Hae
VillaNanna

I Love My Rag Bag

I love my rag bag

I love my rag bag, todella todella paljon. Niin paljon, että haluan tuoda tämän ihanuuden uudelleen tänne uuteen blogiin. Tämän laukun pikkusisko on esitelty täällä ja pääsi mukaan siirtoon, kun muutimme tänne uuteen ympäristöön. Enhän minä voinut jatkaa blogia ilman tätä ensimmäistä ja alkuperäistä laukkua…En todellakaan. Tämä on yksi ihanimpia tuunauksia, joita olen tehnyt, ainakin minun mielestäni.

Rag bag on virkattu trikoosta, trikoo taas leikattu vanhoista trikoovaatteista, jotka ovat olleet jo huonokuntoisia ja kuuluneet ei lahjoitettaviin vaatteisiin. Näillä tällaisillekkin annan vielä mahdollisuuden loistaa jonain muuna ja nyt nämä trikoovaatteet ovat loistaneet tässä laukussa kolme vuotta ja lisää vuosia on tulossa.

Olen monet vuodet ollut näihin laukkuihin rakastunut ja rakkaus sen kuin kasvaa vain. Laukku aiheuttaa paljon huomiota myös kadulla. Aina siitä kysellään, mistä voi ostaa tai miten se tehdään. Itse vain teen ja katsotaan sitten mitä siitä tulee. En niin mieti ja suunnittele kun virkkaan näitä.

I love my rag bag

I love my rag bag -laukku

Halutessasi voit aina myös kiinnittää laukkuun vuoren. Minä en näihin isoihin ole kaivannut vuorta mutta silloin kannattaa aina pitää pikkutavara omissa pikkuisissa pussukoissa, ettei vaan putoile mistään. Huomioi myös, että kuteen päät voi ommella parilla tikillä käsin kiinni, niin ei tarvitse tehdä paksuja solmuja. Näin tulee siistimpi jälki muutoinkin.

Materiaalit

 • trikoovaatteista leikattua kudetta
 • virkkuukoukku
 • vanha läpällinen nahkalaukku
 • rei’itin

tee näin

 • Virkkaa 6mm koukulla aloitukseksi noin 20 ketjusilmukkaa. Käännä työ ja virkkaa 20 kiinteää silmukkaa jokaiseen ketjusilmukkaan.
 • Lisää molemmissa päissä 2×2 silmukkaa niin, että pohjakappale tulee ovaalin muotoiseksi.
 • Kun pohja on mielestäsi tarpeeksi iso ala virkata pylväitä ja virkkaa niitä niin pitkään kuin haluat.
 • Rei’itä nahkalaukun läpän toinen sivu ja kiinnitä käsin ompelemalla se kiinni laukkuun (trikookuteella). Tee samoin kaikille nahkaosille.

I love my rag bag

Kengät

Kuvissa vilahtaa myös aivan ihanat kengät, jotka olen monta vuotta sitten löytänyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Näissä kengissä yhdistyy moni asia, joista tykkään. Farkku, korkki ja malli. Puukenkäfiilistä hiukan mukana ja sopii muuten hyvin näihin kuviin nuo kengät. Iso määrä hehkutusta! Oli pakko kertoa näistä kengistä myös, sillä niistä kysellään myös aina, ihan aina.

Minulta löytyy parit farkkuiset kengät ja jokainen pari on kirpparilta hankittu. Rakastan farkkua ja sitä sitten on joka paikassa. Sisustuksesta lähtien. Mielestäni nämä kengät ja rag bag ruokkii hyvin toisiaan, vai mitä?

I love my rag bag

Ihanaa alkanutta viikkoa!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tuli mieleen Finlaysonin vanhojen tekstiilien keräykset ja niistä tehdyt pienet räsymatontapaiset. Kivan tuntuinen toteutus vanhojen tekstiilien käyttöön tämäkin!

 2. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Tämä on hieno, tykkään toteutuksesta ja nuo värit ovat ihanat.

 3. Mari kirjoitti:

  Onpa ihana laukku, sopisi myös mun käyttöön hyvin :).

  • villananna kirjoitti:

   Tää on kyllä niin kiva ja sopii ihan minkä vaatteen kanssa tahansa.

 4. Marjo kirjoitti:

  Upea toteutus taas jälleen kerran. Olet tuunausvelho? Kauniit nuo kengätkin.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Olen yllättynyt siitä miten kivoja kenkiä ilmaiosastolta välillä löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *