Hae
VillaNanna

Neulotut kurpitsat

Neulotut kurpitsat

Kekri vs Halloween

Neulotut kurpitsat ovat niin suloiset, että melkein voisin harkita viettää Halloweenia, mutta ne sopivat myös hyvin Kekriin, joten ei haittaa vaikka näitä nyt komeilee meidän pöydällä koristeena. Näihin ihaniin, pehmeisiin saa upotettua kivasti langan jämät, joista ei oikein ole sukkiin tai muuhunkaan sellaiseen järkevään.

Minulle on ollut päivänselvää, että meillä vietetään aina suomalaista sadonkorjuujuhlaa, Kekriä ja Halloweenit saa jäädä muiden puuhaksi. On jotenkin myös surullista, että suomalsiet hauskat tavat katoaa tuontijuttujen jalkoihin. Tosin, on myös hienoa, että Kekri on tehnyt uuden tulemisen ja sitä on alettu viettää yhä enemissä määrin, myös nuorisotiloilla. On hienoa, että nuorisotyössä opetetaan suomalaisia perinteitä ja kulttuuria myös meidän omille nuorille.

Se, että mäkätän siitä, että Kekri on suomalainen perinnejuhla ja sitä pitäisi viettää, ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei Halloweenia pitäisi viettää ollenkaan. Olenhan itsekkin ollut Halloween juhlissa mukana ja meidän koulussa vietetään Halloweenia. Kerron kuitenkin aina Kekristä ja siitä mitä kaikkea siihen kuuluu…

Kekri

Kekri on sadonkorjuujuhla, jolloin katetaan pöytä mitä herkullisimmista herkuista ja syödään ja nautitaan. Myös olut kuuluu kekriin, meillä tosin olutta ei oikeastaan juo muut kuin poikani, vanhin poikani.  Kekri on aikanaan ollut hyvin mässäily juhla, taloissa on ollut ovi auki ja kekripukit ja kekrittäret ovat kulkeneet talosta taloon syömään ja juomaan. Lapset ovat saaneet pukea päälleen naamiaisasun, metsän eläimiin liittyviä tai sitten metsästäjäksi tai tilalliseksi. On leikitty, laulettu ja juhlittu.

Tärkeimmät hahmot kekrin historiassa ovat olleet kekripukki, kekrittäret, Kylän kaisa (kylän pisin ja isoin mies puettiin Kylän Kaisaksi ja hän vartioi kekripukkia) sekä Runsauden ruhtinatar, jolla oli iso rintakehä täynä nännejä. Kekripukki tuli myös nuutinpäivänä kylään, jolloin kekripukki muuttui nuuttipukiksi.

Kekrin viettoperinne on ollut pitkään kadoksissa mutta nyt muutamien vuosien aikana on kekri alkanut nostaa suosiotaan ja noussut Halloweenin rinnalle. Kekri eroaa eniten Halloweenista siinä, että Kekrissä juhlitaan elämää ja maan antimia, juhlitaan äitimaata.

Rosannaofmay -blogin kurpitsaohje

Rosanna of May -blogista löydät ohjeet näihin ihaniin kurpitsoihin, lataa PDF ja nauti leffasta samaan aikaan. Jokin pelottavakin elokuva käy, jos haluaa fiilistellä molempia juhlia. Ohje on helppo ja jos tekee virheen, niin kuin minä tuon isomman kanssa, saa virheet helposti piiloon kun aletaan muotoilla pallosta kurpitsaa. Eipä kuulkaa virhe näy. Toki, jos on täydellisyyttä haluava, niin tietenkin purkaa mutta minä en halunnut lähteä purkuhommiin.

Neulotut kurpitsat

Minulla oli suuria vaikeuksia päättää missä ja millaisia kuvia haluan näistä suloisuuksista, joten kun vein rikkoutuneen saumurin huoltoon, niin samalla päätimme kuvata kurpitsat ulkona rannalla sekä kuvasin vielä kotona meidän takapihalla. Molemmat siis päätyivät lopulta blogiin. Kun Lauttasaaren rannalle tultiin, niin täytyy sanoa, että kyllä meri on niin kaunis, siitäkin huolimatta, että lauantaina se ei oikein antanut parastaan. Ihan huikea fiilis tuli jälleen meren äärellä kun antoi meren puhua meille ja tyynnyttää oman myrskyävän veren.

Neulotut kurpitsat Neulotut kurpitsat

Oikein ihanaa päivää teille kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

LUE MYÖS:

Sadonkorjuujuhliin vihannesruukku

12 kommenttia

 1. Rosanna kirjoitti:

  Todella kauniita kuvia oot ottanut kurpitsoista. ❤️

 2. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Meillä juhlitaan molempia juhlia ja joskus olemme käyneet myös kirkossa läheisten seurana, kun luetaan vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten nimet.

  • villananna kirjoitti:

   Meillä on tuo Halloween jäänyt kyllä niin taka-alalle nykyään.

 3. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Kiva kuulla Kekristä lisää, mutta ah, nää kurpitsat! Ihastelin näitä jo sun instassa, ihan hitsin suloisia <3

  • villananna kirjoitti:

   Siis nää on niin ihania <3 Ihan tosissaan ihastuin näihin ja nää tulee olemaan mun yksi somistus kuvissa tästä lähtien.

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Voi kuinka söpöjä! 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hauskoja nuo kurpitsat 😀

 6. Life with Eve - blogi / Eveliina kirjoitti:

  Oletpa taitava! Ulkomailla Halloween on aina Halloween, siellä olenkin sitä juhlinut. Suomessa päivä menee vähän ohi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *