Hae
VillaNanna

Kysykää-Mä vastaan

Kysykää-Mä vastaan postaus on tehty yhteistyössä kaikkien teidän kanssa, jotka halusitte kysyä minulta kysymyksiä ja nähdä mitä vastaan. Kysymyksille en laittanut mitään aikarajaa, sillä päätin lisätä kaikki kysymykset mitä tulee ennen kuin julkaisen tämän postauksen. Koitan jotenkin laittaa tiettyjen kategorioiden alle tietyt kysymykset, ettei mene ihan sekaiseksi tämä homma.

Tällaiset kysykää-mä vastaan postaukset ovat hauskoja, näin pääsee hyvin tutustumaan toisiinsa ja toisen ajatuksiin. Varsinkin, jos kysymykset ovat kunnollisia eikä sellaisia, joihin ei edes voi vastata mitään. Nyt tuli kivasti monen monta hyvää kysymystä ja osaan piti miettiä vastausta hiukan pidempään.

kysykää-mä vastaan

Vaatteet, ompelu, tyyli

Teetkö vaatteita tilauksesta?

En tee. Olen joskus tehnyt mutta en enää, ei ole aikaa, eikä kiinnostusta asiaan.

Mitkä on sun lempivaatteet tällä hetkellä?

Niitä on aika paljon mutta tuo Eetin #lempivaatteeni -kampanja on ollut hyvä kanava minulle esitellä minun ihania lempivaatteitani. Joka kuukausi esittelen yhden lempparin, ja vaatteen tarinan. Tällä hetkellä kuitenkin lempparivaatteeni ovat mekkoja. 

Mitä ovat sun lempimateriaalit vaatteissa? 
Viskoosi ja villa (alpakka)

Miten ohjeistaisit aloittelijalle tuunausta?

Aloita mahdollisimman helposta jutusta, korjaa rikkinäinen, muokkaa sopivaksi väärän kokoinen vaate.

Miten saisi farkuista tai jostain muusta kankaasta tehtyä hellehatun?

Kaavoja erilaisiin hellehattuihin löytyy paljonkin. Tarvitset sen kankaan mistä teet ja tujua liimakangasta lieriin. Burdassa, vanhoissa Modan lehdissä sekä OttoBre -lehdessä on ollut hellehattujen kaavoja.

Miten saan pitkästä hameesta haaremihousut?

Tämä riippuu pitkälti siitä millainen se hame on. Mitä leveämpi helma, sen helpompi on saada haaremihousut tehtyä. Burda 5/10 on kaava, jota voi käyttää helposti kun tekee hameesta haaremihousut.

kysykää-mä vastaan

Kauneus, meikki, ihonhoito

Ihonhoitorutiinisi? ?

Ei oikein ole, aamulla pesen kasvot kylmällä vedellä ja laitan itse tehtyä rasvaa kasvoihin. Käytän kahvikuorinta-ainetta, jota olen tehnyt itse. Rasvoina käytän Tummelia, kookosöljyä sekä itse tehtyjä voiteita.

Lempi huulipunasi?

Vaseliini, en käytä huulipunaa nykyään ollenkaan. Ennen käytin karnevaaleilla ja keikoilla Grimaksen meikkejä.

Lempi ihonhoitotuotteesi?

Kahvikuorinta, itse tehty rasva ja kookosöljy. Eipä sitä muuta tarvitse.

Työ

Unelmatyö? ?

Periaatteessa teen unelmatyötäni jo. Olen siis vaatetusalan ammattilainen sekä nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja. Toki tarkoitus olisi opiskella vielä korkeakoulututkinto ja keskittyä kestävään kehitykseen. Mutta siis opetin sitten tuunausta tai olen nuorisotilalla, niin se on unelma työtäni.

Suunnitelmat, unelmat

Onko sulla tulevaisuuden haaveita tai toiveita? Mikä on sun lempiruoka – väri ja -vuodenaika? Kolme parasta asiaa tässä vuodessa? (Joko tulevia tai olleita juttuja) ?

Toiveena olisi, että saisi pidemmän työjakson mitä tähän asti on ollut, se olisi nyt sellainen ensimmäinen juttu. Myös, että minun tuunauspaja Helsingin työväenopistolla toteutuisi (tulisi tarpeeksi porukkaa).

Unelmana on osallistua Krakovassa Ride for the living -ajoihin. Se on ollut unelmana jo monta vuotta.

Lempiruokani on Latkes, eli perunaletut, lempiväri on punainen sekä sinapinkeltainen ja kesä on ihan ehdoton ja paras vuodenaika, varsinkin lämmin kesä.

1. Työvuosi on ollut todella antoisa ja monipuolinen 2. Muutto Vaikuttajamediaan 3. Kaikki seikkailut, joita ollaan tehty lasten kanssa tai kahdestaan miehen kanssa.

Blogi

Hei, minä kuulisin mielelläni lisää blogialustan vaihdosta. Eli miksi pääsyit aloittamaan juuri Vaikuttajamediassa? Kerroit jossain postauksessa että haluat bloggauksesta enemmän, muistanko oikein? Mitä haluat enemmän: seuraajia, näkyvyyttä, ehkä tuloja…? Onko uusi blogialusta vastannut odotuksia? Mitä sanoisit nyt itsellesi, jos olisit miettimässä blogialustan vaihtoa? Ja kaikkea muuta mitä nyt voisi liitttyä uuteen alkuun.

Miksi Vaikuttajamedia? Ihan siitä syystä, että täällä on rento meininki. Blogit ovat monen kirjavia, ikähaarukka on laaja ja saa olla edelleen juuri se mikä on.

Joo haluan enemmän bloggaamiselta, oppia uusia juttuja (joita olenkin jo oppinut), tuntui, kuin olisin ollut naftaliinissa, joten tämä vaihdos auttoi siihen ”peseytymiseen” ja toki tulotkin olisi sellainen kiva lisä tässä hommassa, saa nähdä onko tarjolla mmitään tämän sortin blogille. Ja näkyvyyttä tietenkin enemmän, vaikka minulla olikin jo aika tukeva oma juttu, mutta sitä jatketaan täällä edelleen.

Toki alku on ollut monin tavoin hiukan haikea, sillä niin paljon tavaraa lähti pois muuton mukana, mutta se ei lopulta haittaa mitään. Lukijoiden määrän lasku tietenkin harmitti myös, jos ei löytänyt uutta heti kun muutto tuli voimaan. Toivottavasti kaikki löytävät minut vielä. Vaikuttajamedia on vastannut odotuksia hyvin, tai oikeastaan mennyt paljon sen ylikin kun mulla ei oikein ollut odotuksia muuta kuin, että hiljaa hyvää tulee ja tämä kuukausi harjoitellaan ihan rauhassa. 

Kannattaa jonkinlainen suunnitelma olla, että miten itse hyötyy hommasta ja miten muut hyötyy sinusta mutta ei kannata mitään valtavia miljoonia alkaa kuvitella, vaan portaita mennä rauhassa oppien. Näin on helpointa olla kaatumatta ja pääsee päämääräänsä askel kerrallaan. Mikään ei tapahdu sormia napsauttamalla.

kysykää-mä vastaan

Muut

Onko pakko jos ei taho…

Ei, mikään ei ole pakko, jos ei halua. Poikkeuksen tekee kuolema.

Mikä sun mielestä on parasta kesässä?

Aurinko, lämpö, paljaat varpaat heinikossa ja rantahiekalla. Erilaiset retket ja seikkailut. Elävä kaupunki. 

Teet kaikkea mukavaa, mikä on lempipuuhasi kun olet yksin?

Mun lempipuuha kun olen yksin, on ompelu tai neulominen, riippuen mikä on kesken. Hyvällä ilmalla saatan lähteä myös yksin pyöräilemään. Se on myös aivan ihanaa. Helsingin keskustassa ihmetteleminen yksin on myös aika virkistävää. Varsinkin tällaiselle introvertille kuin minä.

Mikä on sun paras muistosi ?

Paras muisto on se kun lähdettiin mieheni kanssa häämatkalle Kazimierziin. Oltiin käytännössä ekaa kertaa ihan kahdestaan jossain pidempään. Toki lasten syntymät ovat myös parhaita muistoja elämässäni. Lapsuudessa on myös iso määrä ihania muistoja. 

Mikä on sun tapa rentoutua?

Ompelu, neulominen, leffat ja liikkuminen luonnossa joko pyörällä tai sitten kävellen.

Mikä on paras vuodenaika?

Kesä. Ihana lämmin ja aurinkoinen kesä.

Kiitos kovasti näistä lukuisista kysymyksistä ja ihanaa kun osallistuitte tekemään minun kanssani tätä postausta. Kysykää-Mä vastaan sulkee nyt ovensa mutta vaikka postaukseen ei enää kysymyksiä kerätä, niin aina voi laittaa viestiä, jos jokin mietityttää. Asioista voidaan jutella reilusti joko yksityisesti tai sitten julkisestikkin. Minä en purematta niele…

Tällainen Kysykää-Mä vastaan -postaus tuskin jää ihan ainoaksi, ehkä joskus muutamien vuosien päästä kun eläm äon taas mullistunut ja tilanteet ovat toiset, saattaa olla uuden kysykää-mä vastaan -postauksen aika. Mutta tällainen on tämä tälla kertaa! Ja hei, kuvat eivät todellisuudessa juurikaan liity itse aiheeseen kuin hyvin löyhästi. Koitin hyvin lyhyesti saada kuvat sopimaan tähän blogiin ja minuun. Kuvista löytyy niin Kazimierzia, seikkailua, kädentaitoja, tyyliä, kierrätystä ja minua itseäni.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Iisa / Aamupuurolla kirjoitti:

  Kiva kun kerroit muutosta Vaikuttajamediaan ja blogisi on tosi inspiroiva! Jos saa kysyä, niin otitko sä itse yhteyttä Vaikuttajamediaan ja ehdotit muuttoa, vai kuinka? Ymmärrän jos tämä on jollakin tapaa salaista tietoa etkä voi sen vuoksi vastata. 🙂

  https://www.lily.fi/blogit/aamupuurolla/

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse juuri pohdiskelin, että pitäisikö itsekin toteuttaa jälleen vastaavanlainen postaus 😀

 3. Marjut kirjoitti:

  Kiva postaus, aina kuulee jotakin uutta 🙂 Kivaa alkanutta elokuuta <3

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva postausidea. Näin oppii aina jotain uutta bloggaaajasta!

  • villananna kirjoitti:

   Tää on juuri näin, että oppii uutta ei vaan bloggaajasta vaan myös lukijoista. Mikä heitä kiinnostaa yms.

 5. Mari kirjoitti:

  Nämä on kyllä kivoja postauksia, oppii tuntemaan bloggaajaa kulissien takana :). Ja hyvinhän oli kysymyksiä tullutkin!

  • villananna kirjoitti:

   Oli tullut tosi hyvin kysymyksiä ja tosi hyviä kysymyksiä myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *