Hae
VillaNanna

Viikon asut

Viikon asut

Haluan esitellä teille viikon asut. Ihan vaan sen vuoksi kun halusin koittaa miten jaksan kuvata joka päivä jonkin asun. En nimittäin oikein aina innostu kuvaamaan päivittäin, vaan voi kulua pitkäkin aika ennen kuin kuvaan jotakin. Parastahan tässä on se, että koko viikon päälläni on ollut jotakin itse tehtyä tai kirppikseltä löydettyä. Todellinen lumppumaakarin ekstaasi.

Viikon asut

Viime viikolla ei ollut vielä kerhot alkaneet, niin voinkin pukeutua miten sattuu. Mutta huomenna alkaa kerhot, niin pitää miettiä hiukan tarkemmin mitä päälleen laittaa. Ihan lasten vuoksi, mutta myös sen vuoksi, ettei pilaa kaikkia vaatteitaan, kun välillä hommat menee aika likaiseksi puuhaksi. Vaikka toki löytyy suojavarusteitakin, mutta kaikkea ei voi suojata. Siksi minulla on maiharitkin maalissa.

Maanantai

Maanantaina päälläni oli hame neule yhdistelmä. Hameen olen tehnyt mieheni vanhasta collegetakista ja neuleen taas olen löytänyt vuosia sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Vieressäni oleva kassi on Kierrätyskeskuksesta ostettu Vähän aikaa sitten ja kassin takana oleva kestokassi on tehty pyyhkeestä. Kengät taasen on poikani vanhat kengät. Mitäs sanotte tästä?

Tiistai

Tiistaina teki mieleni laittaa itse tehty trikoomekko päälle. Kaavana on käytetty 90 -luvun ostokaavaa. Ehkä kuitenkin hitusen liian iso mekko minulle, vaikka ihan mitan mukaan tehty. Kyseisenä aikana vaatteet oli aika over size, mutta vaikka mekko on hitusen iso, se on yksi lemppareistani. Materiaali on aika painavaa trikoota, joten helma hiukan venyy vielä entisestään kun on päälläni. Neuletakki on jonkun tekemä ja sen olen löytänyt UFF:ista viime talvena. Niin meikäläisen tyyliä, ihana. Jalassa olevat kengät on ostettu valitettavasti uutena muutama vuosi sitten (niitä kuuluisia koronahärpättimiä).

Keskiviikko

Keskiviikkona oli sitten jo vilpoisempi päivä ja pakko oli heittää farkkutakki päälle, ainakin aamusta. Hame sekä farkkutakki on itse tehtyjä, takin alla on ohut musta neule, sellainen hyvin perusneule. Sen olen ostanut noin 10 vuotta sitten ja kyseinen neule on edelleen käytössä. Farkkutakki on valmistettu vanhoista farkuista ja hameeseen ei ole kaavaa. Se on leikattu kankaasta suoraan käyttämällä vain lantion mittaa. Jalassa samat popot kuin tiistainakin. Farkkutakki on minun suosikkini ja paljon käytössä oleva.

*****

Torstai

Torstaina vedin jalkaani housut, ilma kun oli entistä viileämpi. Housut on löydetty muutama vuosi sitten Fidasta, päälle heitin itse tehdyn kauluspaidan (joka on ollut paitamekko, mutta lopulta lyhensin sen) ja kauluspaidan päälle heitin Ilmaisosastolta löytyneen over size -slipoverin. Liivi on ollut tuunauskasassa, mutta nyt haluankin käyttää sitä ihan näin. Harteilla farkuista tehty farkkutakki.

Perjantai

Perjantai olikin sitten pikkuisen inhottavampi ilma. Oli kova tuuli ja sateinen keli. Siksi laitoinkin paksut leggarit jalkaani ja Kierrätyskeskuksesta löytyneen tunikan. Paksu neuletakki on ostettu uutena 2000 -luvun ihan alussa mutta olen sen jälkeenpäin tuunannut. Lisäsin taskut sekä kukat ja vetoketjun olen lisännyt jo melkein heti silloin kun takin ostin. Kaulaliina on tyttäreni vanha ja jalassa Fidasta löytyneet kengät.

Lauantai

Lauantaina päälle valikoitui minihame, jonka kankaan olen saanut kaverilta vuosia sitten. Neule on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, Liivin olen tehnyt verhoista, värjäsin vaaleat verhot vihreäksi. Jalkaan sujautin Kierrätyskeskuksesta kauan sitten ostamani saapikkaat ja myös laukku on Kierrätyskeskuksesta.

Sunnuntai

Sunnuntai on tällainen oleskelupäivä. Kotivaate sopii siis parhaiten oleskelupäivään. Asuni on tehty kahdesta vanhasta neulepuserosta sekä flanellipaidasta. Alun perin tuunasin yhden neuleen flanellipaidan kanssa mekoksi, mutta se oli niin kamala, että tein tällaisen setin, jossa on napapaita sekä pöksyt. Tossut olen saanut lahjaksi jouluna 2019, kun oltiin Krakovassa.

Viikon asut

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Hienoja asuja taas, tuo tekemäsi farkkujakku on aivan ihana, samoin tuo keltainen mekko. Sä olet niin hyvä malli noille asuillesi.

  2. Nora kirjoitti:

    Kivoja asuja =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *