Hae
VillaNanna

Hellemekko viskoosista

Hellemekko viskoosista

Tämä hellemekko on tehty viskoosista ja on aivan ihanan kevyt ja viileä kuumalle kesäpäivälle. Mekko on ommeltu jo vuonna 2015 ja on ollut kovassa käytössä siitä lähtien. Tässä uudessa blogissa mekko kuitenkaan ei ole vilahdellut ainakaan muistaakseni. Niin kuin huomaatte, niin kyllä käytän kaikkia vaatteitani, joita teen. Kaikki tokikaan eivät minulle tällä hetkellä mahdu, joten ne odottelee parempia aikoja.

Hellemekko viskoosista

Itselle yksi tärkeimpiä kesämateriaaleja on viskoosi. Sen jälkeen tulee pellava ja vasta sitten kaikki muut kasviperäiset materiaalit kuten puuvilla ja bambu. Toki helposti nappaan kirppareilta puuvillalankanoita käyttööni, joka on suurentanut myös puuvillavaatteiden määrää kaapissani. Siitä huolimatta puuvillaisia vaatteita on aika vähän, luulen, että puuvillaneuleita on enemmän kuin housuja, mekkoja ja paitoja. Neuleet on meikäläisen pahin intohimo.

Mekon olen tehnyt valmiskaavasta: Patrones Especial Verano 315 lehden kaavalla

Itse lehti on espanjalainen ja lehdessä on kaavoja moneen makuun ja kokoon. Täytyy kuitenkin muistaa, että espanjalainen kokomerkintä on pienempi mitä meillä täällä, joten jos on kokoa 36, niin voi joutua ompelemaan koko tai kaksi suurempana. Kaavat ovat myös aika pitkille, joten minun joka olen tällainen metrin hukkapala, joudun lyhentämään housuja ja mekkoja reilusti.

Kuva vuodelta 2015

Hellemekko viskoosista

Kangasprojekti jatkuu jo toista vuotta

Minun kangasprojektini jatkuu jo toista vuotta. Tämä kangasprojekti siis tarkoittaa sitä, että koitan ommella kaikki kankaat, joita olen ostohuumassani ostanut ennen kuin käänsin suuntani toisaalle ja aloin tekemään vanhoista vaatteista uusia ja lopetin kankaiden ostamisen. Tämä kaikki siis tapahtui vuonna 2013. Oli monta vuotta kun en koskenut juurikaan kankaisiin, mutta nyt vähän on pakko, että saisin vihdoinkin ompeluhuoneen fiksumpaan järjestykseen. Se on kuin hävityksen kauhistus.

Iso osa mekkokankaista onkin saatu valmiiksi, ei toki vielä kaikkia, mutta iso osa. Takkikankaita on tällä hetkellä kaikkein eniten ja se hiukan häiritsee, sillä takkeja en oikeastaan tarvitse yhtään enempää, yksi nahkatakki on etsinnässä kirppareilta, mutta se on ainut, jota metsästän. Kahden projektin läpivienti on aika sekapäistä puuhaa. Ei riitä siis kangasprojekti, vaan rinnalle on tullut laatikkoprojekti, jota pitäisi tänään jatkaa. Toivon todella, että tämän loman aikana saisin hyvin vauhtiin tuon laatikkoprojektin.

Hellemekko viskoosista

Nautinnollista päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Yksi lempi kaavani

Kesämekon voi tehdä myös ilman kaavaa

Kesän tuulet jo puhaltaa

2 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Viskoosi on tosiaan hyvä materiaali kesäksi. Itse käytän myös paljon pellavaa, ainakin työvaatteina se näyttää mielestäni paremmalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *