Hae
VillaNanna

Pyöräretki Haagan alpppiruusupuistoon

Tuttuihin maisemiin on ihana palata. Haagan Alppiruusupuisto on vähemmän tunnettu retkikohde, vaikka siellä on paljon ihmisiä joka kerta kun sinne menee, niin monet eivät siitä huolimatta tiedä tämän paikan olemassaoloa. Meidän ei tänä kesänä pitänyt tänne tulla ollenkaan, mutta jostain syystä eksyttiin pyörillä tänne siitä huolimatta. Kun lähdettiin ajamaan takaisin päin kotia, pysähdyimme syömään Pirkkolan Plotille. Grilliruokaa on kyllä tänä kesänä mennyt paljon…Ihan inhottaa jo.

Alppiruusupuistossa on upea tuoksu, se huumaa pään, Härdellille tämä paikka on viidakko, jossa syntyy mielenkiintoisia tarinoita. Siellä myös sattuu ja tapahtuu. Nähtiin kun varikset ajoivat haukan pois alueelta kovan huudon kera. Oli muuten aika mahtavan näköistä… Emme kuitenkaan kovin pitkään olleet, johtuen siitä, etten ole ihan kunnossa tällä hetkellä. Pitää ottaa minun jaksamisen mukaan kaikki.
Kun tuolla seikkailee, jossakin vaiheessa tulee sellainen olo, että en ole Suomessa ollenkaan, vaan jossakin ihan muualla. Vaikka paljon kuulee ympärillä suomenkieltä, niin alue vie sinut matkalle, jota et olisi koskaan uskonut kokevasi. Täällä on mahdollista istahtaa ja syödä eväitä (roskat roskiin), on vessat ja välillä käy jäätelökärry paikalla. Alue on kahdessa osassa, me kävimme vain tässä yhdellä puolella, joka on meidän mielestä se enemmän viidakko kuin toinen puoli.

Helsinki on todella vihreää aluetta ja Alppiruusupuistosta ei ole pitkä matka kun voi sujahtaa taas Keskuspuistoon, joka on itsessään jo näkemisen arvoinen paikka. Eri alueet ovat erilaisia, Pirkkolassa on urheilupuisto ja Plotti. Meillä päin taas on luonnonsuojelualueita, latumaja, aarnimetsää, Niskalan Arboretum. Kannattaa siis lähteä tutkimaan Helsinkiä hiukan keskustan ulkopuolelle. Pyörä ja patikointi on ihan super yhdistelmä…

Asuni oli tällä kertaa vanhempaa perua ja osat on esitelty blogissa ennenkin. Katse vanhempiin postauksiin siis. Shortsit on korkeavyötäröiset ja tehty tilkuista. Yritin vuosia sitten tuhota tilkkuja ja siinä onnistuinkin suhteellisen hyvin. Silloin tuli myös tilkkuvaatteet ekaa kertaa vaatekaappeihin. Topin olen tuunannut viime laivareissulle Tukholmaan. Nämä kaksi vaatetta yhdessä on aika hyvä yhdistelmä. Jalkaan sujautin kengät, jotka olen ostanut Tallinnasta vuosia sitten. Repuksi valikoitui farkkupalasista tehty vartalolaukku. Aika helppoa yhdistää itse tehtyä ja tuunattua toisiinsa ja tykkään asusta paljon.
Mahtavaa retkeilypäivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ruusut ja kukat yleensä on niin kauniita <3

 2. paleredrose kirjoitti:

  Alppiruusut ovat niin sykähdyttävän upeita niiden väriloistoon suorastaan hullaantuu, niikuin kuvaajakin näköjään siellä. 🙂 Kiva rento kesäasu. Blogissani kesähattuarvonta, käy kurkkaan.
  ~Katja

 3. Sonja kirjoitti:

  Ihania kuvia! 🙂 Pyöräretki kuulodtaa kyllä kivalta!

 4. Melissa kirjoitti:

  Ne ovat kyllä kauniita 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Ne ovat todella upeita 🙂 Ja tuoksu on huumaavaa.

 6. Melissa kirjoitti:

  Pyöräretket ovat ihan ehdoton juttu kesällä <3

 7. Monta syytä rakastaa kirjoitti:

  Vitsit oon jo useampana vuotena suunnitellut meneväni tuonne Alppiruusupuistoon, mutta taas se unohtui.. Kukkiikohan se enää?

 8. Melissa kirjoitti:

  Jos nopeasti menet, niin voi vielä olla kukassaan.

 9. Minna M kirjoitti:

  Kiva retki ollut teillä! Alppiruusut on kauniita! Minulle tulee niistä aina mummoni mieleen. Muistan aina, miten hän hoiti rakkaudella omaa alppiruusuaan ollessani lapsi. Nyt tuo pieni pensas, jota talvisin havuilla suojattiin on moninkertainen. Omasta pihastani löytyy nykyään useita alppiruusuja edellisten omistajien jäljiltä.

 10. Melissa kirjoitti:

  Kyllä alppiruusut ovat kauniita. En juurikaan ruusuista välitä mutta alppiruusu vetoaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *