Hae
VillaNanna

Virkattu serpentiini

Virkattu serpentiini

Virkattu serpentiini on hyvä vaihtoehto vappuun, jos haluaa ekologisempaa koristetta asuntoon. Meillä on paljon erilaisia kestokoristeita ja parasta näissä on se, että koristeet voidaan tehdä jo olemassa olevasta materiaalista. Nämä serpentiinit on virkattu langoista, joita olen haalinut Kierrätyskeskuksesta ja purkanut myös ilmaisosaston rikkinäisistä neuleista.

Virkattu serpentiini

Virkattu serpentiini on aikas helppo tehdä. Vain ketjusilmukkaa sekä kiinteitä silmukoita, ei mitään muuta ja serpentiiniä saa tehdä juuri sen mittaiseksi kuin haluaa. Langoiksi suosittelen puuvillaa, bambua ja keinokuituja, kaikkea muuta kuin villaa. Tietenkin myös erikoislangat sopii hyvin. Olisi kiva virkata hopeita ja kultaisia serpentiinejä myös.

Tarvikkeet:

 • Erilaisia lankoja
 • Virkkuukoukku koko noin 3-3 1/2

Tee näin:

 • Virkkaa ketjusilmukoita niin pitkän matkaa kuin haluat.
 • Käänny takaisin ja virkkaa ensimmäinen kiinteä silmukka toiseen ketjusilmukkaan.
 • Virkkaa takaisin alkuun pelkkiä kiinteitä silmukoita.
 • Jos haluat kiharaa, niin virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa.
 • Tee tasaisesti kiharaa sekä suoraa, näin saat serpentiinistä mahdollisimman elävän.

Virkattu serpentiini

Meidän kestovappu

Niin kuin alussa jo mainitsin, niin meillä on kaikenlaisia kestokoristeita vappuun, myös meidän maskit sekä muut härpäkkeet valmistetaan aina niin, että ne kestää käyttöä vuosia. Vappupallot on korvattu viireillä sekä pitsistä ja tyllistä tehtyihin palloihin. Näitäkin voi valmistaa tilkuista ja kaikesta hyvin kevyestä materiaalista. Vappuhuiskat tein aikanaan myös kangassuikaleista. Koristeita voi tehdä hyvin myös lasten kanssa.

Mitä meillä on?

 • Vappuhattu (pohja pahvia)
 • Vappuhuiskat ( leikkuujätettä ja hajonnut vaatepuu)
 • Pitsiviirit (leikkuujätteestä)
 • Pompomit ( tikkinäinen tuubihuivi, pitsiverho ja rikkinäinen tyllihame 3x)
 • Kasvomaski sekä hiuskoriste (Samba-asujen osia)

Tällainen on meidän pikkuisen ekologisempi vappukoristelu sekä naamiointihärpäkkeet. Näin saan myös hyödynnettyä omat tekstiilijätteemme joksikin kivaksi jutuksi. Meillä muuten nuo pompomit sekä viirit ovat koko kesän pihalla koristeina. Emme halua riisua meidän juhlavaa kesää pois koko kesänä. Syksyllä sitten otetaan koristeet pois, pestään ja huolletaan. Sen jälkeen varastoidaan ja ne odottaa taas kiltisti tulevaa vappua ja kesäaikaa kiltisti varastossa. Uutta kesää on kiva odotella.

Nyt on kivasti erilaisia koristeita mutta virkattua serpentiiniä tulen tekemään lisääkin ehkä ensi vuonna. En tosin tiedä kannattaako näitä laittaa kaulalle ainakaan kaupungille, jos joku nappaa kiinni toisesta päästä, niin voipi kuristua kun lanka ei niin vain katkea. Mutta näin koristeeksi kotiin se sopii oikein hyvin.

Virkattu serpentiini

Mahtavaa vappua kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

16 kommenttia

 1. Nadine G kirjoitti:

  Ihanat idea vappuun! Mitä parasta, ne ovat kaikki uniikkeja teoksia.

 2. riitta reissaa kirjoitti:

  Kekseliäitä ja kivoja! Varsinkin nuo huisin hauskat huiskat!

 3. Anne N kirjoitti:

  Upeat koristeet! Kiitos ohjeista! 🙂

 4. Jasmin kirjoitti:

  Hei vau! Todella hyödyllinen postaus! Paljon parempi kun ne kertakäyttöiset jotka vapun jälkeen heitetään pois !💜

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 5. finintirol kirjoitti:

  Tosi hienoja! Ekologisuuden lisäksi ne ovat myös kauniimpia sekä yksilöllisempiä kuin vapputorien paperiroska. Hienoja!

  • villananna kirjoitti:

   Totta, näissä on monta hyvää asiaa. Ekologisuus, helppous, aivojumppa ja tietenkin se, että ovat kauniita.

 6. Jowi kirjoitti:

  Tää oli tosi inspiroiva postaus! Mulla on ideoinnissa (ja osittain toteutettuna) vuokralle tulevia juhla-kama settejä ja olen kaivannut jotain uutta yhteen settiin, tästä sai tosi hyviä ideoita, esim nuo huiskat:) Serpentiiniä olen tehnyt makrameesta, se on kanssa hauskan näköistä.

  • villananna kirjoitti:

   Kaikenlaisia juttuja voi tehdä kestotuotteina. Viuhkat tuli yhtenä yönä päähäni kun mietin mitä kummaa teen silpusta mitä olen säästänyt.

 7. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  aika hauska idea!

 8. Tuula / Tuula’s life kirjoitti:

  Hienoja juttuja! En ole ennen nähnyt virkattua serpentiiniä. Mainio vappuidea! 👏👏

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.