Hae
VillaNanna

Virkattu lieri suojaamaan auringolta

Virkattu lieri suojaamaan auringolta

Virkattu lieri sai ajatuksen siitä, että tarvitsin aurinkosuojan, jonka kanssa voin käyttää myös nutturaa. Selailin kuvia ja löysin monen monta aivan ihanaa lieriä, mutta Suomesta niitä on aika vaikea saada mistään. En löytänyt edes hattukaupoista. Joten ei auttanut muu kuin alkaa kokeilla itse miten onnistuisi virkata sellainen itselle.

Virkattu lieri suojaamaan auringolta

Minulla ei ole tähän ohjetta kun en saanut aikaiseksi tehdä. En siis enää muista miten pääsin tähän lopputulokseen, mutta itse kuitenkin tykkään tästä ja paljon. Eli mielestäni onnistuin aika hyvin lopulta, vaikka purkaminen ja taas virkkaaminen olikin jatkuvaa. Aikaa meni aika valtavasti, että sain lierin valmiiksi. Aloitin kuitenkin siitä, että virkkasin ketjusilmukoita niin paljon, että kevyesti venytettynä ketjusilmukkanauha meni pääni ympärille.

sen jälkeen kiinteitä silmukoita niin paljon kuin haluaa tuon pääosan leveyden olevan ja lieri aloitetaan voimakkaasti lisäämällä kiinteitä silmukoita. Takaa lieri on avonainen ja sinne ommellaan leveä nauha, jolla saadaan lieri hienosti kiristettyä sopivaan kokoon sitten valmiina. Lieriin on virkattu reunaan ohut rautalanka, jotta lieri pysyy jämäkkänä. Riippuu toki langasta sekä omasta virkkauskireydestä tarvitaanko moista kapistusta ollenkaan. Itse tarvitsin.

Virkattu lieri suojaamaan auringolta

Miksi tällainen kummallinen lieri?

Käytän paljon korkeaa nutturaa, ns. Myynutturaa ja se ei mene tuonne hattujen sisälle, joten sen vuoksi halusin ehdottomasti tällaisen nutturalle sopivan ”hatun” ja oikeastaan onnistuin aika hyvin henkilöksi, joka ei oikein osaa virkata. Uskon, että niini tai muu vastaava materiaali olisi paljon parempi tähän kuin puuvillalanka, mutta puuvillalankojakin on niin paljon erilaisia ja varmasti pienemmällä koukulla tästä olisi saanut tiiviimmän lierin. Lankana käytin siis Novitan Cotton recycled lankaa, joka oli kuitenkin paksua ka virkattaessa aika tiivistäkin. Tästä olen tehnyt monet hatut.

Tällainen lieri sopii moneen menoon ja on ihanan naisellinen. Vaikka olenkin nyt testannut tätä itse, niin jos satun tällaisen näkemään jossakin kaupassa, niin ostan heti. Hattuihmisenä näitä tulee kyllä käytettyä ja paljon. Ja jos lähden virkkaamaan toista, niin valitsen toisen materiaalin, ihan testin vuoksi. Niini ylipäänsä olisi hyvä näissä hatuissa. Olisi tarkoitus virkata sellainen kalastajahatun tyyppinen hattu seuraavaksi ja niinestä.

Käytätkö hattuja suojaamaan päätäsi auringolta?

Virkattu lieri suojaamaan auringolta

Rentoa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kukkahattutäti Suomenlinnassa

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Tosi kiva – Mulla on muutamia lierihattuja, ja tänä kesänä olen vihdoinkin alkanut käyttää niitä ,koska joka kesä täällä poltan hiukseni, koska aurinko paistaa niin vahvasti. Tuo lierihattu on tosi kiva, mutta mä en ehkä voisi käyttää sitä , juuri tuon mainitsemani syyn takia. Sulla on aina niin kivoja ideoita:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.