päälle kuin sisustukseenkin.

Koska syksy ja talvi on minulle aivan liian kylmiä ja kalseita, niin jotain hyvää haluan aina näihin aikoihin ja se on ehdottomasti villa monessa muodossaan. Tämän tuunauksen neuleen olen löytänyt aikaa sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja koska sellaisenaan se ei sopinut meille kenellekään, oli se muokattava sopivaksi ja tietenkin minulle, vilukissalle. Samalla reissulla löysin ilmaisosastolta myös vanhan turkispalasen, ollut ehkä hupussa kiinni, tietenkin otin sen mukaan varoiksi, kun ei koskaan tiedä ja nythän se sitten komeilee tässä ponchossani. Turkiksen voi vaihtaa myös keinoturkikseen.
Tarvikkeet:
 • Neulepaita
 • turkista
 • koriste
 • langan jämät
 • pieni pala nahkaa
Tee näin:
 • Leikkaa paidasta hihat pois, avaa hihojen saumat sekä paidan sivudaumat ja resorit auki.
 • Leikkaa olan saumat auki, niin, että pääntie poistuu myös. Tasoita leikkuujälki.
 • Omepele olkaosat yhteen ja ompele toinen helmaosa sivusaumaan kiinni. Näin saat hauskan muodon ponchoon.
 • Leikkaa hihoista huppuosat ja ompele osat yhteen ja kiinnitä ponchon pääntiehen.
 • Huolittele kaikki reunat saumurilla.
 • Tee nahasta ja koristeesta uusi koriste ponchoon. Jos poncho on iso, voit pienentää tekemällä kiinnityksen koristeella. Kiinnitä koriste ponchoon, lähelle pääntietä.
 • Kiinnitä käsin turkis hupunreunaan ja virkkaa helmaan langalla sopiva reunus.

Poncho on ihana vetaista päälleen aina kun hiukan viluttaa. Ja hyvin voi laittaa päälleen myös kun lähtee ostoksille tai kylään päälle. Toki voisi myös kuvitella, että ulkona on isot lumikinokset ja pakkasta niin paljon, että jäätyy pystyyn kun laittaa naamansa ulos. On ihana kääriytyä ponchoon pikku mökissä ja makoilla takan edessä lämpimässä.

Mitä kaikkea voi tehdä villapaidoista

Halusin vielä tähän loppuun poimia muutamia idoita mitä kaikkea voi tehdä villapaidoista sekä muista neuleista. Kannattaa siis antaa vain uusi mahdollisuus paidalle, joka ei enää toimi sellaisenaan, on venynyt, vanunut tai huovuttunut. Aina on mahdollista tehdä siitä jotakin ihan uutta. Esimerkiksi talvinen kattaus on tehty vanhasta huovuttuneesta villatakista. On muuten paljon käytetty setti. Myös erilaiset torkkupeitot, tyynyt sekä laukut valmistuu kivasti huovuttuneesta villapaidasta.

Villapaidasta
 • Hame
 • Poncho
 • Mekko
 • Pipo ja kauluri
 • Lapselle pipo
 • Pipoa ja rukkasta
 • Pipo ja sukat
 • Hupullinen poncho
 • Tonttulakki
 • Tossut
 • Ovikoriste
 • Laukku
 • peitto ja tyyny
 • kattaukseen kivaa

Blogin kätköistä löytyy enemmänkin erilaisia ideoita mitä tehdä villapaidoidoista sekä myös ohuemmista neuleista. Tässä säässä onkin parasta kääriytyä ihaniin ja lämpimiin neuleisiin, olivat ne sitten tuunattuja tai eivät. Toivottavasti saatte tästä jotain ideaa omiin tuunauksiinne.

Villapaidasta poncho

Tuunauksen iloa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Tosi hieno duunaus taas😍Kivaa viikonloppua Melissa ❤️

 2. Nadine G kirjoitti:

  Tästä tuli todellakin hieno! Tylsästä paidasta näin upea poncho. Karvareunus hupussa on erityisesti mieleeni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *