Hae
VillaNanna

Helppo DIY – Paidoista tunika

Helppo DIY - Paidoista tunika

Tämä tuunaus on super helppo DIY, se on niin helppo, että aloittelijakin sen oppii tekemään kädenkäänteessä, oikeasti. Jos et usko, kokeile vaikka. Vähän saksia ja hiukan ompelukonetta ja se on siinä! Vanhat vaatteet saavat näin ihan uuden elämän. Ja vaatimustasoa voi nostaa helposti, jos on vaikka tällainen runsas tyyli kuin minulla, niin lisäilee vain erilaisia pitsejä ja härpäkkeitä, ei sen kummempaa.

Koska toinen paitani oli myös likainen, en saanut sitä puhtaaksi, siirsin taskun lian kohdalle ja näin lika on poissa, tai ainakin silmistä poissa, jos ei muuten. Siinä muuten pikku vinkki, jos ei noita tahroja saa pois, niin sen päälle voi laittaa vaikka taskun tai muita ihania kuvia. Mielikuvitus on rajana kun ”poistellaan” tahroja. Mutta mennäämpä aisan varteen hetimmiten ja katsotaan miten tämän tunikan voi tehdä helposti itselleen. Tietenkin omalla tyylillä.

Helppo DIY - Paidoista tunika

Helppo DIY - Paidoista tunika

Helppo DIY – Paidoista tunika

Tämä tuunaus on tosiaan helppo ja sopii myös kaikille niille, jotka vasta aloittelee tuunausta. Ihan ensin kannattaa suunnistaa omaan vaatekaappiin, vanhempien vaatekaappiin, miehen vaatekaappiin. Jos mitään ei löydy mistään, niin sitten kirpparikierrokselle.

Minun materiaalini, molemmat paidat on hankittu vuosia sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Molemmat paidat olivat ehjiä, mutta vaativat pientä huoltoa. Kotona pesin molemmat paidat, neuleesta poistin nukan ja noh, kauluspaidasta ei lähtenyt tahra ja kainalot olivat repeytyneet. Eli aivan loistavia tuunaukseen.

Tarvikkeet:

 • neule
 • kauluspaita
 • pitsejä (ei pakollista)
 • purkuri
 • sakset
 • ompelukone

Tee näin:

 • Pura kauluspaidasta tasku/taskut irti varovasti.
 • Leikkaa neuleen helma rinnan alta poikki.
 • Leikkaa kauluspaidan helma kainaloiden alta poikki.
 • Ompele kauluspaidan helma neuleen yläosaan.
 • Halutessasi voit ommella taskun mihin kohtaan tunikaa haluat. Joko helmaan tai sitten rinnuksille. Mikä on itselle paras, tai voit jättää taskun toiseen tuunaukseen.
 • Ompele halutessasi pitsejä tunikan helmaan, pääntiehen, hihansuihin. Minne haluat tai olla laittamatta. Mikä ikinä sopii tyyliisi.

Eikös vaan ollutkin helppo tuunaus? Minusta ainakin. Näistä itse aloitin kun halusin kokeilla miten tuunaus onnistuu ja millaisia lopputuloksia saan aikaan. Minulle tämä sopii todella hyvin. Ja säästä hihat ja kaulus, niistäkin saa vielä mitä kivaa, oikeasti.

Mukavaa alkanutta viikkoa  kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Rikkinäisen paidan kohtalo

Kaksi huivia = Yksi huivi

Sumuisen hetken romanttinen pitsineule

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Eikö neuleen ja kauluspaidan reunat tule ensin huolitella siksakilla tai saumurilla siitä kohdasta mistä ne liittää rinnan alta yhteen? Itse ainakin tekisin niin. Ja materiaalien yhteensopivuus on hyvä ottaa huomioon, esim. pesun kannalta ja se, että lähteekö väriä pesussa ja miten kutistuu. Esim. alaosa voi kutistua enemmän kuin yläosa tai toisinpäin. Tosin jos kierrätysmateriaalista tekee, niin tuota värin lähtemisen ongelmaa ei kauheasti pitäisi olla, kun vaatetta on jo aikoinaan pesty, mutta kaikenlaista on hyvä ottaa huomioon ennen kuin lähtee tuunaamaan vaatetta.

  • villananna kirjoitti:

   Tosiaan kierrätysmateriaalista kannattaa tehdä, sillä kutistuvuus sekä värinlähtö on posisuljettu. Materiaaleja voi aika reippasti yhdistellä, ainut mitä kannattaa miettiä on villa ja nahka, miten ne huolletaan. Ja mitä tulee ompeluun, niin saumuri on toinen vaihtoehto mutta hyvin lyhyellä suoralla tikillä pääsee parempaan lopputulokseen mitä siksakilla.

 2. Sonja Suomela kirjoitti:

  Tosi kiva idea! Ja kaunis lopputulos! 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kaunis lopputulos, itse suosin ehdottomasti tunikoita omassa pukeutumisessa 🙂

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  kiva idea ja toteutus!

 5. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Siitä tuli kiva! Minä niin tykkään tunikoista. Kesällä käytän niitä paljon.
  Mukavaa sunnuntaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *