Hae
VillaNanna

Vuoden tuunaukset

Vuoden tuunaukset

Mahtavaa vuotta 2021, se vaihtui täällä Helsingissä nuorten keskuudessa rauhallisesti. Vietin yön töissä ja kohtasin ison määrän nuoria. Mutta nyt tänään käydään läpi vuoden tuunaukset ja jutellaan vähän myös kritiikistä, jota olen saanut tämän vuoden aikana. Vuosi on ollut monin tavoin raskas ja se on näkynyt sitten monella tavoin käsitöissäni. Vaikka voisi ajatella, että käsityö voimistaa, mikä tosiaan on totta, mutta olen vain niin väsynyt etten ole jaksanut aloittaa hommia ja toinen iso asia on ollut kuvaaminen, se ei ole tuntunut mielekkäälle puuhalle.

Mutta siitä huolimatta kun katson aikaansaannoksiani, niin olen kaikesta huolimatta tehnyt aika paljon asioita, joista olen todella ylpeä, ihanat lempivaatteet. Postaustahti on kyllä ollut nopeaa ja sisöltöä on ollut laidasta laitaan, mutta yksi aihe on jäänyt pois ja yksi aihe on myös vähentynyt paljon. Näistä olen saanut kritiikkiä, mutta toivottavasti tilanne tästä vähän muuttuu tämän vuoden aikana.

Vuoden tuunaukset

Viime vuonna tosiaan korona mullisti asioita ja tämän vuoksi moni teille tuttu aihe jäi vähemmälle huomiolle, mutta tuunausten kohdalla tilanne on ollut se, että koska olen itse ommellut tänä vuonna todella vähän verrattuna muihin vuosiin, olen vuoden aikana tuonut vanhoja tuunauksiani vanhan blogin puolelta esiin todella paljon. Olen tuonut esille ison osan teidän lukijoiden toiveita, osa on kuvattu uudelleen, osa on samoja vanhoja kuvia. Tästä syystä on materiaalia riittänyt blogissa hyvin ja toiveesta jatkan näiden vanhojen tuunausten tuontia tänäkin vuonna, en kuitenkaan ihan niin isosti kuin viime vuonna.

Viime vuonna minulla ei myöskään ollut mitään kunnollista projektia, pari hyvin lyhyttä juttua. Farkkujämäkassi -projekti sekä ompelujäteprojekti, joka on muuten täysin kesken vielä. Tarkoitus olisi hyödyntää tuo nomenomainen ompelujätekassi kokonaan ja katsoa mitä kaikkea ompelujätteestä voi tehdä. Farkkukassi -projektin loput jämät lahjoitin työpaikalleni ja nuoret saavat tehdä niistä jämistä mitä ikinä haluavat. Itse en niitä nyt enää enempää tee, sillä vinopino farkkua odottaa tekijäänsä.

Mutta ne työt, jotka olen saanut tehtyä ovat kaikki lempivaatteita ja iso osa monipuolista vaatekaappiani. En ole koskaan ollut niin tyytyväinen kaappini sisältöön, mitä nyt olen. Joka päivä kun laitan jonkin vaatteen päälleni, oloni on mahtava, vaikka olisin herännyt väärällä jalalla. Asia, johon olen pyrkinyt ja jossa meinaan myös pysyä. Lempivaatteistani olen paljon puhunutkin täällä.

*****

Muutaman huomion haluan nostaa viime vuodelta, joista olen erityisen ylpeä ja yksi niistä oli se, että minut löytää Etelä-Korealaisesta kirjasta. Minun pari työtäni löytyy kirjan sivuilta ja tekstissäni kerron mitä kirppistely minulle merkitsee ja mitä kaikkea vanhasta vaatteesta voikaan tehdä.

Minä olen kirjassa

Tuunaus on ollut monta vuotta minulle jo se työväline poistaa stressiä ja toteuttaa ja haastaa itseäni tekemään asioita, joita en välttämättä pääsisi tai lähtisi tekemään kun kyse olisi kankaasta. Eri materiaalien yhdistäminen ja niiden toimiminen yhdessä on oma haasteensa, jotka olen halunnut ratkaista.

Liian pieni paita

Ihanat erilaiset helpot tuunausideat ovat tuoneet iloa itsellenikin, kun olen voinut jakaa niitä teille. Siitäkin huolimatta, että olen saanut myös kritiikkiä siitä, ettei nämä vaatteet sovellu ikäisilleni. Vaikka olen asiasta toista mieltä. Ja koska teen vaatteita itselleni ja jaan vinkkejä teille, jokainen voi tehdä oman tyylisiä ja oman näköisiä, samanlaisia ei tarvitse kenenkään tehdä.

Vanha poncho hameeksi

Viime vuonna on ollut ihanaa myös se, että olen ottanut jo kertaalleen tuunatun vaatteen esiin ja muokannut sitä vielä kertaalleen sellaiseksi, joka on toiminut minulla sitten paremmin, myös kokeillut yhdistää vaate toisen tyylisen vaatteen kanssa ja näin saada vaate elämään ihan toisenlaista elämää.

Farkkuhaalarit vanhoista farkuista

Iloa minulle tuotti myös minulle se kaikkein rakkain asia, nimittäin jämät. Jämillä saa tehtyä niin paljon kaikkea aivan ihanaa ja sellaista mitä ei ihan heti toinen pysty jäljittelemään. Näiden vinkkien antaminen teille kaikille on ollut minulle iso ilo ja iloa on tuottanut myös se, että olen nähnyt miten suurta iloa se on tuottanut myös teissä.

Takki farkkujen jämistä

Ruokahävikki ja kirppispostaukset

Otsikossa jo näkyy mistä olen saanut kritiikkiä tämän vuoden aikana. Osa lukijoista kaipaa hävikkiruoka postauksia, ongelma on se, että olen nykyään todella vähän tuolla keittiössä, joten en pääse oikein ruokahävikin maailmaan sukeltamaan tällä hetkellä. Kirppiksillä käyminen on vähentynyt minulla paljon, mutta samalla myös vähentynyt sen vähän kuvaaminen. Kuvaan todella harvoin enää mitään löytöjäni.

Lupaukseni teille:

Vuoden tuunaukset ovat siis tuottaneet iloa ja mielihyvää, vaikka niitä on ollut vähän, niin ne ovat olleet sitä rakkaimpia.

 • Lupaukseni teille on se, että jatkan edelleen tuunausvinkkien antamista, vaikka kangasvaraston hyädyntäminen tulee olemaan isossa osassa tänä vuonna, lupaan myös kuvata kirppislöytöjäni enemmän tänä vuonna, enemmän läpinäkyvyyttä sitä kohtaan ja lupaan myös aktiivisemmin laittaa kirppikselle vaatteita myyntiin. Hävikkiruoka-asiassa en osaa vielä antaa lupausta, valitettavasti.

Ihanaa vuotta 2021 teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

12 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Tervehdys! Olen lukenut blogiasi nyt noin vuoden verran. Ihastelen näppäryyttäsi ja hyvää silmääsi materiaalien kanssa.
  Haluaisin sanoa sinulle, että anna piut paut niille kommenteille, jotka kritisoivat ilmaisosasto-löytöjä. Itse katson asiaa niin, että maailma on pullollaan vaatetta ja muuta valmista materiaalia. Niiden käyttäminen jatkojalostukseen on ekologinen teko ja käsityöt itsessään ovat arjen taitoja parhaimmillaan! Itselleni neulominen ja ompeleminen on tärkeää ja jopa terapeuttistakin. Ompeluhommia olen tämän vuoden aikana ottanut taas uudelleen opeteltavaksi pitkän tauon jälkeen. Ja jos joku miettii, että hyvätuloisen on helppo kommentoida näin, niin voin paljastaa että monen elämässäni kohdalle osuneen tapahtuman jälkeen elelen äärimmäisen pienillä tuloilla. Ja ei siinä mitään, elämä on kohtalaisen epävarmojen tapahtumien jatkumo. Käsitöistä ja niihin liittyvistä blogeista saan elämääni iloa ja innostusta. Kiitos siis ja onnea vuodelle 2021!

  • villananna kirjoitti:

   Ihana kommentti, kiitos paljon tästä 🙂 Nyt jaksaa taas pitkään kun tällaisen kommentin saa, ihanaa vuotta 2021.

 2. Katinkontit kirjoitti:

  Komppaan kaimaa! Sä teet hienoa työtä ja annat paljon ekologisia vinkkejä muille! <3 Kateelliset ne vaan huutaa negatiivista niskaan. Ja sinun ei tarvitse pitää blogia muita varten, vaan pidä sitä itseäsi varten ja jaa sellaista mitä haluat jakaa! 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Sinulla on upea blogi, jatka samaan malliin, jätä huutelijat omaan arvoonsa! ❄️✨

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 Jatkan kyllä samaan malliin ja postaan mitä haluan.

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Teit paljon upeita tuunauksia viime vuonna ja odotan mitä kaikkea keksit tänä vuonna. Olet tosi taitava ja kuinka upeaa tuo, että pääsit mukaan kirjaan wau 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Joo, mä olen edelleen aika wau itsekin kun sain sen valmiin kirjan, vaikka en mitään siitä ymmärrä kun on koreaa 😀

 5. petra kirjoitti:

  No vau! Olethan sie saanut ihan mahdottomasti aikaan käsillä sekä tänne blogiin sisältöä ? minun blogini hiljeni lähes täysin viime vuonna ja vaikka mulla on peruskoulun päättärissä käsityöstä 10, meidän eskarilainen ehdottaa vievänsä kaikki parsimista kaipaavat vaatteet mummille tai kummille ja haaveilee ompeöukoneesta ? oikeastaan Haaveilen itsekin vaan en tiedä osaisinko ottaa aikaa ompeluun ? parempaa uutta vuotta! ❤️✨

  • villananna kirjoitti:

   Se aika tulee kuin itsestään, kun se kone kutsuu sua tekemään ja kokeilemaan 🙂

 6. Jasmin kirjoitti:

  Oot kuitenkin kauan tehnyt blogia, eikö koskaan kyllästytä?

  Oot upee!

  • villananna kirjoitti:

   Ihan ekan kerran aloittelin blogia jo -07, että on tässä näitä vuosia kasaantunut ja on ollut hetkiä, että olen miettinyt blogin lopettamista, mutta koko ajan kuitenkin blogimaailmakin muuttuu ja halu on kova pysyä mukana, niin en ole vaan osannut lopettaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *