Hae
VillaNanna

Keväinen tuunaus vanhaan huiviin

Keväinen tuunaus vanhaan huiviin

Keväinen tuunaus on ihan parasta, nimittäin tällaiset tuunaukset on super helppoja ja antavat uuden ulkonäön vanhalle vaatteelle. Näin vanhan elinikä kasvaa ja saat jotakin uutta vaikka et ole ostanut yhtään mitään. Kaikki tuunaukset ei tarvitse olla monimutkaisia ja monen tunnin juttuja. Tästä on hyvä aloittaa.

Keväinen tuunaus vanhaan huiviin

Olen vuosia sitten löytänyt ohuen kukallisen huivin ilmaisosastolta, käytin tätä pitkään sellaisenaan, mutta sitten huiviin tuli reikä ja viskasin huivin tuunauslaatikkoon, ajatuksena ottaa se johonkin juttuun mukaan. Mutta en sitten koskaan siitä mitään tehnyt. Nappasin huivin ja päätin ottaa sen uudelleen käyttöön.

Lanka ja neula oli ensimmäinen asia, jonka nappasin, suljin reiän neulalla ja langalla, jonka jälkeen aloin miettiä, että nyt se näyttää vähän hassulle kun ei ole mitään muuta siinä. Joten keräsin eri värisiä lankoja, mahdollisimman keväisissä väreissä ja aloin tehdä tupsuja. Kiinnitin tupsuja tasaisin välein ympäri huivia ja näin huivi sai ihan kokonaan uuden ilmeen.

Huivi on nyt pirteä ja ihanan keväinen. Ohuen materiaalin vuoksi tätä huivia voi käyttää vielä pitkään kesän kynnykselle asti. Itse kun olen sellainen vilukissa, että kestää aika pitkään ennen kuin pystyn irtautumaan huiveistani. Mutta tietenkin tähän aikaan vaihdan ohuempiin materiaaleihin sekä pienempiin huiveihin noin ylipäänsä.

Anna aina vaatteelle uusi mahdollisuus

Aina ennen kuin laittaa vaatteen kierrätykseen, voi miettiä miten sen saisi pienellä vaivalla uudelleen käyttöön itselleen. Niin kuin aina sanon, ei tuunauksen tarvitse olla mitään suurta ja vaatteesta tehdä kokonaan uusi vaate tai tuote. Tuunata voi pienestikin. Laittaa uudet napit, ommella koristenauhaa tai pitsiä tai tehdä vaikka näitä tupsuja. Joskus riittää kun laittaa vaikka rintaneulan paitaan ja vaate on jo ihan uusi. Kaikkea kannattaa kokeilla ja testata. Löytää oma tapa tehdä ja korjata.

Olen ollut aina sitä mieltä, että edes sen verran pitäisi oppia ompelemaan, että saa napin vaihdettua tai sauman ommeltua, jos se repeää. Ei tarvita omaa ompelukonetta edes, monissa kirjastoissa on mahdollisuus lainata ompelukonetta. Ei muuta kuin varaa koneen ja menee ompelemaan sauman. Kirjastossa myös opastetaan koneen käytössä jos siihen tarvitsee apua. Ompelukoneet kuitenkin ovat pitkälti samanlaisia ja toimivat samalla periaatteella.

Itse koen, että tällä tavoin on helpompaa kuin alkaa rahtaamaan vaatteita kierrätysastiaan ja alkaa kierrellä kauppoja uudelleen ja etsiä uusia unelmaosia kaappiinsa. Ei tarvitse kuin sukeltaa omaan kaappiin ja napata vanha vaate, jonka muokkaa itselleen sopivaksi. Ja muokata voi monta kertaa, niin itsekin olen tehnyt useasti, jos en sitten olekaan tykännyt jostain tuunauksestani.

Keväinen tuunaus vanhaan huiviin

Aurinkoista lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Hieno duunaus taas: )

 2. Nadine G kirjoitti:

  Shoppailu omassa kaapissa kannattaa aina. Olen aika monta kertaa löytänyt sieltä aarteita, joiden olemassaolo pääsi unohtumaan täysin.

  Nyt kun kaappini on varsin pieni, löydöt ovat harvinaisempia 🙂

 3. Anne N kirjoitti:

  Ihana, keväinen tupsuhuivi! Inspiroiva postaus! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.