Hae
VillaNanna

Kristallihääpäivä

Kristallihääpäivä

Viikonloppuna lähdimme viettämään kristallihääpäivää Turkuun. Meille on siis tullut täyteen 15 vuotta eli kristallihääpäivä on tullut täyteen. Alunperin hääpäivä siirrettiin joskus tuleivaisuuteen, sillä Söpön tila oli niin vaikea, mutta koska Söpö paranee vauhdilla päätimme pakata koirat ja Härdellin autoon ja suunnata auton nokka kohti Turkua. Marina Place kutsui luokseen. Mitään ihmeellistä ohjelmaa ei meillä ollut, muuta kuin ruokailu Neråssa.

Lauantai päivä meni kivasti lapsia nähden ja illalla siirryimme hotelille valmistautumaan ilalliselle. Vaikka lapset näkikin vain pikaisesti, oli ihana heidät kuitenkin nähdä. Veljekset kävivät pulkkailemassa ja Härdelli kävi kävelyllä siskonsa kanssa. Hirmu tärkeitä hetkiä. Näiden hommien jälkeen koirat ja Härdelli pääsivät mummilaan nauttimaan omasta illastaan.

Kristallihääpäivä

Kristallihääpäivä

Jos totta puhutaan, niin en alunperin olisi edes halunnut lähteä viettämään hääpäivää yhtään minnekkään, kyse ei täysin ollut Söpöstä, vaan siitä, että sain juuri uuden ompelukoneen ja olisin halunnut jäädä kotiin ompelemaan. Mutta tärkeää oli myös se, että Härdelli pääsee tutustumaan uuteen serkkuunsa ja se oli yksi syy miksi matkaan lähdettiin. Haluttiin siis monta kärpästä yhdellä iskulla, eikä se nyt ole mikään huono tapa viettää hääpäiväänsä, vai mitä mieltä olette?

Lopulta olinkin ihan tyytyväinen, että lähdin reissuun, vaikkakin sitten kotona illalla en enää mitenkään jaksanut ottaa konetta haltuun. Niin monta ompelusta on odottamassa valmistumista. Minulla oli muuten mukana yksi vaate, jonka ehdin perjantaina töiden jälkeen nopeasti tekemään, ennen kuin lähdettiin. Yöpuvun siis pyöräytin, mutta siitä ei sitten niitä kuvia tullut otettua ollenkaan. Myös ihana neuleeni jäi kuvaamatta, jonka olen juuri saanut valmiiksi. Mutta toiste sitten. Miltä sitten meidän kristallihääpäivä oikein näytti?

Oli muuten ihanaa tulla huoneeseen ja pöydällä oli kortti jossa toivotettiin ihanaa hääpäivää ja herkkuja oli aseteltu kauniisti esiin. Ei ollut vain pelkästään suklaata vaan kunnon herkkuja. Kristallihääpäivä pääsi näin kunnolla alkuun.

Kristallihääpäivä

Radisson blu Marina Palace

Marina onkin muuttunut valtavasti siitä mitä se oli silloin joskus 2000 -luvun alkupuolella, jolloin olen viimeksi siellä istunut syömässä. Oikein mahtavan tyylinen paikka nykyään. Oli jännä myös nähdä miten paikka on vuosien saatossa muuttunut, sillä ensimmäisen kerran vietin aikaani Marinassa 80-luvulla, jolloin paikka oli aivan toisenlainen. Tästä viimeisimmästä uudistuksesta tykkäsin eniten.

Marinalla on loistava sijainti, jokirannassa. Jokirantahan on Turun yksi upeimpia matkakohteita. Siellä on kuuluisat jokilaivat ja erilainen tunnelma kuin muualla. Olemme itsekin asuneet tuossa jokirannan tuntumassa, Vaakahuonetta vastapäätä ja vieläkin voin kuulla kesällä vaimean musiikin kotiin kun parvekkeen ovi on auki ja bändi soittaa Vaakahuoneella. Ehkä ainut asia mitä kaipaan Turusta on jokiranta.

Kristallihääpäivä Kristallihääpäivä

Ravintola Nerå

Ravintola Nerå on myös jokirannassa, alajuoksulla, aivan Vaakahuoneen vieressä. Täällä emme ole ennen olleet ja olikin mahtavaa nähdä miten Turku on kunnostautunut ihanilla pienillä ravintoloilla näin pikku hiljaa. Alajuoksun maailma on niin toisenlainen mitä on muualla jokirannan alueella. Ainut mihin kiinnitettiin huomiota on se, ettei turvaväleistä ollut tietoakaan eikä juuri kukaan käyttänyt maskeja. Tarjoilijat kyllä käytti ja muutamat asiakkaat tulivat paikalle maskeilla. Oli muutoinkin mahtavaa tulla juuri tähän ravintolaan, sillä heidän terassi toi elävästi mieleen Krakovan, ja mitenkä näin? Koska terassi oli lämminetty ja sinne me menimme nauttimaan vielä jälkiruuasta ja juomista. Krakovassa kun on myös niin, että terassit lämmitetään talvisin. Ja myös ruoka oli todella hyvää, eli voin rehellisesti suositella tätä ravintolaa kun Turkuun tulee turistina.

Kristallihääpäivä

Idea Fix Krakova

Minun on ihan pakko ottaa tämä kauppa tähän ja kertoa siitä nyt pikkuisen enemmän, sillä pukeuduin hääpäivänä heidän ihanaan paitaan, jonka ostin heiltä kun viimeksi Krakovassa käytiin. Tämä myymälä on minun lempikauppa ja koska heidän tapansa valmistaa vaatteita on sama kuin itselläni, niin on aika itsestään selvää, miksi kauppa on lempparini.

Shoppaillen

Ostin aika paljon kaikenlaista kun siellä kävin ja nyt oli se hetki kun sain pukea tämän ihanan paidan päälleni ja tule kyllä olemaan viimeinen kerta. Vaikka hiukan mietin sitä, että olenkohan tähän liian vanha ja pullea, niin ei se sitten menoa haitannut yhtään. Oikein näppärä paita ja parastahan oli se, että puin sen tekonahkahousujen kanssa, jotka olivat myös tuolla Krkaovan reissulla mukana. Tekonahkahousut on hankittu aikanaan Fidasta, silloin juuri ennen matkaa Krakovaan. Valitsin menotakikseni kasarivillakangastakin, joka on super lämmin, tämän takin olen muutama vuosi sitten hankkinut Kierrätyskeskuksesta ja huivi on viime syksynä ostettu myöskin Kierrätyskeskuksesta. Päälläni oli siis kirppisvaatteita, sekä puolalaista refashion designea. Täydellistä.

Kristallihääpäivä

Kristallihääpäivä

Kristallihääpäivä tulee täyteen kun 15 vuotta on täynnä. Itse en juuri näitä hääpäivien nimityksiä seuraile mutta äitini aina muistaa sen katsoa. Posliinihäät ovat sitten seuraavaksi, 20 vuotta kun tulee täyteen. Tuossa välissä ei siis ole vissiin mitään. Huh, onneksi. Sekoaa jo nimityksissä, hyvä kun muistaa miten pitkään on ollut naimisissa. Olen ymmärtänyt, että kulta -ja hopeahäät on tuttuja jokaisessa maassa, jossa hääpäiviä vietetään, mutta muut nimitykset sitten voivatkin poiketa paljon. Nimityksillä viitataan avioliiton kestoon sekä siihen, että millaisia asioita voi hääpäivää viettäville hankkia. Eli nyt meille olisi pitänyt hankkia kristallia. No joo, ei me mitään tavaraa tarvita yhtään enempää. Ja kunnon juhlia varmasti vietetään vasta kun tulee se 20 vuotta täyteen, ei isoja juhlia kannata viettää ennen.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Hääpäivän voimavaate

Tämän ei pitänyt kestää

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Onnea hääpäivän johdosta, ja ihan kivalta vaikuttaa teidän reissunne Turussa, vaikka ensin et halunnutkaan sinne. Kiva kuulla että Söpön parantuminen edistynyt niin hyvin ,ja onnea myös uuden ompelukoneen johdosta:)

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Myöhästyneet onnittelut. Välillä tekee hyvää päästä pois kotiympyröistä 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Ihanaa että teille oli tuollainen ylläri huoneessa! Onnittelut hääpäivän johdosta!
  Hienoja kuvia!

  Joko kyllästyttää lumi?❄

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Onnea! Noinhan se useinkin ehkä on, että lähdössä on vähän ”hitautta” – mitä sitä nyt kotoa mihinkään lähtisi, mutta kun sitten lähtee, niin kohta huomaakin, että kyllä kannatti 🙂

 5. Riitta Reissaa kirjoitti:

  Onnea hääpöivän johdosta! Teillä oli kiva hääpäiväretki, ja mekin saamme nyt vinkkejä Turun kohteista. Kiva tunnelma teidän reissullanne! Ja vielä: Krakovasta luen mielelläni lisää. Fantasfinen kaupunki!

  • villananna kirjoitti:

   Laitan korvan taa tuon Krakovan. Tällä hetkellä en uskalla edes ajatella koko kaupunkia kun ei sinne pääse matkustamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *