Hae
VillaNanna

Rikkinäisen paidan kohtalo

Meillä on täällä suuren suuri kevät siivous, koko alakerta laitetaan uuteen uskoon ja iso osa tavarasta lähtee muille maille. Tällä tavoin yritetään hiukan saada meikäläistä kotiutumaan tänne. Tämä ei koske vain alakertaa, vaan myös yläkertaa on siivottu ja tuunattu uuteen järjestykseen. Varsinkin pienemmän huone on nyt ison pojan huone. Isompi poika tyhjensi vain vaatevarastonsa, josta kaikki hänelle pienet vaatteet siirtyi pienemmälle pojalle.

Vaatteiden joukossa oli yksi paita, joka oli kokenut vähän kovia, siinä oli reikiä iso määrä. Etukappaleessa sekä tuossa sivussa. Mietin ja pähkäilin pitkään. Keräilin sekalaisen määrän merkkejä ja t-paitoja, joista valikoitui muutama juttu. Suosittelen kaikille sitä, että säästää vaatteista myös erilaiset merkit, on ne sitten kiinnitetty sisäpuolelle tai ulos. Ompelin ensin merkit kiinni leikkuu jätteisiin, tulee hauskan näköisiä kun eri värejä vilkkuu sieltä täältä ja tietenkin eri väristä lankaa kannattaa käyttää siinä hommassa. T-paidasta leikkelin etu -ja takakappaleet irti, niitä tarvitaan tässä hommassa. Jos on vähemmän reikiä, niin pienempi osa riittää, tässä paidassa oli lähes koko etukappale riekaleina, joten t-paidan osuus on aika iso. Merkkejä voi myös lisätä sitä mukaa kuin niitä tulee lisää (se olisi tämän suunnitelma).

VINKKI!

Kierrätyskeskuksen Näprä osastolta löytyy ihan mitä tahansa käsityöhön liittyvää, kuten nyt vaikka näitä ompelumerkkejä. Kannattaa siis käydä kiertämässä Kierrätyskeskuksilla ja napata mukaan sellaisia käsityötarvikkeita, joita ei välttämättä enää mistään muualta saa. 

Olen siis ostanut nuo ompelumerkit Kierrätyskeskuksesta ja muut merkit on kerätty vanhoista vaatteista. Muutenkin tälläinen korjaus tapa on hauska, vaatteen ulkonäkö muuttuu todella paljon. Täältä löytyy erilainen vinkki reikien piiloitukseen. Tämä korjaustapa on nuorimmaisen ihan ehdoton suosikki ja tällä linjalla jatketaan. Tällä saa myös likatahrat hyvin piiloon…

Merkit voi ommella kiinni miten itse tahtoo, joko koneella siksakilla tai suoralla ompeleella tai sitten käsin kirjomalla. Mikä tuntuu luontevimmalta. Itse ompelin t-paidan osat siksakilla ja muut osat suoralla. Kauluksesta leikkelin osan pois ja kiinnitin t-paidan takakappaleesta leikatun vinonauhan leikatu tilalle. Äidiltäni saatuja koristenauhoja kun kävin läpi, niin sieltä löytyi tähän korjaustyöhön sopiva nauha. Paita alkoi näin elämään ihan uutta elämää ja parasta tässä on se, että reunat saa käpristyä ja ulkonäkö saa olla hiukan renttumainen.

Haluatteko nähdä tämän kuvattuna pojan päällä?
En yleensä tee pojille paljonkaan hyviä löytöjä kirppareilta, joskus kyllä mutta en aina. Useasti 10 vuotiaiden vaatteet ovat joko todella huonossa kunnossa tai eivät muutoin sitten toimi mutta kenkiä olen hankkinut ja paljon. Kuvissa on yhdet pojan lemppari kengät, jotka juuri ostin Kampin kirppikseltä. Ehkä pari kertaa olleet käytössä, sillä ovat niin hyvässä kunnossa, ei kulumia, eikä kiviä pohjissa mutta pohjista kuitenkin näkee, että ovat olleet pari kertaa jalassa. Kengät sopivat näiden vaatteiden kanssa täydellisesti.

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Minnea Muru kirjoitti:

  Tulipa hauska tuunaus! Paita sai väriä ja elämää! Hieman sellaiset ysärivibat sekä paidassa että koko asussa 🙂

  Näkisin mielelläni, miltä tämä näyttää päällä 🙂

 2. Melissa kirjoitti:

  Sama juttu, että tuli sellaiset ysärivibat 🙂

 3. Diina-Maria kirjoitti:

  Oi tulipa hieno – oikein muotipaita 🙂

 4. Meikkiholisti kirjoitti:

  No tulipas siitä kiva ja täysin erilainen, ei uskoisi samaksi paidaksi 🙂

 5. hannamaria kirjoitti:

  Tosi näpsäkkä tuunaus paidalle! Hyvältä näyttää 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 6. Melissa kirjoitti:

  Kiitos ja on ollut kovassa käytössä jo 🙂

 7. Melissa kirjoitti:

  Vaatteiden korjaaminen on super hauskaa ja vaate muuttuu silmissä 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *