Hae
VillaNanna

Inhokki paidasta lemppariksi

Inhokki paidasta lemppariksi

Kirjoitin inhokki paidasta tuossa talvella. Olin ommellut paidan tilkun palasesta ja vanhasta neuleesta. Lopputulos oli kaikkea muuta kuin kiva, joten päätin vielä kirjailla paitaan kukkia. Tämänkään jälkeen ei paita toiminut mitenkään, joten heitin paidan tuunauslaatikkoon. Paita on kummitellut mielessäni siitä lähtien, kunnes eilen meni hermot ja kaivoin paidan sekä collegetilkkukassini lattialle ja aloin suunnitella uutta paitaa ja lopputulos on niin ruma, että paidasta tuli lemppari.

Inhokki paitani

Inhokki paidasta lemppariksi

Minulla ei ollut mitään ajatusta mitä haluan tehdä mutta aloitin sillä, että leikkelin sivusaumat auki ja poistin hihat. Leikkasin hihojen mukaan uudet kappaleet collegetilkuista. Päätin käyttää vain niitä tilkkuja, joita on tilkkukassissa, näin sain aika hyvin upotettua tähän paitaan nyt tilkkuja. Ompelin uudet hihat paikalleen ja leikkasin sivusaumoihin kiilat. Kun kiilat oli ommeltu sivusaumoihin, istuin miettimään jälleen lattialle, että mitäs sitten tehdään.

Päätin lisätä volyymia lisää, joten kiiloja piti leikata enemmän. Kaksi etukappaleelle ja kaksi taakse. Nämä kiilat tuli eri collegesta. Sen jälkeen leikkasin helman epäsymmetriseksi, koska paita on muuten aivan liian raskaan oloinen minulle. Tämän jälkeen keräsin tilkkuja ja leikkelin paloiksi, ompelin yhteen pitkäksi nauhaksi. Ompelin nauhan toiseen reunaan jotain pitsiä, mitä sattui pitsien joukossa olemaan ja ompelin toiseen reunaan rypytysnauhan. Tämän rypytyskaitaleen ompelin paidan helmaan.

Kun olin näin paljon jo muuttanut paidan ulkonäköä, niin pääntien kaitale ei enää toiminut tässä hommassa, joten kaivoin vielä kassia ja löysin kaksi erilaista collegea, joista tein uuden kauluksen. Poolokauluksen. Leikkasin vanhan irti ja kiinnitin uuden tilalle. Näin paita muuttui kokonaan toiseksi.

Minun rönsyilevä tyylini

Minulla on tyyli muuttunut tässä muutaman vuoden aikana aika paljon ja oli muuten ihanaa palata siihen tyyliin, jossa viihdyn kaikkein parhaiten. Siis tässä yliampuvassa, tilkkumaisessa, ei niin kauniissa tyylissä. Tyylissä on ripaus romantiikkaa, tyttömäistä viattomuutta, leikkisyyttä ja iloa. En pidä kauhean vakavasta tyylistä, aina pitää olla jotakin hupsua. Ja tämä paita on juuri kaikkea tuota ja siksi niin täydellinen minulle.

Minulle vaatteet kertovat aina jotain tarinaa, osa enemmän osa taas vähemmän. Tämä paita on täynnä huumoria, se on niin over the top, että se näyttää jo kivalle. Paita antaa näytettä siitä miten käyttää ne pienen pienetkin jämäkankaat hyödyksi. Tietenkään tilkkuvaatteet eivät ole kaikkien juttu, mutta tällä tavoin voi käyttää tilkkuja myöskin. Ehkä alan taas palamaan itselle tuttuun tyyliin ja pukeudun enemmän hupsuihin Melissamaisiin vaatteisiin.

Inhokki paidasta lemppariksi

Mitä mieltä olet lopputuloksesta?

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Piitta kirjoitti:

    Aivan kam- MAHTAVA! Pusero ei siis ollutkaan huono, vaan keskeneräinen 😀

  2. Jonna kirjoitti:

    Tuli kyllä muodonmuutos paidalle! Todella ”Peppi Pitkätossumainen” lookki siinä 🙂

  3. Anne N kirjoitti:

    Tulipa siitä hieno! Ihanan kesäinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.