Hae
VillaNanna

Tuomaan markkinoilta leipää ja mätiä

Tuomaan markkinoilta leipää ja mätiä

Tuomaan markkinoilta ostetaan vain tiettyjä asioita joka vuosi. Meillä on tosiaan perinteenä käydä Tuomaan markkinoilla ja ostaa sieltä aina saaristolaisleipää sekä mätiä. Joskus toki muutakin, mutta koska matka on edessä, niin tuhlailuun ei ole varaa. Tänä vuonna ostimme siis sen leivän, mädin sekä fudgea jölkkäriksi. Tänä vuonna oli todella paljon käsityöläisten kojuja ja ihmisiä niin paljon, että useimmille kojuille oli pitkät jonot, joten en päässyt kuvaamaan kojuja ollenkaan.

Tuomaan markkinoilta

Käytiin pikaisesti viime sunnuntaina Tuomaan markkinoilla, siitäkin huolimatta, että ei olisi kauheasti aikaa moiseen. Pakkailut on aloitettava nyt ja säästöön ei olla saatu ihan sitä mitä suunniteltiin. Joten tällaiseen reissuun ei olisi oikein ollut järkeä lähteä, mutta lähdimme silti. Ei olla sellaisia, että jaksettaisiin möllöttää kotona pelkästään, vaan pakko päästä vähän irtautumaan arjesta ja näkemään mitä maailmalla tapahtuu, tai ainakin mitä tässä omassa kotikaupungissa tapahtuu. Mutta emme ostaneet kuin muutaman asian ja tietenkin nautimme glögistä, sillä ihmisiä oli valtavasti liikkeellä ja kok oajan tuli lisää porukkaa.

Miten se liittyy mihinkään? Noh, välillä ei päästy liikkumaan eteen päin ollenkaan kun oli niin kamala ryysis. Glögijonossakin odottelimme 20 minuuttia reilusti, että saimme herkkumme käteen. En kuitenkaan valita, sillä siitä ei ole paljoa aikaa kun ihmiset eivät uskaltautuneet samoin markkinoille kuin ennen. Korona on lohkaissut ison loven myös ihmisten sosiaaliseen puoleen ja uskoisin, että sen vuoksi koko Helsingin keskusta oli täynnä ihmisiä, kun vihdoin uskalletaan tulla ulos koloistaan.

Tuomaan markkinoilta leipää ja mätiä

leipää ja mätiä

Meillä on perinteenä ostaa aina ne samat asiat vuodesta toiseen kun mennään Tuomaan markkinoille. Se on se meidän juttu. Saaristolaisleipä ja mäti, ne on se asiat, joiden vuoksi sinne lähdetään. Mutta on meillä listalla muutakin esimerkiksi fudge sekä suklaa ja tietenkin mustaherkukkahyytelö, aioli ja sinappi. Mutta tänä vuonna listasta jouduttiin pudottamaan iso osa pois, jäljelle jäi vain saaristolaisleipä sekä mäti. Pienen neuvottelun jälkeen poika sai myös kaksi fudgetankoa.

Ja näillä ostoksilla olimme tyytyväisiä. Ihan vain siitäkin syystä, että ajattelemme vain sitä, että mitä sillä rahalla saamme reissun päällä kun emme nyt tuhlaile. Vähemmällä määrälläkin pärjää oikein hyvin. Leipä sekä mäti leivän päällä maistui kotona hyvin ja saimme nauttia ihan riittävästi Tuomaan markkinoiden humusta.

Tuomaan markkinoilta leipää ja mätiä

Kivaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Joulun huuma

Joulun taika on kadonnut

Joulun this or that

10 kommenttia

 1. byelinpo kirjoitti:

  Ihana perinne teillä hakea leipää ja mätiä markkinoilta. En ole käynyt koskaan Tuomaan markkinoilla, kun asutaan Keski-Suomessa, mutta olisi kiva käydä!

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Joulumarkkinoiden tunnelma on ihana, ja kojuista tekisi aina mieli ostaa vähän tätä ja tuota, kaikkea… Saaristolaisleivät on kyllä hyvä ostos – herkullista, ja jokaisella tekijällä on vähän oman makuisensa. 😋

  • villananna kirjoitti:

   Tuo on totta, että jokaisella on oman makuinen kun jokaisella on vähän oma reseptinsä. Tässäkin leivässä jonka ostimme on ihan uudenlaista makua.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Mitenkään väheksymättä markkinoilla myytävää saaristoleipää, niin myös ainakin K-kaupoissa myytävästä Tuoppi-valmispaketista saa helposti hyvää leipää – tosin se ei sitten tapaa säilyä yhtään, sillä uunilämpimänä se menee yleensä heti parempiin suihin!

  • villananna kirjoitti:

   Me myös ostetaan leipomojen saaristolaisleipää useastikin. Mutta itse tykkään markkinoista, joten tuosta saaristolaisleivästä on vain sitten muodostunut sellainen juttu, joka haetaan aina joulumarkkinoilta.

 4. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Me taas käydään tosi harvoin missään joulumarkkinoilla, mutta just tänä vuonna eksyttiin sinne Vallettaan joulumarkkinoille. Porukkaa oli niin paljon, ettei meidän hermoja riittänyt jonottamiseen vaan lähdettiin ostamaan evästä viereisestä (tutusta ja turvallisesta) kojusta. Käsityöt oli aika hyvin edustettuna täälläkin.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, ei mekään kauaa olla, kun ihmisiä on aina valtavasti. Tänä vuona tuntui olevan vielä enemmän mitä ennen.

 5. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  itsekin kävin tuolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *