Hae
VillaNanna

Rakennetaan joulu pikaisesti

Rakennetaan joulu pikaisesti

Tänä vuonna meillä rakennetaan joulu pikaisesti, viime perjantaina peruutimme matkamme, tai ei se käytännössä mikään matka ollut, kylpylälomailu Suomessa vain, mutta tulimme siihen lopputulokseen, että jäämme kotiin ja tietenkin kovassa kiireessä rakennamme jonkin sortin joulun nuorimmalle tenavalle.

Normaalisti tähän aikaan, meillä on kova tohina päällä, kun pakataan matkalaukkuja ja suunnitellaan vielä miime hetken kuvioita. Normaalisti siis lähdemme pois jouluksi, lomailemaan ja nauttimaan valmiin pöydän antimista. Tänä vuonna on vähän kaikki mennyt ohi, kuten hanukka, syötiin me kuitenkin aivan ihania sufganiyot, eli hillodonitseja, vein niitä myös töihin maistiaisiksi.

Helsinkiin on perustettu juuri ELIAS culinary -leipomo ja sieltä voi tilata erilaisia herkkuja mitä ikinä tarvitsee. Koska itse olen todella huono leipomaan hillodonitseja. niin tämän leipomon ilmestyminen oli kyllä mahtava juttu meikäläiselle. Vielä kun olisi saanut latkeseja… Tänä vuonna kun ei päästy myöskään latkes juhliin osallistumaan, niin oliisin niin kaivannut jotakin, josta olisin latkeni saanut. Mutta ei auta kuin itse valmistaa vain.

Rakennetaan joulu pikaisesti

Meillä joulun vietto ei ole itsestään selvää, minulle se on vain yksi loma siinä missä kesälomakin. Ei sen suurempi juttu. Vaikka mieheni on teologi, hän ei perusta joulun kristillisestä sanomasta. Siksi joulu on meillä uskonnoton pakanajuhla, jossa keräännytään ruokapöydän ympärille kolmena päivänä ja syödään kaikessa rauhassa, ei muuta. Koska joulu on meille loma, niin on helppo lähteä matkailemaan ja katselemaan muita maita, kokemaan ja näkemään muuta. Nauttimaan omasta olosta, tulla valmiiseen pöytään ja lapset voivat valita matkalla sen yhden rakkaan lahjan, jonka haluaa itselleen. Tämä tapa sopii meille erittäin hyvin, paremmin kuin se, että olemme joulun kotona.

Tänä vuonna maailma kuitenkin päätti toisin ja joudumme viettämään tämän loman kotona, mutta elämme toivossa, että ensi vuonna tilanne olisi toinen ja voisimme matkustaa jouluksi Zakopaneen. Kyllä, voitteko kuvitella, että minä suostun päästämään Krkaovasta sen verran irti, että matkustan Zakopaneen. Käsittämätöntä… Olen kuitenkin niin pitkään nyt toivonut pääseväni rinteille laskettelemaan ja seikkailemaan vuoristoon, että pakkohan se on päästä sinne näkemään miten joulua vietetään siellä. Uuden vuoden voi viettää sitten Krkaovassa. Ehkä, tai jossakin muussa kaupungissa.

Totuus on, että minua harmittaa, ettei päästy reissuun, mutta selviän kyllä harmistani ja työ auttaa siinä, nythän kun en lomaa oikein ottanut sen vuoksi kun ollaan kotona.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Joulusta arkeen

Kertomus joulusta – Silja Europa

Moikka, olen taas täällä

8 kommenttia

 1. Riitta reissaa kirjoitti:

  Toivotaan, että 2021 on parempi matkailuvuosi! Ja Krakovalle täydet pisteet!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Toivotaan vuoden 2021 korvaavan kaikki vuoden 2020 puutteet 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Toivottavasti teillä oli ihana joulu! Hyvää uutta vuotta teille 🙂

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Matkalle tekisi jo minunkin mieli. Tosin eipä minulla ole edes lomaa, kun vasta aloitin nykyisessä työpaikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *