Hae
VillaNanna

Päivän tyyli kirpparilta

Päivän tyyli kirpparilta

Päivän tyyli on kirpparilta ja sisältää itselleni niitä elementtejä, joista pidän paljon. Tämä asu sai mielen virkeäksi, kun sairaalasta päästyäni ja muutaman päivän kotona nukuttuani, aloin vähitellen elää jälleen. Oli mukava pukeutua sellaisiin vaatteisiin, joissa oli helppo olla ja saada energiaa lisää näistä vaatteista.

Päivän tyyli kirpparilta

Over size on yksi lempisanojani, ihan siitä syystä, että nautin valtavasti siitä, että voin pukea jotakin todella iso päälleni. Toki tiedän, että tällaiset liian isot vaatteet voivat myös suurentaa ja lyhentää ihmistä, mutta minulle se iso vaate on turva. Koska sairastumisen jälkeen olen kokenut turvattomuutta, niin tämän vuoksi olen paljon pukeutunut näihin isoihin vaatteisiin.

Miksi se sitten saa minut tuntemaan turvallisuutta?

Luulen, että minun kohdalla se liittyy siihen, että koska olen niin pieni, niin iso vaate piilottaa minut, eikä kukaan huomaa minua. Iso kokoinen vaate on kuin peitto, joka kätkee minut sisäänsä. Vaatteen sisällä saan rauhassa voimistua ja katsella varovasti  maailmaa. Iso vaate ei myöskään kiristä eikä purista, joka on ihan parasta kun koittaa tervehtyä. Isossa vaatteessa on monta elementtiä miksi se on niin ihana ja miksi niitä tykkään käyttää ja miksi ne ovat niin isossa roolissa minulla varsinkin nyt kun sairastumisen jälkeen kuntoudun.

Asu:

  • Nahkatakki: UFF, Hakaniemi
  • Vakosamettihousut: UFF, Arabia
  • Over size neule: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto, Nihtisilta
  • Tuunattu huivi: Myös ilmaisosastolta

Nahkatakki onkin jo esitelty aikaisemmin, linkki alhaalla. Vakosametti on minun yksi lempimateriaali ja nämä ihanat housut ovatkin olleet nyt keväällä kovassa käytössä. Levenevät lahkeet ja korkea vyötärö sopii hyvin tällaiselle pätkälle, korkea vyötärö myös pidentää jalkoja, jolloin lyhyt näyttää pitkälle.

Päivän tyyli kirpparilta

Lohenpunainen on ihana väri

Lohenpunainen väri kuuluu vaaleanpunaisiin väreihin, kuten esimerkiksi pinkki, roosa ja vaaleanpunainen. Tämän väriryhmän psykologia liittyy herkkyyteen, hellyyteen sekä tietenkin lapsekkuuteen. Yleensä vaaleanpunaiset värit mielletään naisellisuuteen, vaikka värin historia on toinen. Lohenpunainen taas viestii himoa, halua, tahtoa ja jännitystä. Koska tarvitsen tervehtymiseen tällä hetkellä paljon tahtoa, niin lohenpunainen on tärkeässä osassa pukeutumistani tällä hetkellä.

Olen viimeksi käyttänyt lohenpunaista väriä 90 -luvun alussa. Esikoisen syntymän jälkeen käytin aika pitkään yhtä asua, johon kuului pitkä bleiserimallinen liivi sekä hulmuava lahkeiset kukalliset housut. Puvun olin tehnyt itse aikanaan kun opiskelin vaatetusalaa. Kyseinen asu on jo aikaa sitten ajautunut kirppikselle myyntiin. Tuon jälkeen en ole lohenpunaista enää päälleni laittanut, ennen kuin nyt kun sairastuin. Tosin olinhan tuon paidan löytänyt jo paljon aikaisemmin, mutta vasta nyt se on päässyt kunnolla mukaan vaatekokoelmiini.

Vaatteilla on väliä ja väreillä on tärkeä tehtävä meidän elämässä. Vaikka kehotan aina kaikkia nauttimaan vaatteistaan ja hulluttelemaan, niin kannattaa muistaa, että jokaisella vaatteella on tarkoituksensa, ne eivät ole vain vaatteita, niillä on myös syvällisempi merkitys: Miksi valitsen päälleni jotakin tiettyä väriä tai miksi oloni paranee kun puen tietyn vaatteen päälleni.

Päivän tyyli kirpparilta

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Esittelyssä kasariluvun nahkatakki

Keväinen tuunaus vanhaan huiviin

 

4 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Ihan mahtava kierrätetty asukokonaisuus:)

  2. Nadine G kirjoitti:

    Kokonaisuus on todellakin pirteä, keväinen ja iloisen värinen. Hyvin voisin hankkia itselleenkin sellaisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.