Hae
VillaNanna

Maskotit leikkuujätteestä

Öttimöttiäiset ovat vilkkaita ja eläväisiä karvaotuksia, ne rakastaa seikkailauja ja halauksia. Niille on hirmuisen tärkeää, että omistaja on hyvällä mielellä ja jokaisen luonteen näkee hyvin niiden naamasta. Niiden nappisilmät ovat täynnä rakkautta ja ne seuraavat omistajaansa minne ikinä omistaja meneekin. Näiden otusten maailma koostuu pölypalleroiden syömisestä ja kikattelusta.
Nuorena tyttönä kerättiin erilaisia maskotteja laukkuun roikkumaan, nykyään tehdään samoin mutta maskotit ovat muuttuneet, kuten myös niiden hinnat. Koska olen edelleen se tyttö, joka kiinnittää ison määrän erilaisia maskotteja laukkunsa, niin on kaikkein järkevintä tehdä leikkuujätteestä omia suloisia maskotteja. Parasta on se, että voi tehdä ihan millaisia tahansa. tekoturkiksen palasta saa hassuja öttimöttiäisiä tai eläinten häntiä, villapaidoista taas saa hymiöitä, sydämiä tai tähtiä. Mielikuvitus on rajana kun näitä valmistaa. 

Maskotit ovat hauskoja joululahjoja myöskin, lahjapaketin voi taitella vaikka tapetin palasesta ja koristella sen oman maun mukaan, erilaisilla pitsin ja koristenauhan pätkillä. Kun ne koristeet tekee ”roskasta” niin tulee mielenkiintoisia koristeita. Maskottien teko on muutoinkin helppoa, eikä edes kaavoja tarvita. siälle voi laittaa vaikka neuletöistä jääneitä lankapätkiä. Kokeile eri materiaaleista erilaisia versioita. Jokaisella on maskotilla on oma tarinansa, kerro heidän tarinansa, liitä tarina lahjapakettiin. Näin riemu on moninkertainen.

Maskotit voivat olla minkä kokoisia tahansa, itse kuitenkin teen kämmenen kokoisia, jotta niitä on helppo käsitellä ja ovat paijattavia. Maskotit kannattaa tehdä sen verran isoiksi, että ovat sopivia laukkuun laitettavaksi. Ovat siis liian isoja avaimenperiksi. Maskottitehdas on ihan yliveto ja kun ottaa lapset mukaan hommaan, niin maskoteista tulee vaikka millaisia, jos ei siis tee lahjaksi näitä.

Mukavaa alkanutta viikkoa!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. paleredrose kirjoitti:

  Kivoja maskotteja ja hyvä kierrätysidea. <3
  ~Katja

 2. Marianne kirjoitti:

  Kiva että hyödynnät ”jämät” ja näin kierrätät! 🙂

 3. Anne kirjoitti:

  Heh, noista tuli jo näin postauksenkin välityksellä hyvälle tuulelle 🙂

 4. Nina Ranki kirjoitti:

  Lapset varmasti tykkäävät tällaisista maskoteista ja ihan mahtavaa kekseliäisyyttä hyödyntää jämiä 🙂

 5. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kaikki pyrin hyödyntämään…

 7. Melissa L kirjoitti:

  Hih…Nää on kyllä semmosia kavereita, että niitä pyydellään tekemään aina kun jää turkista jäljelle.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Ne kyllä tykkää, ja vähän me aikuisetkin 😀

 9. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivoja maskotteja! ja kiva idis tehdä ne leikkuujätteistä!

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kaikki tarvitsee käyttää mitä on 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *