Hae
VillaNanna

Liian pikkuinen neuletakki

Liian pikkuinen neuletakki

Mitä tehdä kun kaapista löytyy liian pikkuinen neuletakki? Ehkä ensimmäisenä tulee mieleen laittaa se kiertoon, mutta jos takki onkin jostain kohtaa vähän rikki? Sitä ei voi laittaa kiertoon. Noh, jos poistotekstiilikeräykseen? Sinne se kuuluisi, mutta kun ei halua yhden takin takia lähteä autolla kuskailemaan…Mitäs nyt sitte?

Liian pikkuinen neuletakki

Voisiko tämä pikkuinen neuletakki toimia taideteoksen pohjana? Kokeillaanko? Nostetaan esille leikkuujätelaatikko ja aletaan kaivelemaan materiaalia, jota voisi käyttää tässä hommassa. Ja hyvinhän sitä löytyi. Löytyi kahta erilaista ruutukangasta. Toinen kankaan palanen ja toinen ruutupaita. Molemmista on jo tehty mekko, joten ei muuta kuin suunnittelemaan miten neuletakin muokkaisi ihan toiseksi. Sakset käteen ja leikkelemään neuleesta sivusaumat auki ja hihat irti. Sen jälkeen ruutukankaista sommittelemaan lisäosia.

Koska aina suurennan vaatteita kiiloilla, niin tietenkin tähänkin tuunaukseen oli kiilat laitettava. Takakappaleelle kiila sekä sivuille kiilat. Ne riittää, hihat pitää myös saada tilavemmiksi, joten hihat keskeltä kahtia ja ruutukangasta väliin reilusti. Näin saa puhvihihat neuletakkiin. Tämän jälkeen aletaan suunnitella koristeita. Ompelen kaistaleita toisiinsa ja toisen pään päärmään ja ompelen pitsiä ja koristenauhaa. Rypytyslanka ja kiinnitys neuletakin helmaan. Hihoihin kiinnitän ruutupaidan rannekkeet.

Menikö nyt vähän yli?

Ei mennyt! Voisin lisätä enemmänkin vielä kaikkea tähän jakkuun. Siksi tein siihen pitsistä ison rintaneulankin. Hirveästi ei kannata tähän yhdistää kaikkea, vaan hyvin perusjuttuja vain. Kuten nyt vaikka musta poolo, mustat leggarit sekä maiharit. Ne riittää. Muuten menee kyllä överiksi. Kun yksi osa asusta on jo överi, niin kaiken ei tarvitse olla. Itse toki voisin yhdistää tähän vaikka ja mitä, että menee ihan överiksi, mutta maltan mieleni. Haluan, että jakku näyttää enemmän teokselta.

Vaikka muokkaan vaatteita välillä hyvinkin pienesti ja annan niille lisäelämää pienillä muutoksilla, niin tämä on enemmän sitä omaa hommaa, että voin tehdä jotakin ihan erilaista. Aluksi oli ihan peruspaita ja sitten vaan puf ja se onkin kaikkea muuta kuin tavallinen paita. Tykkään katsoa millaisiin muotoihin vaate taipuu. Se on se kiinnostavin asia tässä hommassa.

Liian pikkuinen neuletakki

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Alexia mekko Kaavaamolta

Liian pieni tunika ja paita

2 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    No, ei mennyt! Pirteä ja hauskaa vaate. Juuri täydellinen talveen, mitä se omassa harmaudessa on. Väri- ja ilopilkku!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *