Hae
VillaNanna

Elämä kuin romanttinen pitsi

Elämä kuin romanttinen pitsi

Onko sinulla elämä kuin romanttinen pitsi?

Virkkaat koko ajan erilaisia kuvioita elämäsi pitsiharsoon. Välillä tulee isoja reikiä ja välillä kauniita kuvioita. Erilaiset koukerot ja kuviot kertovat elämäsi eri käänteistä ja tapahtumista. Jokaisella silmukalla on oma tarkoituksensa ja tarinansa. Jokainen koukkaus luo historiaa sinun oman elämän pitsissä. Virkkaat uutterasti kuin pieni muurahainen konsanaan, välillä itkien, välillä nauraen ja kaikki se lisää pitsiä ja sen eri kuvioita. Niistä voi lukea sinun oman elämän matkaa.

Millainen siitä pitsistä tulisi, jos jokainen virkkaisi oman elämänsä kankaaksi? Millainen olisi pitsin alku ja loppu? Millaiseksi vaatteeksi sen voisi valmistaa. Olisko pitsissä eri värejä, vai olisiko se yhtä ainoaa väriä? Miten mielenkiintoista olisikaan nähdä miltä jokaisen elämä näyttäisi pitsikankaana. Miten moninaisia asioita kankaat käsittelisivät.

Elämä kuin romanttinen pitsi

Elämä kuin romanttinen pitsi

Pitsi on kuin hämähäkin seitti, ei tosin niin tahmea mutta kaunista. Pitsi olisi niin kaunis materiaali kuvastamaan meidän jokaisen elämää. Vaikka elämä on ylä-ja alamäkiä, pitsinä ne näyttäisi vain kauniille kuvioille.

Millainen olisi minun pitsi?

Toisinaan röpelöinen ja löysä, toisinaan taas jämäkkä, kaunis pitsi. Minun pitsissä näkyisi monet pienet polut, jotka kasvaa suureksi tieksi, monen mutkan hiekkatieksi, on hyppyreitä ja syviä rotkoja. Kukkia ja aurinkoa, isoja reikiä siellä täällä ja jossakin kohtaa taas näkyy pieniä keijukaisia. Pitsini olisi kuin satumaailma, joka avautuu kaikkien eteen kuin paratiisi. Ei minun elämänpitsi olisi kuitenkaan kuin satujen prinsessa tarina, vaan minun oman elämän tarina, joka on minun oma satuni ja minä satuni sankariprinsessa.

Se sankariprinsessa, joka kaatuu ja nousee ylös mutaisena. Pesee kasvonsa ja letittää punaisen tukkansa ja nostaa päänsä pystyyn ja jälleen astuu seuraavaan satuunsa. Tämän kaiken minä sitten virkkuukoukulla virkkaan pitsiksi, elämän omaksi kankaaksi, jossa kerron minun elämäni tarinan.

Elämä kuin romanttinen pitsi

Saako elämänpitsiä koskaan valmiiksi?

Onko pitsi valmis kun oma aika koittaa? Vai jatkuuko pitsin virkkaaminen lasten käsissä? Virkkaammeko me kaikki omaa kangasta joka on lähtöisin meistä ja meidän esi-isistä ja esiöideistä? Tuleeko elämänpitisistä loputon kertomus koko suvun historiasta? Tätä voi miettiä ja ihmetellä samalla kun valmistaa käsitöitään.

Asu

 • Hame on valmistettu tilkuista ja jämämateriaaleista. Kaikki materiaali käytettiin. Mitään ei jäänyt yli tai mennyt roskiin.
 • Villasukat on neulottu perun villasta
 • Pitsipaita on Kierrätyskeskuslöytö

Unelmat kuin romanttinen pitsi

Ihanan romanttista iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Jämämateriaaleista romanttinen hame

Ekstra pitkät villasukat

8 kommenttia

 1. riitta reissaa kirjoitti:

  Pitsi on kaunis, ajaton ja monikäyttöinen. Välillä romanttinen, välillä rento. Suurena kokonaisuutena ja yksityiskohtana. Pitsi!

 2. Marjo kirjoitti:

  Pitsi on hurmaava! Se on minusta mystinen materiaali vaikka samalla ihan yltiöromanttinen. Pitsiin liittyy historiallisuus ja aikakausien kerrokset. Pitsi on
  lupaus jostain. Rakastan pitsiä! Ihana tuo sinun hameesi – tyttömäinen 🙂

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, pitsi kertoo monenlaista tarinaa historiasta ja nkyisydestä.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitsi on kyllä niin hempeän romanttista 🙂

 4. Katja kirjoitti:

  Onpa hauskasti kirjoitettu pitsistä, en ole ajatellut asiaa koskaan noin. Aika vähän löytyy pitsiasioita omasta kodista! 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Pitsistä tulee mieleen elämä ja sen monet koukerot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *