Hae
VillaNanna

Syysloma menoja

Aikaisemmassa postauksessa kerroinkin, etten kaikesta mitä syyslomalla tehtiin tee omaa postausta, se on aika turhaa mutta siitä huolimatta haluan tehdä listan mitä kaikkea lomalla teimme. Paljon puhutaan siitä, että lomilla kaikki lapset eivät pääse matkailemaan tai muuten seikkailemaan, syitä on monia, yksi on perheiden taloudellinen tilanne, varsinkin kesälomat ovat ongelmallisia. Minusta on kuitenkin hyvä, ettei lomilla aina tarvitse stressata lomamatkoista, kalliista tekemisestä tai muustakaan sellaisesta. Loma voi koostua monesta asiasta ja pienistäkin jutuista voi perhe nauttia valtavasti. Itse olin myös töissä lomalla, joten ihan kaikkeen en itse päässyt mukaan. Täytyy sanoa, että menoa on ollut nyt lomalla enemmänkin mitä suunniteltiin, väehmpikin olisi riittänyt.

Shoppailumatka
Leffa, Risto Reipas ja Nalle Puh
Matka menneeseen
Super Park
Walking with dinosaurs
Valokarnevaalit
yö isovanhemmalla
Ei ole pakko matkustella, tekemistä löytyy ihan kotinurkistakin ja on paljon itsestä kiinni miten halpaa menoa haluaa. Meille ei maksanut muu kuin shoppailut ja dinot. Aina kannattaa selvittää mitkä tapahtumat tai museot ovat ilmaisia tai milloin on ilmaiset sisäänpääsyt. Tällä viikolla Helsingissä on taas museoilla avoimet ovet, joten niitä kannattaa hyödyntää aina, myös kaikki jo muutoinkin ilmaiset näyttelyt mitä monissa kaupungeissa on. Nuorisotilat/talot järjestää useasti myös lomatoimintaa, jota suosittelen kaikille kolmos luokilta ylöspäin, myös muita harrasteita löytyy, joita kannattaa seurata Harrastehausta. Useasti toiminta on myös ilmaista. Hyvä vinkki on on myös lukea kaikki taloyhtiön sähköpostit ja katsoa onko heillä erilaisia asukastapahtumia, meidän perhe oli tällaisissa aikanaan kun asuimme VVO:n asunnossa. Lumo järjesti varsinkin kesäisin ilmaisia asukastapahtumia esimerkiksi Lintsillä, sekä Särkänniemessä. Liitot myös järjestää erilaisia juttuja, meidän miesväki lähti miehen liiton järjestämälle Super Park päivään ja tapahtuma oli aivan ilmainen ja siihen kuului myös lounas. Osallistumme myöhemmin tänä vuonna toiseen juttuun, jonka on miehen liitto järjestänyt mutta siitä kerron myöhemmin.
Leffaan voi lapsi mennä oman kummin kanssa tai isovanhemman tai kaverin. Leffa oli sellainen reissu missä me vanhemmat emme olleet mukana, itse olin töissä silloin ja mies muissa hommissa. Kummitädin kanssa hauskaa, se on tärkeää. Välillä on hyvä irtautua omista vanhemmista ja pitää heistä pienen vapaapäivän ja nauttia toisen tärkeän aikuisen läsnäolosta. Yökyläily isovanhemmalla on myös tärkeää, varsinkin kun nykyaika on niin kiireistä aikaa, niin lomalla on hyvä hetki pitää suhdetta isovanhempiin yllä. 
Loman ajat ovat hyviä hetkiä myös niissä perheissä, joissa toinen vanhempi ei asu samassa osoitteessa, näin lapsi voi lomailla toisen vanhemman luona. Näin meillä vanhempi teki, tuo meidän 18 vuotias vauva. Hän tuli kotiin sen verran aikaisemmin, että pääsi Super Parkkiin mukaan, on niin pitkään halunnut itsekkin sinne, kuten Härdellikin. Vanhempi poika on useimmiten ollut mahdollisimman paljon juuri lomilla isänsä luona, jotta voi kokea myös heidän perhelomia, toki meilläkin on paljon yhteisiä lomia joten ei haittaa vaikka välillä isänsä luona on. Kesä kun hänen kohdalla meni hiukan plörinäksi. Ei juuri kesäopintojen takia päässyt isällä olemaan. 
Vaihtoehtoja siis löytyy…
Kannattaa todella seurata mitä kaikkea tarjontaa kaupunki järjestää, mitä taloyhtiö tai liitot. Tekemistä löytyy ihan varmasti kaikille, jos ei kiinnosta pyöräretket tai muu seikkailu luonnossa. Meillä oli tarkoitus seikkailla pyörillä enemmänkin mutta turha stressata kun tekemistä oli muutenkin aivan älyttömästi, liikaakin, jos totta puhutaan. Ihan vaan voi levätä, onneksi meillä oli lepopäiväkin, jolloin saatiin olla pyjama päällä koko päivän ja katsella sarjamaratoonia, nautittiin rahkamunkeista ja toistemme seurasta. 
Loma on ohi ja arki alkaa, myös blogissa. Ihanaa kun olette olleet kärsivällisiä näiden lomapostausten kanssa. Huomenna askel tuunaukseen taas…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *