Hae
VillaNanna

Pöytäliinasta ja verhosta bikinit

Pöytäliinasta ja verhosta bikinit

Kassi/kasa-projektissa on edetty ihan kivasti ja nyt tein pöytäliinasta ja verhosta bikinit auringonottoon. Nämä ovatkin todella suloiset ja tyttömäiset. Kuvissa vilahtavat hauskat nahasta tehdyt kaulakoru ja korvikset. Tällaisia on erittäin helppo valmistaa pikkuisista palasista ja kaikesta jämästä mitä löytyy kaapin perukoilta.

Kassissa oli muutamia puuvillaisia materiaaleja, joista sain kivasti erilaisia juttuja. Osasta tuli suloisia tekstiilejä kattaukseen (kaikkea ette ole nähneet vielä) ja nyt myös vaatteeksi asti sain tehtyä. Tuunauksessa pitää muistaa sellainen juttu, että kun materiaalia on vähän, voi joutua joko lisäämään toista materiaalia tai sitten muokkaamaan käytettävää kaavaa sen verran, että lopputulos muistuttaa alkuperäistä ajatusta edes hiukan.

Bikinit tein Burdan kaavalla 5/13 ja sen voi myös ladata täältä. Tämän saman kaavan alaosalla tein itselleni helleöiksi pöksyjä. On nimittäin mukavampi nukkua kun päällä on jotakin yöllä. Kun kunnon yöpuku ei oikein luonnistu helteellä… Toinen syy on se, että meillä asuu nuo kaksi lastakin, jotka saattavat pöllähtää makkariin milloin vaan ja nuo koirat, jotka nukkuu meidän vieressä ja nuorempi nukkuu myös minun peiton alla. Eli on tosiaan mukavaa pitää päällä edes jotakin vaatetta.

Pöytäliinasta ja verhosta bikinit

Bikinit

Bikineihin valikoitui yläosaan kaunis ristipistopöytäliina. Pöytäliinan olen saanut kaveriltani, joka pelasti ison määrän samanlaisia pöytäliinoja roskiksesta. Valitettavasti iso osa näistä on sellaisenaan käyttökelvottomia, sillä niissä oli tahroja, jotka eivät lähteneet millään poppakonstilla pois. En edes minä saanut niitä, vaikka monen monta erilaista tahranpoistoideaa tiedän. Joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa kauniin pöytäliinan elämää toisessa muodossa.

Housuosa on pätkä salusiinia, kapaksi se oli aivan liian kapea. Vihreä väri sointuu hyvin vaaleanpunaisen kanssa myöskin ja korka samaa vihreän sävyä löytyy bikinien yläosasta, niin ei muuta kuin hommiin. Näissä pöksyissä ei tarvinnut fiksailla mitään, vaan sain käytettyä kaavan sellaisenaan, kokonaan.

Pöytäliinasta ja verhosta bikinit

Kaulakoru ja korvikset

Kaulakoru ja korvikset ovat pienistä nahanpalasista tehty, nahanpalaset ovat Kierrätyskeskuksesta aikanaan saatuja. Kuten myös napit. Hirmuisesti kädentaitoja tämä homma ei vaadi ja korviksiakin voi tehdä eri muotoisia ja mallisia. Minä halusin kokeilla miltä tämän tyyppinen juttu näyttää. Toki, jos olisi ollut eri värisiä nahkoja, olisi tullut enemmän efektiä mutta hyvät ne on näinkin.

Pöytäliinasta ja verhosta bikinit

Korvikset

Korvikset myös vain leikataan sellaiseen muotoon kuin halutaan. Tee reikä toiseen päähän ja pujota korvisrenkaaseen kolme eri kokoista kappaletta. Näin tulee hauskat korvikset.

Pyjamapöksyt

Ja niin kuin ylempänä sanoin, kassin muista puuvilloista sain kivat yöpöksyt kuumiin kesäöihin. Toiset on tehty lakanan jämstä ja toinen tekemästäni paidasta, jota en koskaan tykännyt käyttää. Kyseinen paitakin on jämäpalanen toisesta työstä.

Näin mukavasti on saatu tyhjennettyä kassia ja toivon saavani sen pian tyhjäksi, tai sen verran tyhjäksi, että voin alkaa tehdä syysvaatteita jo. Nyt kaikki puuvillat hyödynnetty, muutama suiro on jäänyt, mutta niistä tuleekin jotakin tosi hassua tässä vielä, kunhan pääsen tunkemaan käteni kyseiseen projektiin. Nyt kuitenkin sain aikaan:

 • Pöytäliinasta ja verhosta bikinit
 • nahan palasista kaulakorun ja korvikset
 • Puuvillatilkuista pyjamapöppylät

Aivan mahtavan paljon hauskoja juttuja, mutta paikat alkaa täyttyä uhkaavasti ja tyhjennys olisi edessä. Hope-yhdistykselle menee iso osa lähtevistä vaatteista mutta haluaisitteko päästä mukaan ja ostaa muutamia juttuja omaan käyttöön? Laittaisin pienen myyntikojun facen puolelle?

Noh, mietitään asiaa ja jos tuossa myöhemmin laitetaan muutama työ ja kirppislöytö jakoon!

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Pöytäliinasta ja verhosta bikinit

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Sulta saa kyllä aina niin ihania vinkkejä 🙂

 2. Teresa S kirjoitti:

  Vau! Onpa päheät bikinit just semmoiset farkkushortsien kans pidettävät!

  http://haaveikko.blogspot.fi

 3. Marianne kirjoitti:

  Ihania ideoita! Iso peukku tälläiselle uusiokäytölle ☺️??

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 Tämä on sellaista mistä tykkään paljon.

 4. Mia Malmi kirjoitti:

  Ihan mahtava lopputulos! Oot kyllä supertaitava! Kirppiskin kiinnostaisi. ??

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Tykkään itse myös näistä biksuista kovasti 🙂

 5. Iisa / Aamupuurolla kirjoitti:

  Oi että, tosi kivoja vinkkejä ja ihanat bikinit! 🙂

  https://www.lily.fi/blogit/aamupuurolla/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *