Hae
VillaNanna

Hauskat jouluiset vaatteet

Jouluna on ihana pukea päälleen jotakin jouluista ja ihanaa. Hauskat jouluiset vaatteet voidaan valmistaa vanhoista vaatteista tai sitten leikkuujätteestä. Olen joka vuosi tehnyt jotakin hauskaa vaatetta jouluksi ja tämä vuosi ei tee poikkeusta. Tosin nyt esittelenkin uudelleen muutamat omat suosikkini. Hauskat jouluiset vaatteet eivät paljoa tarvitse ja niitä voi tehdä niin paljon erilaisia mitä on ihmisiä. Ei muuta kuin kokeilemaan vaan kaikenlaista.

Kun puhutaan aiheesta, niin tulee ensimmäisenä mieleen hauskat tossut, tonttulakit ja rumat joulupaidat. Ja niistähän tässä postauksessa juurikin on kyse. Ja siitä miten ne voidaan toteuttaa erittäin halvalla tai ilmaiseksi. Aina kannattaa siis lähteä tekemään materiaalietsimistä omasta kaapista.

Mikä on sinun suosikkisi?

Tonttulakit ja tossuset

Vanha neulepaita toimii tässä projektissa oikein hyvin ja apuna käytin vain pipoa. Tässä kun ei tarvitse mitään kaavaa. Ohjeet ja neuvot löytyy kun klikkaat tontulakin otsikkoa. Tossiset ovat vähän kinkkisemmät mutta onnistuu nekin ihan ilman kaavaa. Kaavana käytät omaa jalkaasi. Tonttulakkien turkistupsun ohjetta voi käyttää myös tavallisen pipon tupsuun. Turkistupsut on niin helppo tehdä, ettei niitä kannata ostaa valmiina mistään.

Hauskat jouluiset vaatteet

Joulusukat

Hauskat tonttumuorin sukkaset voi tehdä myös neulepaidasta mutta myös vaikka leikkuujätteestä, kuten nämä minun sukkaset on tehty. Yksi vaihtoehto on se, että jouluun sopiviin sukkiin ompelee turkisreunuksen ja koristeet. Jos ei siis halua ruveta ompelemaan erikseen sukkasia. Vaikka nämä ovat erittäin helppo valmistaa itsekkin.

Tonttulakki leikkuujätteestä

Viime vuonna tein ensimmäisen ruman joulupaidan ja tietenkin siihen tarvittiin myös samaa fiilistä omaava tonttulakki. Tonttulakki olikin erittäin helppo toteuttaa leikkuujätteestä ja lakista tulikin tosi hauska. Itse ainakin pidän tästä lakista ja paljon. Toimii hyvin niin yhdessä kuin erikseen. Vai mitä mieltä olette?

Ruma joulupaita

Tämä onkin minun yksi suosikki vaate, jota ikinä olen käyttänyt tai tehnyt. Vaikka paita onkin vain kerran vuodessa päälläni, niin siitä huolimatta se on ehdoton suosikkini koko vaatekaapissani. Olen saanut kyllä tästä kuulla sen, ettei tämä paita kuulu rumaan kategoriaan ollenkaan, vaikka onkin over the top. Paita on yhdistelmä neulepaitaa ja kaulaliinaa.

Hauskat jouluiset vaatteet

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Tuo sinun elemmassa postauksessasi oleva punavalkoinen poncho on ihana. Ajattelin, että joskus itsekin tekisin jostain vanhasta neulepaidasta ponchon. Tykkään askarrella ja tuunailla kaikenlaista, mutta nyt en ole joulukortteja lukuunottamatta tehnyt kauheasti mitään. Yhden villapidan aikaisemmin huovutin pesukoneessa ja ajattelin tehdä siitä mm. pannunalusen ja hihoista kynsikkäät. Olis mulla kaapissa vaatteita, jotka odottaa tuunaamista. Esimerkiksi kahdesta hupparista, toinen lyhyt ja toinen pitkä, pitäis ottaa huppu irti ja siitä ptkästä hihatkin. Omistan kyllä ompelukoneen (kesällä hankin uuden), mutta olen jsiitä huolimatta oskus mennyt kirjastolle käsityöneuvontaan ompelemaan. En ole vielä ottanut uutta ompelukonetta käyttöön. Pitäisi ottaa joskus ensi vuoden puolella, mutta jotkut tuunaukset ja ompelukset on sellaisia, että haluan kysyä neuvoa ja joskus tarvitsen hieman neuvoa ja siksi menen kirjastolle ompelemaan, vaikka se hieman maksaakin. Haluaisin myös joskus neuloa tai virkata ponchon tai tehdä sen niin, että alkaisin kerätä sopivia pitsin paloja tai valmiita isoäidin neliöitä ja yhdistäisin niistä välivirkkauksella ponchon, kun paloja on tarpeeksi. Kun katson sinun tuunauksia, ajattelen, että minun pitäisi enemmän ommella ja harjoitella, että kehittyisin yhtä taitavaksi. Sinulla on aina niin hienoja töitä ja sinun ompelujälkesi näyttää ensiluokkaiselta.

  Hyvää joulun odotusta ja uutta vuotta =)

  • villananna kirjoitti:

   Tuommoisia tuunauskursseja on Työväenopistolla, kannattaa katsoa mitä sieltä löytyy. Joissain asukastaloilla on myös jotain käsityöopetusta välillä. Tuunaaminen on vähän sellaista kokeilemista ja testailua. Rohkeasti vain miettimään ja toteuttamaan.

 2. Jael kirjoitti:

  Nuo punaiset joulusukat ovat ihanat! Sulla niin riittää näitä ideoita:)
  Oikein hyvää joulun odotusta teille:)

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Näistä kuvista tulee niin jouluinen olo <3

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Nuo punaiset joulusukat ovat todella makeet! Kivoja juttuja olet jälleen tehnyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *