Hae
VillaNanna

Mun rakkaimmat tuunaukset

Mun rakkaimmat tuunaukset

Mun rakkaimmat tuunaukset ei ole mikään helppo lista. Moniin tuunauksiin olen rakastunut jo niitä tehdessä mutta viimeistään siinä vaiheessa kun olen laittanut vaatteen päälle, olen rakastunut. Näitä rakkaustarinoita on myös isot määrät, mutta yritän pitää tämän koosteen sen verran lyhyenä, ettei lukemisesta tule liian haastavaa.

Mun rakkaimmat tuunaukset

Mitä tarkoitan näillä rakkaimmilla tuunauksilla? Se tarkoittaa sitä, että miten ajatukseni ja ideani on kohdanneet minun ajatusten kanssa ja miten hienosti kaikki on loksahtaneet paikalleen ja lopputulos on ollut juuri sellainen kuin olen sen halunnut olevan. Joukossa on erittäin vanhoja tuunauksia sekä vähän uudempia. Kaikki tuunaukset kuitenkin on edelleen kovassa käytössä ja kuuluvat vaatekaappiini.

*****

Vanha neule tuunataan farkuilla

Tämä neule oli ensimmäinen neule, jonka neuloin itselleni. Neule valmistui vuonna 1994 syksyllä ja ja malli on juuri sellainen väljä ja suuri, unisex malli. Käytin tätä paitaa lähes päivittäin tuolloin mutta koska on malliltaan suuri, se jäi lopulta kaappiin. Mutta nyt kun sen tuunasin farkun palasilla uudeksi… Se pääsi uuteen kukoistukseensa.

Mun rakkaimmat tuunaukset

 Virkatuilla kukilla tuunattu neuletakki

Ostin aikanaan tämän neuletakin kiireessä, sillä vaikka oli ihana kesäpäivä, oli keli lopulta hyvin kylmä. Nappasin ensimmäisen neuletakin, joka tuli vastaan. Lopulta takkia ei käyttänyt edes tyttäreni ja mutkien kautta takki palasi luokseni. Pienen pähkäilyn jälkeen aloin virkata takkiin reunapitsiä sekä kukkia. Lopputulos on aivan ihana.

Pitsiliinoilla tuunattu neuletakki

Rakastan pitsiä ja ilmaisosaston löytöjä. Sukellus laatikkoon ja sieltä nappasin painavan pellava/puuvillaneuletakin, joka oli aika tylsä. Kotoa löytyikin iso määrä ihania pitsiliinoja, joita ompelin takkiin sinne tänne ja lopputuloksena jälleen ihana neule, joka ei jätä ketään kylmäksi. Takkia onkin käytetty paljon.

Farkuista farkkutakki

Koska rakastan kaikkea tyttömäistä ja söpöä, oli itsestään selvää, että teen vanhoista farkuista itselleni peplum -tyylisen farkkutakin ja koska farkku rakastaa pitsiä, sai takki ympärilleen pitsiverhoilua. Tämä on juuri se takki, jota varjelen ja joka on minun rakkain takkini. Lempivaatteeni ja voimavaatteeni.

Mun rakkaimmat tuunaukset

Trikoovaatteista laukku

Koskaan ei kannata heittää niitä kulahtaneita lumppuja roskiin. Leikkaa ne kuteeksi, mitkään reikäkohdat eivätkä likatahrat haittaa, kun virkkaa trikookuteesta laukun. Kukaan ei huomaa niitä missään. Oma laukkuni on ihan lempilaukkuni. Lisäsin vielä vanhasta nahkarepusta osia, niin laukusta tuli paljon päheempi mitä ilman.

Vanhoista farkuista lyhyt takki

Kaapista löytyi parit farkut, jotka olivat minulle jo aivan liian kireät. Päätin siis, että niiden aika housuina päättyy tähän ja teen niistä itselleni lyhyen farkkutakin. Ja koska pidän näyttävistä sekä yliampuvista vaatteista, kiinnitin olkapäille kasariluvun valtavat epoletit. Ihan paras kohta tässä takissa. Vai mitä?

*****

Neuleesta slipoveri

Olen useasti todennut, että rakastan slipovereita ja tästä syystä tämän talven aikana niitä onkin kulkeutunut yksi jos toinenkin kaappiini. Tämän slipoverin tein vanhasta paidasta, jota en oikein käyttänyt. Ei toiminut päälläni sellaisenaan. Harjoittelin myös hiukan kirjontaa slipoverin kaulukseen. Ja on kuulkaa niin täydellinen kuin olla ja voi…

Ohuista neuleista mekko

Ohuet neuleet ovat oiva materiaali tuunaukseen. Nämä neuleet olivat myös jostain osin hiukan reikäisiä, joten sakset esiin ja nips naps ja surrur. Niistä tuli yhdessä ihanan tyttömäinen mekko. Ei aina tarvitse olla osat samaa kuviota, hyvin voi yhdistää kaikenlaista toisiinsa.

Tilkuista mekko

Tämä ei nyt varsinaisesti ole mikään tuunaus, sillä olen ommellut tilkun paloja yhteen ja näin saanut rakennettua hyvin väljän sekä boheemin mekon. Käsityöläisenä näitä tällaisia tilkkupusseja tulee ja kasaantuu pitkin asuntoa ja välillä onkin kiva katsoa mitä kaikkea tällaisesta pussista saa aikaan. Tämä mekko oli vain yksi ihana tuote, jonka tein.

Mun rakkaimmat tuunaukset

Söpö kesämekko aikaisemmin tuunatusta mekosta

Tämänkin mekon tein alun perin samasta tilkkukassista löytyneistä paloista mitä ylempänä olevan mekon. Mutta tämä mekko muokattiin lopulta uudestaan, sillä en tykännyt laatikkomallista ollenkaan. Mekko oli päälläni aivan liian raskaan näköinen, joten kevensin yläosaa paljon. Alaosa on lähes koskematon.

Minimekko pöytäliinoista

Viime vuonna innostuin tekemään kaikenlaista vanhoista pöytäliinoista. Lähinnä tahraisista sekä rikkinäisistä. Kaikkia en ole vielä edes esitellyt blogissa, mutta tämä mekko ylsi blogiin pariinkin kertaan. Ihan parasta. Somessa olen kyllä saanut palautetta siitä, että tämä ei mekko vaan tunika ja minun pitäisi laittaa housut jalkaan. Sitä en kuitenkaan tee.

Mun rakkaimmat tuunaukset

Vanhoista nilkkureista boho -tyyliset saapikkaat

Minun ikisuosikkini, boho -tyyliset kengät. Nämä muistetaan vanhan blogin puolelta ja nämä on näkyneet parissa lehdessäkin. Nykyään näitä kenkiä ei voi enää käyttää, ovat sen verran murtuneet mutta aikanaan käytin näitä lähes päivittäin. Niin ihanat nämä ovat. Jos joskus löydän sopivat kengät tähän hommaan, niin teen uudet. Tällä hetkellä nämä koreilee yläkerrassa vitriinissä.

Mun rakkaimmat tuunaukset

Muoti ei luo tyylia, vaan tyyli muodin

Näin sanoi aina minun vaatetusalan opettajani ja tästä sanonnasta olen pitänyt kiinni. Ompelen vaatteita vain itselleni, tuunaan vaatteet vain itselleni. En kenellekään muulle. Aika ajoin saan kuulla siitä, että minun pitäisi muokata vaatteet sellaisiksi, että ne sopisi muillekin sekä miettiä myös ikääni. Ei, minä tuunaan juuri sellaisia joista itse tykkään, joita itse käytän. Jokainen ottaa niistä idean ja tekee omanlaisensa. Se on se tarkoitus tässä hommassa, ei se, että teen muille näitä enkä käytä itse.

Minä luon itselleni muotia, josta pidän ja jossa viihdyn ja näin toivon kaikkien muidenkin tekevän. Tuunauksessa on se hyvä, että aina voi tuunata uudelleen, jos ei aikaisempi toimi niin kuin ajatteli. Itse tehnyt useasti näin ja tulen tekemään jatkossakin. Tuunaan ja hyödynnän, teen ja puuhastan. Mutta, löytyikö listalta sinun lemppareitasi?

Mun rakkaimmat tuunaukset

Kaksitoista vallatonta ideaa teille kaikille samassa artikkelissa. Mikään ei ole niin kivaa, kuin kun sukeltaa omaan vaatekaappiin ja tekee sieltä mahtavia löytöjä ja pienellä fiksauksella saa aikaan aivan ihania vaatteita, joita ei samanlaista tule koskaan vastaan, ei edes itse kykene tekemään toista samanlaista, vaikka miten yrittäisi. Siksi tämä homma on niin parasta. Näin voi toteuttaa kaikkein hulluimmatkin ideat ja jos ei onnistu, kokeilee uudelleen. Saman vaatteen voi tuunata useammankin kerran. Oikein ihanaa kevään odotusta ja mahtavia tuunaushetkiä kaikille!

Mun rakkaimmat tuunaukset

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

6 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Mullakin olisi vaikeuksia valita, mikä näistä tuunauksista on ihanin. Kaikissa on se jotakin, ja ne kaikki toimii.

  2. Anne N kirjoitti:

    Ihania tuunaksia kaikki, mutta neuleet ehkä mun lemppareita 🙂

  3. Suvi kirjoitti:

    Hienoja. Farkkutakki ja laukku olivat mun lempparit ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *