Hae
VillaNanna

Kesämekko ja Helsingin helmi

Eilen hypättiin jälleen pyörien päälle miehen kanssa mutta tällä kertaa nenu sunnattiin Helsingin keskustaan. Helsinki on todella kaunis näin kesällä ja keskustassakin on vaikka mitä nähtävää. Suloisen pikkuinen talvipuutarha oli kohteemme jonka jälkeen suunnistimme nauttimaan jäätelöt todelliseen Helsingin helmeen. Talvipuutarhan sisäänpääsy on ilmainen ja pitää kyllä sanoa, että on aika ihanan pieni, jossa mielellään istuskelee vaikka talvi-iltana ja ottaa lämpöä itselleen. Pitää myösntää, että vaikka olen useasti kulkenut talvipuutarhan ohi, en ole juuri laittanut sitä merkille, ennen kuin nyt vasta. Siellä sai kyllä aikansa hyvin kulumaan.

Olen lähes joka postauksessa kertonut miten kaunis Helsinki on, paljon erillaista nähtävää ja koettavaa, toki sitä betonikaupunkiakin löytyy, varsinkin Pasilassa mutta nyt kun ajeltiin pyörillä, niin jälleen äimisteltiin sitä, miten paljon vihreää ja kaunista Helsingissä on. On myös hienoa nähdä miten uusi pyörätie valmistuu junaraiteen viereen, itäbaana tulee olemaan suorempi ja nopeampi tapa polkea töihin tai asioille keskustaan. Nytkin kyllä vähän kiertämällä meiltä keskustaan kesti noin 15-20 minuuttia. Pasilassa olikin hiukan hankaluuksia Pasilan aseman töiden vuoksi. Muuten oli kyllä ihanan miellyttävää pyöräillä keskustassa.

Mekkoni on jälleen tuttu malli, Moda 3/06 ja tilkku löytyi läjästäni, eli kuuluu läjä projektin antiin. Tämän mekon tein jo ennen kesälomaa mutta ei ole ollut aikaa pukea sitä päälle missään välissä. Nyt oli hyvä hetki siihen. Ja kyllä, minä poljen pyörällä, vaikka päälläni on mekko tai hame. Estän helman nousun korviin sillä, että solmin etu-ja takakappaleiden helmat yhteen. Helppo ajaa kun helma ei nouse. Solmu jää ihan tuonne alas niin ei haittaa ajoa ollenkaan. 

Helsingin keskustan todellinen helmi on Töölöönlahden suloinen Cafe Taideterassi. Voin lämpimästi suositella tätä suloista kahvilaa, upea näköala ja ihana henkilökunta. Tänne ei rautatientorilta ole pitkä matka tallustella. Koko Töölönlahden alue on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Sinne kiertämään, leikkimään lasten kanssa ja sitten nauttimaan Taideterassin antimista. Saa hienosti ajan kulumaan.

Tällaisten ihanien kesäreissujen jälkeen on mahtavaa tulla kotiin ja mahtavinta on sen, että grillaa tavallista kotiruokaa. Koska pyöräilimme ja käytiin tutustumassa ilmaiseen kohteeseen, niin ”kulttuurirahat” voikin laittaa hyvään ruokaan. Lampaanliha, perunat, salaatti ja silli riittää tällä kertaa oikein hyvin. Tosin silli on meidän Merikarvianreissun juttuja, mutta pitää nekin syödä pois. Muuta ei sitten tarvittukkaan pöytään, ei tehnyt yhtään mieli edes.

Seikkailumielistä päivää!
-Nelli-


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *