Hae
VillaNanna

Syksyn kylmät sateet

Valkoinen trikoopaita, farkkupaita, neuletakki sekä kengät: Kierrätyskeskus, ilmaisosato
Kynsikkäät ja pipo: Itse tehty
Huivi: Pojan kaapista

Sanotaan näin, että kun ne syksyn kamalat kelit tulee, niin minä tosiaan kaivaudun omaan pikku maailmaan ja jään sinne nyhjöttämään. Eipä juuri halua mennä kuvaamaan uusia juttuja ulos tai ei halua ylipäänsä siirtyä lämpimän peiton alta mihinkään, koskaan ikinä, milloinkaan. Haluaa vain nyhjöttää siellä peiton alla hiljaa. Blogi on siis myös päässyt maistamaan syysuinumista ja vaikka kuvattavaa olisi niin mitään ei saa aikaiseksi, ei mitään. Onko kyse sitten syysalakulosta vai alkaako super kiireinen syksy töissä levitä jalkoihin? Mene ja tiedä.
Muutama postaus sitten kerroin ihanista löydöistä, jotka olen tehnyt Kierrätyskeskuksesta ja silloin mainitsin siitä miten juuri lanseerattiin uusi Lidlin mallisto ja jo nyt löytyi ensimmäisiä kyseisen malliston vaatteita ilmaisosastolta, miten nopeaa on muodin kierto, ihan päätä huimaa. Siitä huolimatta muoti on tänä päivänä moninaisempaa mitä koskaan ennen. Voit laittaa päälle mitä tahansa ja olet siitä huolimatta muodikas, aina. Kierrätys on alkanut olla isompi juttu ja kirpputoreilta on ihan ok hankkia nykyään vaatteet ja muut tarvikkeet. Ennen se tuntui olevan häpeä mutta nyt enemmän hyve. Minusta on ollut ihana seurata Facebookin kirppisryhmiä ja heidän mahtavia löytöjään, tutustua uusiin kirppiksiin ja saada vinkkejä omaan kirppistelyyn. Suosittelen ryhmiä kaikille kirppistelystä kiinnostuneille.

Helpoin tapa muodistaa vanha vaate on lisätä jotakin,
neuletakkiin ompelin keinoturkisreunan huppuun ja se riittää
hyvin tuomaan uudenlaista ilmettä takkiin. Vai mitä tuumaatte?

Miksi vaatteet menee niin valtavan nopeasti kiertoon? Ostetaanko sovittamatta ja siksi ne menee käyttämättömänä eteenpäin vai onko ne heräteostoja, joita ei tule sitten kuitenkaan käytettyä? Koitin muistella omaa shoppaja holistin aikoja mutta en muista, että olisin koskaan laittanut muutaman hetken päästä vaatetta kiertoon jos en sitä käyttänyt. Paljon oli kyllä sitä, että vaatteet jäivät roikkumaan kaappiin vuosiksi. Mutta en niitä heti laittanut kiertoon. Lopulta kaverit kävi ostamassa isot määrät vaatteita pois nurkista, mikä oli iso helpotus.

Miksi sitä vaatetta ei voi käyttää kuin kerran? Mikä tekee vaatteesta niin epämukavan ettei sitä halua laittaa päälleen useampaa kertaa? Minullakin on niitä lempivaatteita, joita käytän aina uudelleen ja uudelleen ja sitten on niitä joita käytän vähemmän mutta sellaista vaatetta ei ole, jota olisin käyttänyt vain kerran. Eikä enää myöskään sellaisia, joita en ole käyttänyt yhtään. Kaikkein vähiten käytetyt siirtyy aina lopulta Hope-Yhdistykselle mutta kaikkia niitäkin vaatteita on tullut paljon käytettyä. Paljon kysymyksiä joihin koskaan tuskin tulee mitään kunnollisia vastauksia koskaan.

Onko ok, että on paljon vaatteita?

Tämän kaiken myötä on tullut myös esiin se, että mitä vähemmän vaatteita on, sen luontoystävällisempi henkilö on. Itse olen soimannut itseäni tästä asiasta todella paljon ja olen myös saanut noottia paljon siitä, että roipetta on lahjoituksenkin jälkeen vielä muille jakaa. Asia on ahdistanut minua todella todella paljon ja olen tuntenut itseni myös sen vuoksi huonoksi ihmiseksi. Pohtinut miten saisin varastoa pienemmäksi ja miten paljon vähemmän kenkiä pitäisi olla. Siitä on tullut suuri stressin kierre ja välillä pelottaa kertoa täällä blogissakin siitä, että hei, nyt nämä roskat saivat uuden paremman elämän toisessa muodossa tai että hei, tarvitsin tällaisia ja löysin kirpparilta.
Minua kritisoidaan siitä, että en ole ekologinen enkä eettinen kun minulla on paljon vaatteita mutta onko se oikeasti niin? Katson, että tällä tavoin olen eettisempi ja ekologisempi kuin jos hankin vain uutta koko ajan tai uusia kankaita ja materiaaleja. Itse en lähde siihen, että sanon toiselle, että hei, sinä et ole tarpeeksi sitä ja tätä. Valinta on aina ihmisellä itsellään ja jokainen ottaa luonnon huomioon omalla tavallaan. Arkijärki on kirjoittanut erittäin hyvin ja osuvasti tästä samaisesta asiasta, ”Onko hyvällä ihmisellä vain vähän vaatteita?” Kannattaa käydä lukemassa. En ole tämän jälkeen enää jaksanut stressata siitä, että minulla on vaatteita paljon, vaan laitan runsaasti kiertoon jos käyttöä ei tarvitse täällä meillä jatkaa. Laitan kaksi pois jos yksi uusi tulee sisälle. Minulla on puhdas omatunto.

Miksi näin avauduin yllättäen? Johtuu varmaan siitä mitä tuossa alussa sanoin, haluaa vain olla peiton alla piilossa ja antaa syyssateen piiskata ikkunoita rauhassa. Mutta tavallaan haluaisin päästä myös siihen aiheeseen, että vihdoinkin löysin kirpparilta mahtavat vaatteet töihin. Se kun on todella vaikeaa hommaa. Olen yhden kevyen toppatakin löytänyt viime syksynä mutta kenkiä ei sitten löytynyt ollenkaan mutta nyt löytyi Tammiston SPR Kontin myymälästä.

Minulla oli iso harmistus päällä kun tiistaina tulin sairaalasta hoidoista ja etsin tarvikkeita seuraavaan tuunaukseen. Kun ei kyseisiä tarvikkeita löytynyt mistään Kierrätyskeskuksista niin koitin sitten löytää uutena, tuloksetta. Antaa siis muhia ajatus vielä vähän aikaa… Harmissani sitten pyysin miehen pysyhtymään Kontissa ja kävelin sisälle. Kaiken mustan ja harmaan keskeltä pilkotti jotain ihanan keltaista ja lämpimän näköistä. Ryntäsin kovalla tohinalla tanoglle ja toivoin mielessäni, että asia olisi minulle sopiva ja kun sitten otin sen esiin ja katsoin kokoa niin en edes miettinyt kahta kertaa otanko sen vai en, vaikka hinta hiukan saikin jälleen ärsytyksen pintaan. Torstain takki, aivan käyttämättömän näköinen, hinta 29€, hiukan kirpaisi…Sen jälkeen päätin kävellä kenkäosastolle ja silmiini osui Sorelin kengät, nekin pohjista käyttämättömän näköiset 19€ ja tietenkin otin ne mukaani. Halusin kiertää vielä lempiosaston (ihania, tyyllikkäämmän näköisiä vaatteita ja kenkiä) ja löytyi käyttämättömät Stradivarius kengät 12€ ja tietenkin nekin lähti mukaan. Vaikka hinnat olivat kovat niin olen todella tyytyväinen löytöihini ja onnellinen siitä, että löysin tarpeelliset vaatteet töihin kirpparilta. Enää tarvitaan vaelluskengät rikkoontuneiden tilalle.

Mukavaa torstaita kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *