Hae
VillaNanna

Ilmiannoin Pinterestin kuvan ensimmäistä kertaa

Ilmiannoin Pinterestin kuvan ensimmäistä kertaa

Kyllä, ilmiannoin Pinterestin kuvan ensimmäistä kertaa elämässäni. Satuin selailemaan Pinterestiä ja huomasin oman kuvani. Onhan se kivaa nähdä oma kuva pyörimässä eri käyttäjien pinneissä, mutta minulla on rajani sille, mihin kuva vie kun sitä klikkaa.

Ilmiannoin Pinterestin kuvan ensimmäistä kertaa

Minua ei haittaa jos pinnataan suoraan blogistani kuvia tai sitten siitä omasta alkuperäisestä pinnistäni. Mutta nyt löysin kuvani, jonka linkkiä klikkasin. Linkki vei ihan eri sivustolle mitä omani ja siellä ei ollut missään mainintaa alkuperästä. Joten kyllä, olen sen verran kiinnostunut VillaNannasta, että tein ilmoituksen. Siellä oli monien muidenkin tuunauksia ilman alkuperää. Mutta omani ilmoitin kun en voi noista muista tehdä.

Kun tekee ilmoituksen, niin pitää kirjoittaa kaikki tiedot ja laittaa linkki alkuperäiseen kuvaan. Pitää myös kirjoittaa hyvin tarkka kuvaelma kuvasta. Kerroin siis tarkkaan miten olen valmistanut kuvan paidan, mistä olen ottanut mallia sekä miten tuunannut ja missä kuvat on otettu. Minne ja milloin olen ensimmäisen kerran kuvan julkaissut yms. Ei siis ihan yksinkertainen prosessi. Kuva, joka oli toisella saitilla on myös muokattu omasta kuvastani, joten nyt näkevät sen alkuperäisen kuvan.

Kyseessä tämä työ: 

Villapaidan uudet kuviot

Pitäisikö olla vain iloinen kun oma kuva saa laajempaa huomiota?

Kyllä ja ei. On hienoa, jos omat työt pääsevät laajasti esille, mutta vain jos työ on esitelty minun työnä. Ei siis kenenkään omana tai sitten tuollaisena listana, jossa on monen työt mutta ei lähteitä missään. Se jää harmittamaan. On eri asia pyytää lupaa laittaa kuva omaan blogiin yms. Kuin laittaa vain, että kuva Pinterestistä tai Googlesta. Ei, lähde pitää olla. Jos näkee vaivaa selailla kuvia, niin näkee samalla sen vaivan, että laittaa kuvaan myös oikean lähteen.

On minulle käynyt niinkin, että julkaisin itse oman kuvani ja hetken päästä joku linkkasi minun blogini alle sanoen, että vain omia kuvia. Sanoin, että kuva on minun blogistani. Tuli pieniä vastaväitteitä ennen kuin kuva jätettiin sitten kuitenkin rauhaan. Se oli hiukan erikoinen tilanne. Muistaakseni silloin oli kyse ruokakuvasta sekä ruokaryhmästä. Tuo nyt kuitenkaan ei ole ihan sama asia kuin tämä kuvan ottaminen omaan käyttöön.

Ilmiannoin Pinterestin kuvan ensimmäistä kertaa

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Mielestäni teit aivan oikein. On kaksi eri asia, onko kuvasta viitätty alkuperäiseen läjteeseen vai ei.

    Jos itse laitan blogiini/muihin kanaviini muiden kuvia, niin mainostan samalla kuvan tekijä. Myös muiden tekemiä tuotteita, kuten koruja ja ruokia, on tapana mainita erikseen. Se on kunnioitusta tekijä kohti.

  2. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Mie en ole hirveästi perehtynyt pinterestiin. Instagramissahan saa melkein viikoittain ilmiantaa feikkitilejä, jotka tekeytyy joksikin tutuksi. Hauska että joku tunnisti ruokaryhmään jakamasi kuvan sun kuvaksi, vaikka sinua ei sitten heti tunnistanutkaan 😀

  3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Tää kuvien luvatta jakaminen ja vieläpä ottamalla itse kuvista kunnian on kyllä jotain sellaista mitä itse en vain pysty ymmärtämään. Ja kyllä, taatusti ilmiannan jos vastaan tulisi oma kuva tai kuva jonka tietäisin toisen omaksi jossain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *