Hae
VillaNanna

Pohjoisesta itään ja takaisin

Olette huomanneet, että blogin sisältö on hivenen muuttunut. Enemmän rönsyilyä kuin ennen. Toki ilmainen – ja halpa tekeminen kuuluu tähän blogiin mutta tällä hetkellä olen vain halunnut kokeilla ja seikkailla eikä aina jaksa miettiä onko päällä jotakin uutta tuunattua tai itse tehtyä. Iso määrä tuunauksia kyllä odottaa tuossa omaa vuoroaan mutta haluan myös tuoda hiukan muutakin tänne, ihan vähän vain.

Nyt kun avattiin tie itään, niin suunnitteilla on lähteä miehen kanssa kaksin Aurinkolahteen pyörillä, ainoa ongelma on se, että minä inhoan ajaa autojen läheisyydessä. Helsingissä on hyvät pyörätiet ja koko ajan tehdään uusia pyöräteitä. Meidän oli siis ihan pakko lähteä tutkailemaan miten meiltä täältä Pohois-Helsingistä pääsee helposti ajelemalla vaikka Itäkeskukseen. Matka ei nyt pitkä ole mutta minulle hyvin stressaava noiden autojen vuoksi. Mutta tämä on mahtavaa harjoittelua myös sen vuoksi, että minulla on suurena haaveena osallistua Ride of the living ajoihin. Nyt on siis hyvä aika aloittaa harjoittelu, että jaksaa tuon matkan ja paikoissa, joissa autot liikkuu.
Jälleen keskustelupalstoilla kysellään paljon vinkkejä auschwitziin ja aina koitan muistuttaa, että kannattaa käydä myös Kazimierzissa näkemässä miten juutalainen kulttuuri on noussut tuhkasta ja elää elämäänsä Krkaovassa. Leirit ovat osa Puolan juutalaisten historiaa mutta ei nykyaikaa.

Pyöräily ylipäänsä on ihan mahdottoman kivaa ja sitä ei tarvitse hullun kiilto silmissä harrastaa vaan ihan nauttien mennä, katsella mitä ympärillä on ja pysähtyä mahdollisimman useasti ihailemaan maisemia. Omassa kotikaupungissa on paljon nähtävää, jokainen ruma kohta kätkee allensa jotakin kaunista. Tämä reissu ei ollut mikään fiilistely reissu vaan enemmänkin kokeilu ja tutustuminen pyöräreitteihin. Oli kyllä hienoa nähdä miten kivoista paikoista päästiin kulkemaan vaikka mentiinkin Kehä 1 pitkin. On ihan totta, että autolla ei kaikkea nää…

Viikki ns. takaa. Kehä 1 kulkee meidän vasemmalla puolella

Päällä itse tehdyt leggarit ja Kierrätyskeskuksesta löydetyt lenkkarit.

Itäkeskus, tässä vaiheessa piti vielä jatkaa eteen päin mutta minua ärsytti autot niin paljon, että halusin kääntyä kotiin.

Viikki ns. edestä päin. 

Tällaisessa näkymässä tykkää pyöräillä enenmmän kuin Kehä 1 näkymässä

Vihdoin olemme tulleet minulle niin rakkaan Vantaanjoen varteen.

Mukavaa sadepäivää
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *