Hae
VillaNanna

Joulu se tulla tipsuttelee…

Joulu se sieltä kohta tipsuttelee ja äitiliinijoulumuoriset lahjoja tikkailee ja tikuttelee. Joulumyssyjä ja sukkia valmistuu, kovaa vauhtia myös paketteihin laittelee. Lapset laskee tonttuja ikkunan takana, glögit ja piparit on pöytään laitettuna. Jännitys on käsin kosketeltava ja lelukirjat täyttyy lasten toiveista. Pukille kirjeet kirjoitetaan, toiveet suuret muistiin laitetaan. Kauppojen välkkyvalot luovat ihanaa tunnelmaa, kyllä joulusta aina uusia puolia löytää saa.

Ei silti unohdeta kaapin resupaitaa, ei leikkuujätteen ongelma kohtaa, niistä saa vaikka mitä ihanaa, koristetta ja paketin täytettä muutamalla pistolla vaan.
Itse tehdyt joulukoristeet ja ihanat joululahjat. Ne ovat parasta mitä voi läheisilleen tarjota. Rakkaudella tehtyjä ja rakkaudella saatuja ja parasta on kun luonto kiittää tekijäänsä, kun vanhasta lumpusta uudeksi muokkaa.

Kulkusten helkkäily, joululaulujen kajahtelu, valot illan hämärässä ja toive valkoisesta joulusta, ne ovat mielessä jokaisella. Onko stressiä vai ei, on aina itsestä kiinni, paukkuuko uuni vai pääkoppa…Heitä stressi ovesta ulos ja tee tutkimusmatka omaan kaappiin, sieltä löytyy vaikka mitä kivaa niin koristeeksi kuin lahjapaketteihinkin. Oikeasti. Tähän postaukseen omat vinkkini laitan, mitä kaikkea voikaan vanhasta saada aikaan, vanhoihin vaatteisiin uutta taikaa.
* * * * *

Kaapissa huutaa vanha paita, ei sille ole käyttöä lainkaan. Vanha paita on parasta muuttaa, uudeksi tonttulakiksi se muuttua saa. Apuna käytä omaa pipoa, tupsun saa kätevästi vaikka takin kauluksesta.

Joulumuori tarvitsee omat tossut tuomaan joulumieltä leipomisen lomassa, lämmittämään kummassakin jalassa. Näin saa hyvin jämät nurkista pois ja ehkä vaikka pakettiinkin laittaa.
Pakkasukko riehuu ulkona, ei sustu antamaan armoa, kotona lämpimässä on ihan hyvä puuhastella mutta hartiat kaipaa silti jotakin lämmitä vielä. Vanhasta paidasta saa nopeasti ponchon lämpimän, jonka heittää päänyli tuosta noin vain.
Oho, nyt kävi moka…villapaita kutistui pesussa vahingossa. Ei hätää, glögipannu tarvitsee kaverin ja paidasta riittää materiaalia vaikka kattaukseen asti. Pannumyssyn uusi tuleminen, vanhan paidan eloon elvyttäminen.
Roskalla on sanottavaa: Älä heitä minua pois, tee minusta jotain kivaa annan minun valaista joulumieli kotiin. Farkku ja tylli sopii hyvin talvisen maiseman rakentamiseen. Luontoäiti antaa lainaan erilaisia materiaaleja. Käytä ja ota harkiten, älä tuhoa ja riko, ota tippuneet ja surulliset.
Niin paljon jää leikkuujätettä, pikkuruisia palasia. Mitä ihmettä niilläkin tekisi? Tietenkin joulukuuseen koristeita, ihanan suloisia ja pehmoisia. Tee erilaisia, sellaisia omanlaisia.
Nyt iski laskuus, en kyllä vie lehtiä lehtilaatikkoon. Mistä ihmeestä näitä aina tulee? Jos ei jaksa kävellä laatikolle asti niin mitäpä jos lasten kanssa keräät kaikki rikkinäiset koristeet ja jämäpalaset, roskat moninaiset ja väsäät lasten kanssa vaikka paperikuusen? Maalata toki voi myös mutta ei se pakollinen juttu ole. Laita myös valo sisälle, näin loistaa kuusi iltasella.
Vanha pyjama kaapissa, pitsiverhon pala ja tyhjä voidepurkki. Niistäpä tulee mahtava lahja tyttärelle ihanalle, säästyy näin rahaa vino pino kun pestä voi pesulaput mennen tullen. Säilytysrasia suloinen ja pesupussi tarpeellinen mukaan laitetaan.
Vanhoista paidoista saapi monta erilaista hupsutusta. Tee vaikka neulesetti, pipo, kaulaliina ja tumput. Näin helposti vanha muuttuu, ihka uudeksi muokkautuu. Hyödynnä jämälangat myös ja lahjasta tulee entistä parempi.
Huovuttunut villapaita on aina super lämpöinen, vielä kun vuoriksi valikoituu turkis, on varpaat lämpimät aina. Vilukissan supertoivelahja numero yksi. Materiaalitkin löytyy näppärästi Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, jos ei omasta kaapista löydy.
Rokkarille pipo ja tuubihuivi
Rokkaria on hieno muistaa, oman lempibandin paidoista tehdyt pipo ja tuubihuivi on ihan varma valinta. T-paitoja löytyy monen monta Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Toki ensin kannattaa kurkata omaan vaatekaapin perukoille.
Lopuksi laitetaan muutama herkku herkkusuiden mieliksi. Näitä ei tarvitse tehdä mistään vanhasta, vaan lasten kanssa hauskasti harrastaa yhdessä. Istahtaa lopuksi pöytään herkuttelemaan ja kuuntelemaan vanhempien tarinoita omasta lapsuudestaan. Miten joulun pyhät silloin omassa lapsuudessa vietettiin ja mitä herkkuja silloin syötiin. Ne ihanat tarinat kaikuu tuulessa, glögin tuoksu valtaa kodin, ei kiire minnekkään.
Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *