Hae
VillaNanna

Inspiroidu omista vanhoista vaatteista

Inspiroidu omista vanhoista vaatteista

Inspiroidu omista vanhoista vaatteista ja luo niistä jotakin uutta. Oma vaatekaappi on ihan paras paikka tehdä löytöjä ja luoda niistä löydöistä jotakin ihan uutta. Pahasti rikkinäiset ja hiukan venyneetkin vaatteet voidaan muokata ihan uuteen uskoon aika pienelläkin nikseillä

Inspiroidu omista vanhoista vaatteista

Minun uusin inspiraationi lähti rikkinäisestä hameesta sekä vanhasta itse ommellusta topista. Hameen helma oli jäänyt jonnekkin jumiin ja siinä oli ammottava reikä. Toppia taas en ole koskaan käyttänyt. Se olikin sellainen leikkuujätetoppi. Vieroksuin ehkä eniten tuota täysin läpinäkyvää materiaalia. Luulen, että se on se syy miksi toppi lopulta jäi käyttämättä. Hame taas on alun perin löytynyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja oli minulle muutoinkin aivan liian suuri ja pitkä. Ehkä se onkin se syy miksi siinä oli niin valtava reikä, jota oli hankala lopulta korjata.

Otin siis mieluiten sakset käteen ja leikkasin ensin topin helman epäsymmetriseksi. Sen jälkeen leikkasin myös hameen helman epäsymmetriseksi, ylin osa lähti siitä isosta reiästä ja takaosa tietenkin sitten pitkänä. Leikkasin myös kapean frillan. Näin saisin söpön tunikan, jota käyttää vaikka sunnuntaiasuna kotosalla.

Ompelujärjestys:

 • Ompelin ensin frillan kappaleet yhteen ja ompelin toiseen pitkään reunaan rullapäärmeen.
 • Toiseen pitkään reunaan ompelin poimutuslangan.
 • Poimutin kappaleen ja ompelin kiinni hameen helmaan.
 • Tämän jälkeen ompelin helmaosan toppiin.

Lopulta aika helppo ompelus. Eikä tuota frillaa tarvitse laittaa ollenkaan jos ei tykkää. Itse halusin hyödyntää materiaalin, ettei mene hukkaan niin paljon. Frillalla sain myös hiukan pidennettyä helmaa, ettei se olisi niin kovin lyhyt. Onneksi helmankin voi tehdä eri mittaiseksi, jos hame vain on ehjä.

Sunnuntain hauska asu

Tietenkin tämä liehuketunika sai kaverikseen valkoiset Leggarit, joiden lahkeissa on söpöt pitsit. Tämän tyyppiset leggarit oli joskus 2000 -luvun alussa muotia, varsinkin kun näissäkin on rypytys sivuissa. Mielestäni pöksyt siis sopi todella hyvin tämän tunikan kanssa. Tai voiko tätä edes sanoa tunikaksi? Olkoon toppi. Jalkaan voikin sujauttaa ihan millaiset kengät tahansa. Jos menisin kauppaan, niin laittaisin Dr. Martensin sandaalit, mutta nyt olin kotosalla, niin jalkaan sujahti mieluiten tietenkin muoviset fläpärit.

Muuta ei sitten tarvita, ihana aurinko ja lämpö pukee asua myöskin. Kyllä on ihanaa kun on vielä kesä. Vaikka illat ovatkin jo hyvin kylmiä. Viime yönä kun nukuin ensimmäisen kerran ikkuna kiinni, sen verran kylmä tuli nukkuessa. Vielä kuitenkin päivät ovat ihanan suloisia ja lämpimiä, joten otan kaiken ilon ja hyödyn irti viimeisistä lämpimistä päivistä.

Inspiroidu omista vanhoista vaatteista

Mahtavaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Omassa vaatekaapissa shoppailu aina kannattaa. Aika usein sen pohjaan jää aarteita, joista ei itsekään muista. On hyvää, jos osaa tuunata, mutta vaatteet voi vain yhdistää uudella tavalla, ja voila! – uusi ja raikas asukokonaisuus on valmis.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitäisi itsekin tehdä taas shoppailureussu omalle vaatekaapille, ja kenties karsia sieltä jotain pois 😅

 3. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  tuohan on tosi hauska! mun vaatekaapissa ei paljoa enää soppailla, koska oon nyt vihdoin laittanut sieltä pois niitä jo puhkikulutettuja vaatekappaleita 😀

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Siis aivan ihana ja ihan sun näköinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.