Hae
VillaNanna

Mun lempituunaukset kautta aikojen

Nyt kootaan mun lempituunaukset kautta aikojen yhteen nippuun tähän postaukseen. Syykin on aika päivän selvää, sillä asunnon laittaminen vain kestää ja kestää, johtuen meidän tavara määrästä. Tavaran läpikäymisessä menee aikaa ja aikaa ja aikaa. Meillä on vasta vessa sekä pesuhuone sellaisessa asuttavassa kunnossa. Eli matkaa on vielä paljon, mutta paikkoja mihin tavaraa laittaa vähenee koko ajan. Mutta mennään asiaan!

Mun lempituunaukset kautta aikojen

Niin kuin tiedätte, minun yksi rakkaimpia harrastuksia on tuunata vanhoista vaatteista uusia ja sitä yritän tehdä koko ajan, välillä hyvällä menestyksellä, useimmiten huonolla, sillä olen laiskistunut paljon siitä mitä olen ennen ommellut. Työ vaatii veronsa ja jotenkin kiinnostuskin on alkanut hiukan kadota. Mutta nyt kun olen käynyt läpi laatikoita ja kerännyt säkkejä töihin sekä kiertoon, on vastaan tullut paljon materiaalia, joista olen innostunut tekemään taas uutta. Näin päästään hienosti aikaan mistä kaikki on alkanut.

Otsikoista pääset hienosti jokaiseen postaukseen halutessasi katsomaan joko ohjeita tai katselemaan alkuperäisen postauksen kuvia.

Olkaa hyvät, mun lempituunaukset kautta aikojen:

Vanha poncho hameeksi

Ihan ensimmäisenä esittelen muutama vuosi sitten valmistuneen hameen, jonka tein vanhasta ponchosta. Homman toteutin ihan vain neulomalla ja virkkaamalla. Kaikki osat hyödynnettiin, mitään ei jäänyt jäljelle. Ruusukkeesta tein pannan myöskin mätsäämään hameeseen.

Mun lempituunaukset kautta aikojen

Lumppumaakarin ekstaasi

Lumppumaakarin ekstaasi on edelleen minulla sellainen tunnetila, jota etsin päivittäin. Mutta asiaan. Tässä tuunauksessa pääosassa on 80-90-luvun pitkä villakangastakki, jonka tuunasin enemmän itselleni sopivaksi. Tämä takki oli ja on edelleen ylpeyteni. Ihan jo fiiliksen vuoksi.

Huiveista liivi

Ah, tämä tuunaus on minun ihan lempparein. Niin helppo ja yksinkertainen toteuttaa ja lopputulos on näyttävä. Näin saa myös kaksi käytöstä poistettua leveää huivia aivan uuden ulkonäön ja käyttötarkoituksen. Huiveista saa siis aivan ihania liivejä, jotka sopii asuun kuin asuun. Ohjeet liiviin löytyy tästä linkistä.

Huivista hame

Minulta löytyy huiveja valtava määrä ja osasta sitten tulee välillä tuunattua jotakin aivan muuta, kun huiveja ei tule käytettyä huivina. Tämä hame oli mielenkiintoinen projekti ja opin aika paljon huivin luonteesta, mutta lemppari tuli ja onnistuin tekemään jotain aivan erilaista mitä ennen.

Mun lempituunaukset kautta aikojen

Swantsit, ihan parasta

Jos muistan oikein, niin vuonna 2013 käsityömaailma kohisi swatseista, itse en siihen kohinaan päässyt, en ollut edes innostunut siitä, mutta nyt vuosia myöhemmin pyöräytin parit swantsit kaappiini ja niitä on sitten pidetty ja paljon. Mitkä ne swatsit nyt on? Ne ovat villapaidasta tehdyt housut. Toinen postaus aiheesta löytyy tästä linkistä.

Mun lempituunaukset kautta aikojen

Kahden neuleen tango

Yksi rakkaimpia töitäni, joka meinasi jo heti kättelyssä mennä päin honkia, on tämä kahden neuleen paita. Löysin nimittäin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta kaksi erilaista neuletta, jotka yhdistin toisiinsa ja sain näin aivan ihanan ja romanttisen paidan meidän hääpäiväksi. Tämä paita on sellainen, jota varjelen suuresti.

Mun lempituunaukset kautta aikojen

Vanhasta neuleesta liivi

Rakastan liivejä, olivat ne sitten millaisia tahansa, mutta varsinkin slipoverit on mun juttu ja vanhoista neuleista saakin todella helposti tuunauttua liivin. Tähän liiviin halusin myös kirjoilla hiukan, että siitä tulisi enemmän vielä minun näköiseni vaate. Kirjonta onkin minulla harjoitteluleistalla ja toivottavasti sen taidon joskus paremmin opin.

Liian pieni paita

Joskus kaapista löytyy itsekseen kutistuneita paitoja, jotka on aika helposti tuunattavissa isommiksi ja näin kävi yhdelle paidalleni. Kaapin perältä huuteli minua aivan liian kittana paita, jonka päätin leikellä siivuiksi ja näihin siivuihin sitten lisäilin pitsiä ja sain näin aivan ihanan söpön neuleen, jota on tullut käytettyä enemmän mitä ennen.

Miehen rikkinäinen kauluspaita

Miehen kauluspaidoista olen tehnyt mekkoja, hameita, paitoja, vaikka ja mitä, mutta tämä paita on yksi ehdoton lempparini. Koska hiha oli rikki, niin paidan tuunaus oli vielä haasteellisempaa mitä yleensä ja en halunnut yhdistää tähän muita paitoja, joita yleensä teen. Lopputulos on ihana ja toimii tyyliini todella hyvin.

Tyllihame pitsiverhoista

Minulle pitsiverhot on yksi tärkeä materiaali, josta teen kaikenlaista mielenkiintoista ja tämä tyllihameen tyyppinen hame on yksi sellainen työ. Tämä on myös ensimmäisiä töitä, joista olen oikeasti innostunut todella paljon. Varjelen tätäkin hametta tarkkaan. Pitsiverhoista olen pääasiassa tehnyt hameita, joita tässäkin blogissa on esillä monen monta.

Vanhoista farkuista hame

Farkku on lempimateriaalini, vaikka olenkin työstänyt sitä aika laihasti lähivuosina. olen tehnyt vanhoista farkuista sistustujuttuja, koristejuttuja, leluja, hameita, mekkoja, takkeja, pelejä. Farkusta voi siis tehdä mitä tahansa ikinä keksiikään. Ehkä pitää tehdä farkusta oma koostepostaus joskus. Mutta tämä hame on yksi suosikkejani farkkutuunauksessa ja en ole yksin suosikkini kanssa. On monen lukijankin lemppari.

Kaksi erilaista paitaa

Tämä vaate on täysin minun tyyliseni joka tavalla. Mieheni pieneksi jäänyt paita ja minun laatikkomallinen tylsä neule yhdistyi suloiseksi minimekoksi tai tunikaksi. Kumpi ikinä kenellekin sopii parhaiten. Tätä onkin käytetty monin tavoin ja nyt se on kaapissa sellaisessa kohdassa, että minun on helppo se ottaa esiin.

Ruma joulupaitamekko

Loppuun laitankin esille mekon, joka on minulle se kaikkein upein luomus ikinä, nimittäin minun ruma joulupaitamekkoni. Tämä mekko on joka vuosi minulla esillä töissä, kun meillä on jouluaskartelu ilta kaikille kerholaisten perheille. Tätä ihaillaan kovasti ja ehkä tänä vuonna se on päälläni.

Mun lempituunaukset kautta aikojen

Mun lempituunaukset

Tässä oli tämä postaus. Valtava määrä lemppareita ja paljon jäi kuulkaa vielä postauksen ulkopuolelle. Oli pakko vähän rajata mitä tänne laittaa, vaikka tuunaus hommat ovat alkaneet 2007, niin se suurin innostus alkoi vasta 2013, jolloin tein lähes kaiken tuunaamalla ja lopetin uusien vaatteiden ostamisen kokonaan. Nykyään ostan kyllä uutta, mutta vain ja ainoastaan silloin kun en löydä käytettynä ja silloinkin tarkkaan harkittuna. Useasti siis lopulta en osta ollenkaan. Ainoat asiat, jotka ostan uutena on alushousut (jos en niitä ompele) sekä sukat ja sukkahousut.

Mun lempituunauksen kautta aikojen on nyt vihdoin teille esillä yhdessä nipussa ja toivottavasti tämä ei jää ainoaksi koosteeksi siitä hommasta. Olen nimittäin saanut taas valmiiksi kaikenlaista ihanaa, joka pitäisi vain nyt laittaa teille esille mahdollisimman pian. Tästä saan minäkin jo ideoita seuraaviin juttuihin ja ehkä tekin löydätte omia lemppareitanne tästä postauksesta, joita voisi lähteä kokeilemaan.

Mukavaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Milla / https://www.moonshapedlittlebox.fi/ kirjoitti:

    Näitä kierrätysteemaisia käsityöpostauksia on ihana seurata, kun on työskennellyt yli kymmenen vuotta pukuompelijana. Kekseliäitä ratkaisuja ja uniikkia tyyliä samassa paketissa. 😊 Siun pitäisi tehdä kooste noista pitsiverhoista ja tylleistä ommelluista hameista, olisi ihana nähä kokonaisuutena miten erilaisia niistä saa ja millä tavalla tyyli on muuttunut vuosien varrella!

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Paljon ihania töitä!
    Mun lemppari on farkkuhame. Sellaisen olen itsekin käyttänyt reikiin asti.

  3. Jenna kirjoitti:

    Kaikkki vaatteet ottaisin käyttöön. Ihania. Kun joskus saisi itsekin aloitettua. Nyt fiilistelen
    vain blogiasi <3 hyvää joulua. Mukana oltu jo useita vuosia ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *