Hae
VillaNanna

Kaverille pieni muisto

Kaverille pieni muisto ihanista yhteisistä hetkistä, joita olemme viettäneet vuosia. Sellainen pikkuruinen muisto, jota ystävä osaa arvostaa, luontoa on ajateltu, lahjan saajaa on ajateltu ja hiukan myös jouluakin. Itse ainakin olen saanut tehdä kavereille ja läheisille ylipäänsä ihania pikkuisia koristeita omista leikkuujätteistäni. Mitään ei haluta heittää hukkaan ja näitä on kiva laittaa paketteihin piiloon myös.

Lahjan antaminen ja saaminen on ihanaa, mutta pysähdytään välillä ja mietitään mikä on se mikä tulee tarpeeseen, mikä ilostuttaa eikä mene kirpparille myyntiin joulun jälkeen.

Ihmisillä alkaa olla jo kaikenlaista kaapeissa, eikä enempää tavaraa aina haluta. Mutta silti laitan yhden hauskan pikkuisen vinkin lahjaksi, jonka voi antaa rakkaalle ystävälle, sellainen kaverille pieni muisto tyylisesti. Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto on täynnä kaikenlaista tavaraa ja vaatetta, josta voi hyvin tehdä tai laittaa pakettiin jotakin pientä kivaa. Tämä lahja sisältää muutaman pikkuruisen osan, valitse lahja sen mukaan millainen oma kaveri on.

Kaverille pieni muisto

Lahjan sisältö:
 • Pieni kahvikuppi ja tassi
 • mukin alunen
 • servetti+servevin pidike
 • teetä+pähkinöitä
 • kuusenkoriste

Kaikki tekstiiliosat sekä kuppi on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyneitä osia. Ja jos tekee fiksusti, niin itse paketti osa kannattaa valmistaa sellaiseksi, että sitä voi käyttää kestohedelmäpussina vuosia. Tekstiilit on siis itse tehtyjä, erilaisista leikkuujätteistä. On hametta ja paitaa ja pitsiverhoa, joista olen nämä tehnyt, tai oikeastaan niiden jämistä.

Ilmaisosastoilla on paljon aivan ihania kuppeja, joilla ei ole kotia ja aina kannattaa käydä myös siellä katsomassa, jos lahjaidea löytyisikin sieltä. Vähän askartelua ja ajatusta ja lahja on sydämellä annettu. Vanhalle tavaralle uusi onnellinen koti.

Kaverille pieni muisto

Aina pitää miettiä sitä lahjan saajaa, millainen ihminen hän on ja sen mukaan hankkia tai lahjoittaa. Toiset eivät halua tavaraa, toiset haluaa jotain käyttöön otettavaa, toiset mieluiten vaikka elämyslahjoja tai lahjakortteja erilaisiin tapahtumiin, hemmotteluihin tai kauppoihin. Pelkkä jonkinlaisen lahjan antaminen ei riitä, sillä niin useasti joulun jälkeen näkee sitä, että paketit on roudattu kirppiksille kun lahja ei ole miellyttänytkään saajaa. Kannattaa siis myös ihan reilusti sanoa mitä toivoo ja mikä kelpaa. Näin ei tule huteja. Ja ei, sellainen ihminen ei ole kiittämätön, jos kertoo millaiset lahjat on hyviä, vaan juurikin kiitollinen ja ajattelevainen.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ajatuksella annetut lahjat, jotka tulevat varmasti käyttöön, ovat ehdottoman parhaita <3

 2. Mari kirjoitti:

  Itse tehdyt pienet lahjat on ihan parhaita :).

 3. Sorakukka kirjoitti:

  Olen itsekkin vinkkaillut mitä tarpeellista toivoisin. Viime jouluna mies otti hienosti kopin kun syksynmällä kärtysin veivattavaa lihamyllyä joka oli aina tukossa. No jouluna paketista löytyikin isompi ja tehokas mylly ?

  Nyt olen taasen vihjaillut että selkä tuki olisi kiva ja anopille vihjasin marmorikaulimesta. Hän myös ostaa joka joulu sukkia tai pikkuhousuja. Rakastan näitä lahjoja! Hyödyllisiä ja niistä voi hyötyä muutkin kuin vain minä.

  Itse taas tykkään antaa jotain syötävää kuten itsetehtyjä makeisia, kermalikööriä tai vaikkapa neulon sukat

  • villananna kirjoitti:

   Tuo vinkkailu on mielestäni tärkeää, silloin estää edes vähän sellaisten lahjojen tulon mikä ei miellytä tai mitä ei tarvitse. Itse tehdyt makeiset ovat namitus…

 4. Marianne kirjoitti:

  Itse tehdyt lahjat on ihania! Ilahduttaa varmasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *