Hae
VillaNanna

Farkkujämäprojekti jatkuu

Farkkujämäprojekti jatkuu

Mahtava, kekselijäs ja monipuolinen farkkujämäprojekti jatkuu jälleen, tällä kertaa valmistui korisysteemihärpäke piknik -alustoille sekä pikkujämistä tyyny. Meikäläistä ärsyttää niin paljon se, kun meillä on muutama retkihuopa ja niille ei ole mitään paikkaa missä niitä pidetään, keräävät vain pölyä rappusilla. Koska farkkujämäkassissa on materiaalia reilusti, niin sain kuin sainkin niistä yhdistelemällä pussukkanyssykkäkorihärpäkesysteemin. Tämä systeemi sopii hyvin rappusten päähän seisomaan, kertomaan tarinaa jokaisesta ihanasta reissusta, joita me olemme tehneet ja joita me tulemme tekemään. Nyt eivät peitot kieri jaloissa, vaan pyörii yksi nyssykkä vain.

Farkkujämäprojekti jatkuu

Alunperin suunnittelin tekeväni jotakin tosi erilaista, tein tarkkaan oikean kokoisia pikkutilkkuja. Tilkkutyö siis oli tulossa, mutta monet tietävät meikäläisen ja lopputulos on aina jotakin ihan muuta kuin se mitä ensin olen ajatellut. Tämä työ oli monin tavoin hankala, sillä en todellakaan halunut mitään sellaista, jota en tarvitse mihinkään. Laukkuja on, seinähärpäkkeitä ei käytetä ja erilaiset koristeet ei nyt oikein innosta. Ainakaan isossa mittakaavassa. Joten tietenkin lopputuloksen pitää olla jotakin, jota todella tarvitaan. Nimeä tälle on kuitenkin vaikea antaa.

Kaikki materiaalit on kierrätettyjä. Farkkuosat on vanhoja farkkujen jämäpaloja ja vuori on äitini antamaa kangasta. Samaa materiaalia on käytetty myös tyynyssä. Tyynystä tulikin lopulta hyvin pullea, kun lykkäsin vanhan tyynyn sinne sisälle, tyyny oli hippasen, tai oikeastaan aika paljonkin isompi mitä tyyny itse. Mutta se sopii oikein hyvin pihalle. Olikin lopulta tosi hyvä, että päätin sekoittaa kaikki erilaiset osat toisiinsa. Lopputulos on juuri sellainen kuin arvata saattaa. Höperö ja boheemi.

Vaikka tähän työhön meni aika paljon materiaalia, niin silti kassi tuntuu olevan ihan täynnä. Eli tätä hommaa siis jatketaan vielä lisää. Palat pienenee vaikka kassi ei tyhjene. Kummallinen juttu. En ymmärrä miten se on mahdollista. Täytyy sanoa, että paljon tulee olemaan lopulta juttuja, mitä on tämän yhden pienen kassin osalta tullut tehtyä. Kun tämän joskus saan päätökseen, niin juhlin tätä ompelemalla uuden mekon ihan oikeasta kankaasta. Lupaan kuulkaas sen.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Lue myös:

Pää lyö tyhjää

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Juuri aamulla mietin, että olisi kiva saada tuollainen farkkukassi 😀

  • villananna kirjoitti:

   Tää on kyllä kiva. Mahtuu hienosti kolme peittoa tuonne.

 2. riitta reissaa kirjoitti:

  Tuo tyyny on hauska! Tulee mieleen 1970-luku, jolloin muistaakseni Pentik aloitti Suomessa laukkujen ompelun nahkapaloista. OLisikohan tehnyt muitakin vaatteita. Keramiikka taisi tulla kuvioihin vasta myöhemmin.

 3. Jael kirjoitti:

  Aivan ihania juttuja taas jämistä:)

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Ihastuin tuohon farkkukassiin! Olisi ihana kesäkassi. Kyllä kai se kesä tulee, vaikka nyt näyttää talviselta kun ulos katsoo.

  • villananna kirjoitti:

   Se on kyllä ihana kassi, pienempänä menisi toki myös kesäkassista 🙂

 5. Sonja kirjoitti:

  Nämä sun käsityöt on kyllä tosi kivoja! Tosi kivasti saa vinkkejä hyödyntää kotoota löytyviä materiaaleja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *