Hae
VillaNanna

Hotel Rubinstein ja Suomalainen sauna

Hotel Rubinstein ja Suomalainen sauna

Hotel Rubinstein sijaitsee vilkkaalla Szeroka kadulla Kazimierzissa. Se on vähän piilossa ravintoloiden syleilyssä, mutta sen löytää kyllä. Rubinstein on monelle tuttu nimi, varsinkin naisille. Hotelli on neljän tähden hotelli ja tykättiin tosi paljon yöpyä siellä. Hirmuisen montaa kuvaa en huoneesta ottanut. Ylipäänsä otin huonosti mitään kuvia mistään, se vain unohtui.

Hotel Rubinstein

Niin kuin tuossa ylempänä jo sanoin, niin nimi Rubinstein on monelle tuttu, niille joille ei, annan pienen historiikin. Talo, nykyinen hotelli on Helena Rubinsteinin synnyintalo, talo on kyllä muuttunut siitä ajasta ja oikeastaan pariinkin kertaan muuttunut. Hotellia on korotettu muutamaan otteeseen, ulkopiha on nykyään sisätilaksi rakennettu ja huoneita on saatu lisää. Myös katolle on tullut uusi ihanan sympaattinen terassi. Terassilla me vietimme muutaman illan mieheni kanssa. Hotelli on pieni mutta elegantti. Aamupala on tarkkaan mietitty, osan voit ottaa itse, osan tilata ilmaiseksi ja osassa on erillinen hinta.

Tervetuloa hotelliin!

Helena Rubinstein syntyi vuonna 1871 Krakovassa, kazimierzissa (Oikealta nimeltään Chaja). Hän opiskeli lääketiedettä Sveitsissä, mutta muutti Australiaan ja alkoi kehitellä erilaisia voiteita ja oli samalla töissä farmasialiikkeessä. Ensimmäisen oman liikkeen hän avasi 1900 ja myi puolalaista voidetta Valaze. Kyseistä voidetta alettiin myös valmistamaan Austraaliassa. Helena palasi Eurooppaan opiskelemaan ihotautilääkärien opissa ja loput on historiaa. Tavaratalot olivat uusinta uutta ja Helena ymmärsi miten tavaratalojen kautta saa tuotteet laajemmalle yleisölle näkyväksi. Hän aloitti tuotteiden valmistuksen ja tukkumyynnin. Amerikkaan muuttamisen jälkeen, Helena perusti kauneushoitoloita ympäri maata. Toiminta menestyi. Helena eli 93 -vuotiaaksi ja kuoli 1965, kuollessaan hän oli yksi maailman rikkaimmista naisista.

Hotel Rubinstein ja Suomalainen sauna Hotel Rubinstein ja Suomalainen sauna

Suomalainen sauna

Miten suomalainen sauna liittyy tähän hotelliin? No, ihan sillä tavalla, että siellä on suomalainen sauna. Siis ihan oikea suomalainen sauna. Kiuaskin on suomalainen. Sauna on tosi pikkuinen ja niin kuin alussa sanoin, eipä tullut kuvattua. Vessa oli ehkä hiukan liian suuri verrattuna siihen miten pieni koko tila oli. Tilaa olisi saanut enemmän, jos vessa olisi ollut pienempi. Ihan niin suurta vessaa ei siis olisi ollut tarvetta tehdä. Mutta se nyt on aika pieni juttu tässä kuitenkin.

Löylyt oli hyvät, suihku hyvä. Annettiin aika ylitsevuotavainen arvostelu ihan paikan päällä. Oltiin aika innoissaan siitä, että kiuas on suomalainen. Heillä on ollut tarkoituskin rakentaa suomalaistyyppinen sauna, mutta henkilökuntakin äimistyi siitä, että tosiaan sauna on suomalainen. Paikan omistaja on siis ollut tarkka siitä, että kokemuksesta tulee autenttinen. Henkilökuntakin totesi, että olemme kuin kotonamme. Eli jos joskus majoitut kyseiseen hotelliin, niin varaa myös sauna. Se maksaa kyllä joitain zloteja, mutta kokemuksena aika kiva. Ja kaksi ihmistä vain mahtuu sinne.

Hotel Rubinstein ja Suomalainen sauna Hotel Rubinstein ja Suomalainen sauna

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kuvia Krakovasta

11 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Oho, selvisikö taustalla jokin tarina, miksi hotellista löytyy suomalainen sauna? Olikohan paikan omistaja mahdollisesti käynyt Suomessa ja tykästynyt Saunaan? Kazimierz olisi varmaan hyvä paikka majoittua, koska on alueena itsessään kiinnostava ja matka sieltä vanhaan kaupunkiin on lyhyt.

    • villananna kirjoitti:

      Se ei tosiaan selvinnyt, että miten suomalainen sauna on päätynyt sinne. Henkilökuntakin kuuli nyt ihan ensimmäistä kertaa, että esimerkiksi kiuas oli suomalainen. He kyllä tiesi, että se on suomalaistyyppinen. Kazimierz on ihan ehdoton, en ole muualla majoittunut kuin tuolla. Yleensä Plac Nowylla tai Josefa kadulla. Tämä oli eka kerta tuossa Szerokassa. Hotelli on meille kyllä tuttu kun ollaan oltu syömässä kellarissa jouluna. Nyt oltiin sitten hotellissa ja täytyy sanoa, että on aivan ihana paikka.

  2. Jael kirjoitti:

    Onpa viehättävän näköinen hotelli,ja hieno historiakin ja suomalainen saunakin vielä.
    Kaunista viikonloppua Melissa

    • villananna kirjoitti:

      On tosi viehättävä, pieni ja elegantti hotelli. Tää on se juttu, miksi Kazimierz on niin upea paikka. Kaikki rakennukset kertoo historiaa ja pääset osaksi sitä.

  3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Ribonstein-hotelli on jäänyt Krakovasta mieleen, vaikka siellä ei olekaan yövytty. Sijainti on ehkäpä parhain, mitä Krakovassa voi olla! Kazmierzin alue on niin upea. 🤩

  4. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Siis Rubinstein. 😅

  5. Stacy Sofia Siivonen kirjoitti:

    Kuinkahan monessa maassa olen ollut saunomassa. Puola ei kuulu niihin. Suomi, Venäjä, Ruotsi, Tanska, Irlanti, USA, Eesti. Pitkään paras kokemani sauna oli Venäjällä, mutta kyllä Kiilopään saunamaailma on sitä parempi.
    Ilmankos en ole mistään Rubinsteinista kuullut, kun kuoli ennen kuin minä kerkisin syntymään.

  6. Ne Tammelat kirjoitti:

    Aina ilo löytää ulkomailta laadukkaita saunoja. Kaukaisin paikka, josta olemme löytäneet Harvian kiukaita, on ollut Antarktiksen risteilyllä MS Roald Amundsenilta ja siellä kyllä hyvät löylyt maistuivat reippaiden ulkoilupäivien jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *