Hae
VillaNanna

Muuttuuko Kiinatavara karkiksi kun sen ostaa kirpparilta

Muuttuuko Kiinatavara karkiksi kun sen ostaa kirpparilta

Muuttuuko Kiinatavara karkiksi kun sen ostaa kirpparilta? Tätä kysymystä joiduin joku aika sitten pohtimaan kun Instassa esittelin innoissani Kierrätyskeskus ostojani. Olin siis Näpräosastolla etsimässä tarvikkeita ja löysin ihania koristenappeja, korutarvikkeita, pitsiä sekä vetoketjuja. Olin super innoissani napeista, jotka löysin. Kirppiksillä ei juuri tiedä tuotteen alkuperää, jos lappuja on tallella niitä voi googletella, mutta useimmiten, varsinkin askartelutarvikkeissa, et sitä alkuperää löydä.

Kun oli esittelyvideon ladannut Instaan, niin ei mennyt kauaa kun inboxiin ilmestyi kommentti, että muuttuuko kiinatavara karkiksi kun sen ostaa kirpparilta? Kommentti sisälsi muutakin, mutta tuo kysymys oli se, jota aloin miettiä. Ja nyt siirrän ajatukseni myös tänne blogiin. Niin, että muuttuuko se krääsä karkiksi ja kannattaako krääsää ostaa?

Muuttuuko Kiinatavara karkiksi kun sen ostaa kirpparilta

Ei, koskaan ei pidä ostaa sellaista millä ei tee mitään ja kaikkein vähiten krääsää. Mutta mitä tulee karkiksi muuttumisessa, niin se on eri asia. Olen etsinyt koristenappeja ja nuo nyt oli karkin näköisiä ja muuttuivat karkiksi, koska ovat ihan karkkia. Tiesinkö, että ovatko ne Kiinakamaa, niin en, koska pussissa ei ole mitään merkintää, voiko ulkonäöstä epäillä asia, eipä sitäkään. Onko sitten ok kirpparilta ostaa tuommoisia, kyllä jos niitä tarvitsee.

On paljon ihmisiä, jotka eivät osta esimerkiksi H&M:n vaatteita kirppareiltakaan, koska eivät hyväksy kyseisen yrityksen toimintaa, itselläni kuitenkin on aika montakin kirpparilta hankittua kyseisen paikan vaatetta ja mieluummin ostan siis kirpparilta kuin mistään muualta. En niitä etsimällä etsi mutta joskus käteen jää. Mieluiten etsin vintagea, joka kestää ja kestää. Minulle on siis tärkeää, että vaatteet tulee käyttöön eikä ne joudu hävitykseen. Yksi minun rakkaimmista vaatteista (jota käytetään valitettavasti kerran vuodessa) on H&M:n neulepaita, josta tein aikanaan CSUCS -paidan. Mikä se on? Se on toinen tarina se… Siitä tarinasta voit lukea alla olevasta linkistä.

Käsityöblogien joulukalenteri – Luukku 24 – SCUCS

Miksi ostan kiinatavaraa?

Sitä en tietoisesti osta koskaan, mutta välillä sellainen tavara tuohon käteen ilmestyy ja vasta myöhemmin selviää, että se on jotakin halppiskiinatavaraa. Mutta edelleen, tärkeintä on se, ettei osta uutena mitään ja ostan yleensä aina sellaista, jota tarvitsen töissäni aina. Nämä karkit nyt tuli mukaan ilman, että tiedän ihan tarkkaan mitä niillä tekisin. Mutta joskus voi käydä näinkin. Uskon kuitenkin, että nämä napit tulee käyttöön aika piankin. Aina kannattaa lähteä kiertämään ensin kirppareita ennen kuin menee ostamaan uutena. Kirppareilta löytyy ihan kaikki mahdollinen kankaista paperitarvikkeisiin ja loput askartelu -ja käsityötarvikkeet löytyvät kyllä omasta kaapista. Ainakin useimmiten. En siis ole mitenkään huolissani siitä, että tuhoan maapalloa. Järkevintähän olisi se, ettei enää tuotettaisi näin isoa määrää tavaraa, mikä päätyy lopulta joko roskikseen tai sitten kirpputoreille. Tuosta ylituotannosta olenkin krjoittanut aikaisemmin ja siihen artikkeliin pööset alla ovasta linkistä.

Ostanko kirppareilta yli tarpeen

*****

Nämä materiaalit, joista tässä artikkelissa puhutaan, on juuri niitä materiaaleja, joita minulla menee kaikkein eniten omissa töissäni. Joudun siis hankkimaan useasti erilaisia pitsejä, vetoketjuja, nappeja yms. Ja nyt on kuvioon tullut paljon muitakin kun kerran töiden puolesta olen siirtynyt kädentaidon ohjaajaksi. Pääsen testaamaan tosissaan, missä minun omat rajani menee onko mielikuvitukseni niin rajaton mitä kuvitellaan. Tässä on haastetta ja iso määrä erilaisia mahdollisuuksia. Ja kotona pitää voida testailla myöskin, ennen kuin vie sen tiedon ohjattaville. Ei ole ihan ok se, että et tiedä mitä teet. Tämä asia ei kuitenkaan tähän nyt kuulu, joten palataan itse aiheeseen.

Miksi siis ostan, niin ostan ihan sen vuoksi, koska tarvitsen. Tämä on minun harrastus sekä työ, intohimo sekä mielenterveyteen liittyvä asia. Kädentaidot myös on erittäin tärkeä elementti myös aivojen toiminnan kannalta, tai aivojen terveyden kannalta, kädentaidot on siis minulle kokonaisvaltainen aihe, joka on osa elämää. Käsitöissä on parantavaa voimaa ja siinä kehittymisessä on minulle tärkeää. Aina pitää voida kokeilla jotakin uutta.

Käsitöiden parantava voima

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hyvää pohdintaa. Käytettynä ostettaessa tosiaan alkuperää ei aina voi tietää enkä itse nyt ainakaan sen mahdollisuuden takia jättäisi ostamatta jos tuote itsessään olisi itselleni tarpeellinen. Toisaalta se kiinatavara on jo jonkun ostama niin onko sille parempi paikka roskin kuin oikea käyttö?

  • villananna kirjoitti:

   Olen itse aina sitä mieltä, että ekologista on aina se, että käyttää olemassa olevan materiaalin johonkin.

 2. Riikka Runometsästä kirjoitti:

  Olen samaa mieltä. Jos kerran jotakin värkkiä tarvitsee, niin sen kun ostaa. Tavarahan on jo valmistettu. Se ei lakkaa olemasta, vaikka sen jättäisi ostamatta. Korkeintaan se päätyy kaatopaikalle.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, näin se on. Tavara ei lakkaa olemasta vaikka sen jättää kirpparille.

 3. Marjo kirjoitti:

  Itse ajattelin niin, että tavara on kirppiksellä myynnissä ja sinä tarvitset sitä joten miksi et ostaisi. Ymmärrän kyllä pointin, että ”Kiinasta tuotua halpatuontia” mutta toisaalta kuten Riikka tuossa toteaa ”tavara on jo valmistettu” ja sinulla on sille tarvetta. Et tee heräteostosta tai ”osta ostamisen riemusta”. Olet ostamassa sitä kakkosmarkkinalta eli et suoranaisesti suosi valmistajaa koska tavara on siirtynyt jo kirppispuolelle myyntiin. Vastuullisuus on erittäin tärkeä asia itselleni ostoksia tehdessä mutta aina en pysty täysin läpinäkyvästi selvittämään kaikkien tuotteiden alkuperää.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Itse nään myös asian niin, että tämä on ekologinen vaihtoehto, vaikka on kyse kiinatavarasta.

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Sehän on vain hyvä, että kirpparilta ostaa tarpeeseen. Parempi, että jo ostettu kiinatavara tulee käyttöön, kuin että se menisi roskiin.

 5. Marjut kirjoitti:

  Aina tosiaan ei voi tietää tavaroiden alkuperää ja kun se siinä nyt kuitenkin on, niin miksipä sitä ei tarpeeseen ostaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *