Hae
VillaNanna

Kekri hamppari

Vuosia sitten tyttäreni kehitteli herkullisen kekri hamppari -reseptin, jonka olen ensimmäisen kerran julkaissut vanhassa blogissa vuonna 2015. Koska nämä hampparit olivat menestys, niin postaan reseptin uudelleen. Kuvat ovat siis vuodelta 2015, tyttäreni ottamat, uusia en ole tajunnut ottaa ja nythän me vietämme kekriä muutoinkin hiukan toisin mitä tähän asti.

Tyttäreni on ollut vuosia tarkka siitä mitä syö ja on terveellisen ruoan ystävä joka tavalla, mutta välillä myös hän haluaa herkutella ”roskaruoalla” ja tässä on sitten sen lopputulos. Meillä on myös näitä testattu ja ovat hyviä monin tavoin. Ei tule ihan samanlaista ähkyä mitä normaalista hampparista tulee.

Kekri hamppari

Tyttären kekri hampparit on erittäin helppo valmistaa, vaikka ainesosia on paljon. Tämä on helppo myös muuttaa kasvisvaihtoehdoksi, jos liha ei kuulu omaan pöytään tai haluaa kokeilla jotain muuta kuin lihaa.

Bataattihampurilaiset

  • Pilko bataatista kiekkoja (niin, että tulee yhteen hampurilaiseen kaksi kiekkoa)
  • Sivele öljyä päälle ja ripaus suolaa.
  • Paista bataattia 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Pihvit
  • 400g jauhelihaa
  • salottiasipulia
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • persilade maustetta
  • noin 2 rkl ketsuppia
  • chilijauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • loraus öljyä

Tee näin:

  • Sekoita kaikki aineet jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Paista panulla kauniin ruskeiksi pihveiksi.

Kastike

  • Maustamaton jogurtti
  • curry jauhetta
  • suolaa
  • persillade mauste
  • Sekoita aineet keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

HUOM: 

  • Kastikkeen voi valmistaa myös creme fanceen halutessaan.

Kokoa hamppari seuraavasti:

  • Ensin bataattikiekko
  • salaattia, pihvi, tomaattia, kastike
  • bataattikiekko päälle
Muista nautiskella hampparit hyvässä seurassa!
Kekri hamppari
Olen vuosi sitten julkaissut erittäin herkullisen reseptin, joka sopii hyvin myös kekrin viettoon. Nimittäin sadonkorjuujuhlien vihannesruukku. Myös se on sellainen resepti, joka kannattaa testailla. Meillä kun tykätään piiraista sun muista suolaisista herkuista, niin tämä on yksi sellainen, varsinkin sen vuoksi, kun sen voi tehdä aina niistä aineksista, joita sattuu kaapissa kulloinkin olemaan. Meillä se on useasti juuri nuo ihanat vihannekset.

Sadonkorjuujuhliin vihannesruukku

Kekri on ihana suomalainen juhla, jota vietän erittäin mielelläni, siinä on sellainen ihana vanhanajan tuntu, historian havina, sellaista jota mielellään haluaisi enemmänkin olla täällä. Koska pukeutua voi edelleen naamiaisasuihin, sekä nauttia herkullisista sapuskoista sekä tietenkin oluesta, joka kuuluu kekriin yhtenä osana. Itse en olutta juo. Se tosin ei haittaa yhtään mitään. Yhdessä oleminen on kaikkein tärkeintä kuitenkin.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

  1. Johannes kirjoitti:

    Mielenkiintoinen resepti. Pitää kokeilla ensi viikonloppuna.

    Erinomaista viikkoa

    https://suninidea.blogspot.com/2020/10/heijastava-kasvomaski.html

  2. riitta reissaa kirjoitti:

    Tuo rapea leipä on ihana hampparissa! Kiva ohje kotoisiin hampurilaisiin! Ja kiva, että kekrijuhla alkaa yleistyä taas. Perinteet kunniaan. Myös jo unohdetut sellaiset.

    • villananna kirjoitti:

      Pitää vain enemmän kertoa kekristä, se on niin ihana juhla 🙂

  3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Näyttääpä herkulliselta, pitää testata 🙂

  4. Marjut kirjoitti:

    Bataattihampparit kuulostaa niin herkullisilta, tätä täytyy kokeilla. 🙂

  5. hannamariav kirjoitti:

    Kuulostaa ja näyttää tosi hyvälle!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *