Hae
VillaNanna

Villapaidasta mekko

Villapaidasta mekko

Villapaidasta tuli mekko Make Nine -haasteen tiimoilta. Olen nyt saanut valmiiksi yhdeksän suunniteltua työtä. Ei kuitenkaan niin, että olisin saanut ne tehtyä joko ompelulistalta tai neulelistalta, vaan jokainen työ on tehty joko neuleena tai ompelutyönä. En siis kuitenkaan tavoitteeseeni päässyt, että olisin saanut valmiiksi kaikki. Mutta ensi vuodelle on loput yhdeksän, jotka jäi tänä vuonna tekemättä.

Villapaidasta mekko

Täytyy myöntää, että tämä haaste on ollut iso haaste. En ole saanut ommeltua ja neulottua muutenkaan mitään, joten haastetta on ollut. Olen laiskistunut valtavasti ja mitä vähemmän pitää tehdä sen parempi. Päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä etsimään materiaalia UFF:in tasarahapäiviltä. Silloin kun ne tässä viimeksi oli. Tarkoituksena löytää kaksi paitaa, jotka sopivat yhteen, jotta voin tehdä mekon. Sellaisia ei löytynyt, mutta löytyi aivan häkellyttävän hassu paita, jossa oli paitaan ommeltu liivi. Sainkin heti inspiraation siitä ja nappasin paidan mukaani.

Homma alkoi ensin paidan pesulla, jonka jälkeen purin paidan kokonaan osiin. Poistin koristeet, joita en halunnut paitaan sekä pienensin liiviosaa paljon, sekä lyhensin liiviosaa. Tämän osan kiinnitin paidan helmaan. Purin liivistä huolittelukaitaleet pois ja kiinnitin tilalle hihat. Tämän jälkeen leikkasin paitaosasta kainaloiden alta helman irti, jonka ompelin liivin helmaan kiinni. Näin sain hassusta paidasta hassun hameen. On muuten tosi lämmin.

Mekon vaikea tie

Mekkoa ei ollut mitenkään helppo tehdä, ihan siitä syystä, että se piti kokonaan purkaa ja purkamisesta valitettavasti syntyi myös muutamia reikiä, vaikka miten varovasti yritti purkaa. Itse mekon rakentaminen oli helppoa. Yli ei jäänyt muuta kuin paidan yläosaa, joka sekin on lapset käyttäneet töissä. Käytännössä siis mitään ei jäänyt käyttämättä.

Minulla ei ollut ihan selkeää suunnitelmaa miten toteutan mekon, joten siksi ei ole olemassa mitään selkeää ohjetta, vain suuntaa antavaa. Tärkeää oli kuitenkin se, että sain lisättyä helmaan lisää materiaalia, joten mekko ei ole liian lyhyt, vaan sopiva. Paksujen sukkisten kanssa toimii kivasti ja saapikkaiden varsilla saa lisälämpöä, pitkä takki päälle ja näin pysyy lämpimänä. Mekko itsessään on todella lämmin, mutta lisälämpö Suomen talviaikaan on vain hyvä asia.

Villapaidasta mekko

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. byelinpo kirjoitti:

  Kivannnäköinen mekko! Olet kyllä taitava!

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Lopputulos näyttää tosi kivalta – tosin itse en olisi kyllä osannut tuosta lähtökohdasta millään päätyä tuohon lopputulokseen!

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tulipa ihana neulemekko! 🙂

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  villamekot on ihania 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *