Hae
VillaNanna

Mitä ostin kirpparilta

Mitä ostin kirpparilta

Nousen kotona raput ylös makuuhuoneeseen, kädessäni on kassi, josta löytyy jotakin aivan ihanaa ja suloista. Mitä ostin kirpparilta? kysyy mieheni minulta, en halua vastata kuin, että kivoja juttuja. Olin lähtenyt aamulla hyvissä ajoin reissuun, ennen työpäivän alkua. Halusin pistäytyä Söörnäisten Fidassa katsomassa löytyisikö sieltä uusia lempivaatteita.

Minusta on tullut huono shoppailija, en oikein innostu vaatteista, sillä kotona on nyt niin ihania vaatteita, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ostaisin jotenkin väkisin tällä kertaa. Ei, minulla on etsinnässä tarpeeseen muutama paita, joiden on oltava juuri sellaisia kuin tarvitsen, ei vääränlaisia, ne saavat jäädä kauppaan.

Mitä ostin kirpparilta

Kaadan kassini ylösalaisin ja sängylle valahtaa muutama aivan ihana vaate. Kaksi suloista paitaa ja kaksi neuletta. Näillä mennään pitkälle, oikeasti. Fidassa valitsin tarkasti mitä tulen mukaani ottamaan, ei mitään sinne päin, vaatteen pitää olla juuri eikä melkein. Vaatteen pitää heti tuoda hyvä fiilis kun sen laittaa päälleen, pitää heti alkaa miettiä minkä kanssa sitä käyttää, minkä kanssa se sopii. Kun vaate sovitetaan, pitää vain tietää, että hei, mä käytän tätä monta kertaa.

Nämä ovat juuri sellaisia vaatteita. Halusin ne juuri tämän vuoksi, koska tiesin, että nämä eivät jää kaappiin homehtumaan. Sellaisia ei pidä olla omassa kaapissa ollenkaan, vaikkakin olen sanonut useasti, että tiettyjä vaatteita kannattaa säästellä aina. Fiilis oli hyvä kun kaadoin ostokseni sängylle ja aloin suunnitella mitä laitan näiden ympärille, vaatteita siis. Suunnittelin uusia asuja monen monta samalla kuin vein vaatteet pesuhuoneeseen. Oli niiden aika mennä kylpemään.

Mitä ostin kirpparilta

Vaatteet on mun aatteet

Kyllä, vaatteita voi käyttää myös omien aatteiden esille tuomiseen. Näin on minulla, haluan vaatteilla kertoa omista aattesitani, omista ajatuksistani. Ei pelkästään se kuka minä olen, vaan millainen kokonaisuus olen. Vaatteilla voi kertoa niin monta erilaista tarinaa itsestään, näin vaatteita alkaa myös arvostamaan eri tavoin mitä nykyään vaatteita arvostetaan. Se ei ole pinnallisuutta, se on kaukana siitä. Vaatteilla saa ja voi koreilla, jos haluaa. Niillä voi leikkiä ja hassutella. Vaatteet ovat osa persoonaa. Kaikkea tätä ja paljon muutakin on vaatteet.

Mitä ostin kirpparilta

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

Osta yksi, anna kaksi

Kirpparit – intohimoni

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

12 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Itse kun menen kirpputorille/kierrätyskeskukseen, niin usein en löydä sieltä mitään. Joskus kuitenkin jonkun huivin tai päähineen, joskus jotain jota olen etsinyt tai jotain muuta. Askartelutarvikkeita löydän välillä. Viimeksi löysin Uffista yhden harmaan talvihuivin ja yhden huopapipon, jossa koristeena violetteja ja vaaleanpunaisia kukkia. Nyt pitäisi löytää joku hame tai kaksi, mutta en ole vielä löytänyt. Mun on sitäpaitsi muutenkin välillä hankala löytää vaatteita, kun olen aika pienikokoinen ja toisekseen mulla on kapea vyötärö ja lantio on suhteessa leveämpi. Monet housut tai hameet, jos ovat kapeampaa mallia kinnaavat lantiolata tai eivät mene päälle ja näin on monesti myös jos vyötäröstä vaate on sopiva. Lahkeita pitää sitten aina enemmän tai vähemmän lyhentää. Olen yrittänyt etsiä kietaisumallisia hameita, koska kietaisumallisia pystyy helpommin korjaamaan sopivaksi ja se sopii mulle paremmin, koska ei yleensä ole liian tiukka lantiolta. En sitäpaitsi tykkää liian tiukoista vaatteista. En tykkää että esim. hihoista on liian tiukka, mutta en halua ihan kauhean isoja telttojakaan.

  Mulla on aina ollut aika yksinkertainen vaatemaku. Suosin yksinkertaisen mallisia vaatteita enkä välitä kauheasti rimpsuista ja melko käytännöllisellä linjalla menen. Värikkäitä värejä voi vaatteissa olla, varsinkin yläosissa, mutta tykkään myös esim. harmaasta ja joistain ruskean sävyistä.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, valmisvaatteet ovat aina hyvin hankalia, oli ne sitten uusia tai kierrätettyjä. Itse sovitan aika monia ennen kuin löy1dän sopivat.

 2. Jael kirjoitti:

  Tosi ihania löytöjä olet taas tehnyt:)

 3. Jasmin kirjoitti:

  Löytäispä itsekin kirppareilta jotain! Joskus sattuu löytymään mutta ne ovat harvinaisia päiviä ne….

  Tunnelmallista joulunodotusta!?

  Poikkeaako sinun joulunvietto jollain tavalla tänä vuonna?

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Silloin löydöt ovat parhaita, kun niitä joutuu etsimään 🙂

 4. Henna kirjoitti:

  Just kyllä sun näköisiä löytöjä! 🙂 Mä löysin viime kirpparireissulta farkkulappuhameen ja Niken juoksupaidan!

 5. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Ihanasti kirjotettu postaus! Vaatteet on parhaimmillaan silloin kun ne oikeasti sopii sun persoonallisuuteen ja fiilikseen ?

 6. Marjut kirjoitti:

  Kivoja löytöjä. Tuo leokuvio iskee itselleni edelleen myös. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *